מתוך ynet : גם עילוי בכדורגל חייב להתגייס??

מתוך ynet : גם עילוי בכדורגל חייב להתגייס??

זה הקישור - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3534593,00.html את דעתי בעניין אתם בטח יודעים...כולם כולל כולם חייבים לשרת בצבא . אין שום הבדל בין אחד שהוא עילוי בכדורגל לאחד שהוא עילוי בציור (שירת איתי בחור שהוא צייר מהמעלה הראשונה וכיום הוא מאייר בוורלד דיסני) או עילוי במוזיקה , נגרות , עמידה על 2 ידיים או סתם לעשות קסמים . אשמח לשמוע את דעתכם בנושא

smailie

New member
ברור. שום עיסוק לא מצדיק פטוֹר מצה"ל

רוב המדענים, העיתונאים, עורכי הדין, הספורטאים ומה שלא יהיה שירתו בצה"ל בדיוק כמו "פשוטי העם", עד לפני כמה שנים. אפילו מי שנחשב לסרבן הגיוס הראשון בישראל, שכיום הוא עורך - דין מצליח ומפורסם, התחרט אחרי כמה שנים - והתגייס מרצונו החופשי (מה שעשוי לתת תקווה גם לי: אפשר, כנראה, להתקבל לשירות בצה"ל גם 10 שנים ויותר אחרי הגיל המקובל). ה"טראנד" הזה, שאמנים ודוגמנים זה משהו שחייב ללכת יחד עם אי - שירוּת בצבא, הוא דבר חדש יחסית. אגב, מעניין לציין בהקשר הזה שאביו של המוסיקאי שנחשב לסמל של גל ה"משתמטים" (ולדעתי, שלא תמיד בצדק) הוא סא"ל במילואים.

שמע , לי ולך זה ברור שכולם צריכים להתגייס

אבל יש כאלה שאני מניח שחולקים עלי ועליך וחושבים שיש כאלה שמגיע להם פטור , כמו לכדורגלנים למשל . לדעתי זו חוצפה , למה שאיזה כדורגלן לא יתגייס לצבא?? דוגרי , לא איכפת לי מהקריירה שלו ומצידי שלא יהיה כדורגלן . אין שום סיבה שבעולם שכדורגלן לא יתגייס ומישהו אחר שיש לו כישרון לגולות כן .

smailie

New member
זה לא רק העניין של המחוייבות המוסרית

גם אם אלה שסבורים שהם ראויים לפטוֹר מוחלט בשל עיסוקם או רצונם להתמקצע בתחביב מסויים, חושבים בצורה אגואיסטית על הקידום שלהם, שלוש שנות שירוּת בצה"ל לא יעכבו אותם. מה? הקפטנים של נבחרות ישראל והשוערים לדורותיהם לא היו בצבא?! גאוני המחשבים ששיחקו אותה והתעשרו בחו"ל לא שירתו בצה"ל?! ואם אביב גפן היה משרת בצה"ל והיה פורץ לחיינו רק בגיל 24, עם אותם חומרים ועם אותן אמירוֹת ופרובוקציות, הקריירה שלו הייתה פחות מצליחה? להגיד שהשירות הצבאי בא על חשבון ההצלחה האישית,זה בסה"כ תירוץ. האמת היא, שאני קצת פחות טוטאלי בעמדתי לגבי חובת השירות בצה"ל. המינוח "משתמטים" לא ממש לוקח בחשבון מקרים של צעירים שפשוט לא רוצים לשרת במסגרת צה"ל ועם זאת אין בעייה להיענות לבקשתם ולשחררם. העובדה היבשה היא, שגם בעלי מוגבלויות פיזיות כאלה ואחרות מצליחים להשתלב בתוך צה"ל. אז על אחת כמה וכמה מקומם לפעמים שדווקא אלה הבריאים בגופם מנסים לוותר על השירוּת הזה, כשזה נובע מטעמי נוחוּת.

asp123

New member
...

מוסר כבר ממזמן לא שולט בעולם... מה ששולט, זה הטעויות שנגרמות בגלל המוסר לאחר חרטה :S בכל מקרה, נראה לכם שבגלל המוסר אנשים משרתים ? אז זהו שלא(רובם לפחות), הם עושים את זה, כי החינוך שקיבלו לא העלה בדעתם לא לשרת בצה"ל, או שזה נראה להם הצעד הכי הגיוני לעשות ו\או אלף ואחת סיבות שיש בעולם למי שכן משרת. שירות הוא לא התנדבותי הוא חובה, ועצם העובדה שמציגים את זה כ-"התגייסתי כי זה נראה לי הגיוני,להחזיר למדינה את החוב הזה". אנשים לא במסגרת של "אם לא היה פה צבא, לא הייתה המדינה" אנשים חיים בסרט, ואחד רע. גלי ההשתמטות התחילו בגלל שתמיד היה לחץ להתגייס, וזה היה מעין טרנד, אופנה (לכו תבינו), והיו כאלה שחשבו לשבור את הטרנד, להתחיל אחד חדש. וד"א לעניות דעתי, מי שמשרת מתוך מוסריות, כי הוא "חייב" (כך הוא חושב) אז שלא יתגייס, עדיף כבר צבא שכיר ולא צבא עם. זה לא נורמלי לחשוב ככה, אני לא עושה את זה כי אני "חייב" למדינה, אני עושה את זה בשביל המדינה, מתוך חובה, ולא רק מתוך חובה, ומלכתחילה לא מתוך החוק גיוס חובה.

אני מניח שרוב האנשים אכן מתגייסים

לא בגלל המוסריות , אלא בגלל שזה חובה וזה בסדר גמור . אם הצבא היה לשיקולו הפרטי של כל אחד , סביר להניח שמעטים היו רוצים היו להתגייס ולכן עשו את חוק גיוס חובה . בלי קשר לזה , אין שום הצדקה שאיזה כדורגלן שחושב שהוא שחקן טוב יקבל פטור מהצבא , בדיוק כמו מישהו אחר שיכל להיות קוסם נהדר והזניח את קריירת הקוסמות שלו לטובת הצבא .

trilliane

Well-known member
מנהל
הגעתי לכאן בשיטוט אקראי

ואני חושבת שתחומי עיסוק שבהם יש טווח גיל קריטי כדי לממש את הפוטנציאל ו/או חייבת להישמר רציפות של עיסוק בתחום ו/או אימונים, אינם זהים לעורכי דין, קוסמים ציירים, שחקנים, נגרים וכו'. רוב המקצועות הנ"ל נרכשים בכל מקרה רק אחרי הצבא, ובפרט, ברובם אין פגיעה מהותית אם מחכים איתה בצד שנתיים שלוש (אפשר לקרוא עדכונים מקצועיים, לצייר ולנגר גם בשעות הפנאי ובסופ"שים). אפילו שחקנים וזמרים יכולים להמתין מעט עם שאיפות התהילה שלהם ולא יקרה אסון. לעומת זאת בענפי ספורט רבים גיל 30 הוא גיל פרישה, ו-3 שנים בין גיל 18 ל-21 הן שנים קריטיות. אם אתה לא שם, אתה לא קיים. ספורטאי ברמה מקצועית לא יכול להרשות לעצמו לוותר על שגרת האימונים שלו ועל השתתפות רציפה בתחרויות. כנ"ל לגבי רקדים וגם לגבי מוזיקאים (ואולי דברים אחרים דומים, אם שכחתי). רקדן רוקד שעות יום יום, כפי שגם מוזיקאי חייב להתאמן בנגינה שעות ביום. זהו משטר תובעני והכרחי שבלעדיו לא ניתן להגיע להישגים, וכל יום שבו לא מתאמנים הוא קריטי עבור מי שנמצא ברמה גבוהה ועמל קשה במשך שנים כדי להגיע אליה. אז יש מסלולים לספורטאים / רקדנים / מוזיקאים מצטיינים בצבא, ורובם, כפי שנכתב בכתבה המקושרת, אכן בדיחה. זו אפשרות לגיטימית ביותר, אבל היא לא כזו נשגבת ונעלה, והצבא לא באמת זקוק לה. זה בעיקר עלה תאנה, כדי לסמן "
" של "שירתּי בצבא" בלי תרומה מהותית לקהילה. בעיניי אדם שהגיע להישגים מרשימים בתחומו יכול לקדם את המדינה ואף לתרום לקהילה גם בלי ללבוש מדים. אפשר להתנדב במוסדות, אפשר ללמד ילדים במועדוניות (כל אחד בתחום הרלוונטי לו) ועוד. לדעתי התרומה למדינה ולקהילה היא היא המהות, ולא תעודה שחרור או תמונה במדים.

למעלה