מתוסבך מהחיים

דניי נ

New member
מתוסבך מהחיים

שלום רב. אני בן 23 נשוי ואבא לילד בן שנה אני בא מהמגזר החרדי. בגיל 20 הכרתי את אישתי בשידוך. הבעיה שלי התחילה עוד בין האירוסין לנישואין שלא הייתי שלם עם ההחלטה להתחתן עם אישתי. כלומר, מאוד רציתי להתחתן אבל לא הייתי בטוח במאה אחוז שזאת האשה שלי. בזמנו התייעצתי עם רבנים בישיבה שלמדתי, והם הרגיעו אותי ואמרו שאלו חששות טבעיים שכולם עוברים אותם ואין לי מה לדאוג. כמה חודשים אחרי החתונה התחברתי לאינטרנט והתחלתי בחיפוש בצטים באתרי סקס וכו' הכרתי מספר נשים ונפגשתי איתן וכו' ככה כבר 4 שנים שאני נמצא בחיפוש מתמיד אחר ריגושים. כמעט כל זמן פנוי שיש לי ואישתי לא בבית אני נכנס לצטים ולאתרי פורנו. במקביל חלה אצלי ירידה במחינה דתית אני הורדתי חלק ניכר מהסימנים החיצוניים. ומבחינה פנימית אני ממש מרגיש שאני בתהליך של חזרה בשאלה. יש לציין שאני נכנס המון לאתרי פילוסופיה ודת. ואני מרגיש שעד עכשיו חייתי במין שקר מוחלט. אני מרגיש רצון עז לברוח מהכל לברוח מהדת מהאשה מהאזור בו אני חי ולהתחיל לחיות כאדם חופשי והגיוני. הבעיה שלי כפולה אילו הייתי דתי בלב, הייתי משלים עם דרך חיי מאחר והייתי מאמין שיש צורך להקריב דברים למען הדת. אבל כיום אני מרגיש שסתם נדפקתי בחיים וכל הקשיים שלי הם בלי סיבה.. אני חייב לציין שאישתי מודעת לחלק מהדברים שאני כותב. היא יודעת שאני נכנס מידי פעם לאתרי פורנו והיא גם תפסה על חם מספר פעמים בו התכתבתי עם נשים כמו"כ היא יודעת שהתדרדרתי דתית. אך היא לא יודעת שבגדתי בה והיא לא יודעת עד כמה המצב חמור. היא אוהבת אותי בלב ובנפש והיא אישה טובה ואין לי תלונות עליה. אני מרגיש שהיא ואני קורבנות של המערכת שגידלה אותנו. שאלתי היא. מה אפשר לעשות?

מסכן...

אני ממש מרחם עליך.. איך בגיל כזה אתה עדיין מתלבט כמו ילד בגיל 17. עכשיו בקשר לאישתך. החששות שהיו לך לפנ``ז הם לא בהכרח קשורים אליה אישית, אלא לאיך הכרתם. זה אומר שאם היית מכיר אותה דרך הכירויות תפוז, או דרך הDOOM (מועדון, כיום אתה בטח יודע) אז כנראה שזה היה נראה לך מצויין! אלא מאי? הדרך של ``הדוסים`` לא נראית לך מראש ולכן החששות. ומכאן שהארס פעפע בך עוד מהרווקות. עצם זה שאישתך נשארת איתך אחרי שתפסה אותך על חם ולא עושה לעצמה 3 נקודות בראש (...) זה גם מראה על אופי חלש שלה, שזה אומר שמן הסתם אתה בא מהמגזר החסידי. בקשר לאתרי פורנו, האמת שזה גם סוג של בגידה אלא מסוג הבגידות שאפשר לסתום את האף ולעבור. גם אם תתפרק ותחזור בשאלה לעולם לא תהיה שלם עם עצמך, כי נולדת כזה.. לתקופה יהיה לך סבבה. חיים מאושרים בחורות בלי סוף(טוב, זה כבר תלוי בך) וחיי הפקר , גם אם בהתחלה זה לא ירפה והמצפון יעשה את שלו ואחרי עוד תקופה תשכח מהכל, זה לא ירפה ממך, ותרגיש איזה דקירה בלב עד יום מותך. מכיר את ארנון יקותיאלי? אז למקרה שלא... בחור ישיבת פונוביז` המעטירה שהחליט כמו שאתה חושב כרגע שהעולם החילוני טוב יותר. החליט ועשה. אבל מזה עשה. . . הוא היה חבר מועצה בי-ם מטעם מר``צ ויותר מזה הקים את תנועת ``הלל`` הידועה לשמצה. מן הסתם אתה קולט כמה האדם הזה היה רחוק מלהיות קרוב, והיה בטוח בצדקת דרכו וזלזל בכל מה שקשור לדת. ביום האחרון (הוא מת בערך לפני 6-7 שנים) הוא קרא אליו אל מיטתו את צבי יעקובזון (בזמנו ס.עורך עיתון יום ליום וכיום מזכ``ל ש``ס) ואמר לו ``תקרא איתי ק``ש ובבקשה תגיד אחרי קדיש, כי אתה יודע אין מי שיאמר את זה``. אתה מאמין? אני בקושי אם לא שמעתי את זה מצבי בעצמו. אז לשיקולך. אתה צריך ייעוץ דחוף. ואם תרצה אני יוכל להפנות אותך. גוד לאק.

טל 31 נ

New member
שב עם עצמך קצת

נראה שאתה חי בבלבול... עד עכשיו חיית חיים רגילים לכאורה היתה לך מסגרת קיבלת הוראות וביצעת... אך כאשר קפצת למים עמוקים לכאורה איבדת שליטה... נכון שהחיים בחוץ ניראים יפים ומושכים... אך מה יש בהם חוץ מתאווה לאן כל זה יוביל אותך אחרי מאה ועשרים... טעמת מהתפוח דני הוא טעים אך אל תשכח לצאת בתוצאות... טעם התפוח הוא חולף ...אך בזיעת אפיך תאכל לחם... טעם התפוח יהיה טפל עם הזמן אך העבודה שלך תהיה קשה לעולם... ולעולם הבא... נדבקת דני כמו בכל מחלה קשה אחרת... המלצתי לך למטפל אם נפגעת בנפש לך למטפל בנפש אם נפגעת בגוף לך למטפל שירפא אותך בגופך נפגעת באמונתך לך למטפל שיעזור לך במקרה שלך הייתי אומרת לך לך לרבך... הוא יודע מי אתה ויוכל לעזור לך בתנאי שתדבר איתו גלויי... מניסיון דני אתה תמצא את עצמך מנודה מהר מאד משני המחנות ואז תחזור לנקודה שממנה אתה בא עכשיו. מאחלת לך כל טוב והצלחה

לפי מה שאתה מספר החיים מנהלים אותך ולא

אתה אותם ואני רוצה לעודד אותך לחיות חיים שיהיו לך טובים ומספקים וללא שקרים ובריחות. אתה צריך לפנות לדרך שאתה רוצה בה ולעשות צעדים לכיוון. אם אתה לא רוצה להיות דתי יותר אז כדי שתשתף את אשתך ברגשות שלך ותחליטו לגבי המשך החיים המשותפים שלכם ולגבי החינוך של הילד. גם לגבי הזוגיות אתה צריך להחליט. אם אינך רוצה לחיות יותר עם אשתך אז תפרד ממנה או אם אתה לא בטוח כדי שתלכו לטיפול זוגי. אשתך מגיעה לה הוודאות לגבי היחסים שלכם והאהבה ולבגוד בה זה לא הגון וגם מסכן את הבריאות שלה. תדרש בכוחות נפש גדולים לעשות את השינוי שלך אבל זה נראה לי נכון ובלתי נמנע.

טל 31 נ

New member
שב עם עצמך קצת

התגובה נרשמה בטעות על תגובה של לב צהוב הכי טוב ... לעיונך...

דניי נ

New member
היי

טל שלום כואב לי הלב על הדתיים והחרדים שבאמת רוצים לעזור אך הם שקועים בקוספציית 'האמת' שלהם ואין בלתה. כאן לא המקום להתפלמס בנושא דת ואמונה אך אני רוצה לאמר לך שבשלב זה אני בדרך אל חזור. כלומר, הדבר האחרון שאני אלך אליו זה רב שישוב ויטיף לי את כל ההטפות שספגתי במשך 20 שנה. נמאס לי מזה. אני רוצה שיתחילו לדבר איתי ללא הפחדות וללא אלוהים. אני לא מאמין בכל זה כבר. מצטער... אני אגב מסכים עם זה שחילונים הם לא יותר מאושרים מהחרדים אבל זה לא סיבה להאמין זה הסיבה בעיני שאנשים מאמינים כי זה מביא להם אושר ובצדק. וכמו שאמרו חכמים הדת היא אופיום להמונים. אך כל זה טוב כשאתה מאמין אבל א"א להאמין בכוח. זה כמו כל התרופות האלטרנטיביות שלפי הרבה רופאים הן עוזרות פסיכולוגית ולא פיזית והן טובות למי שמאמין בהם . תודה בכל אופן.

טל 31 נ

New member
יש לך טעות יסודית אחת דני...

תראה אני לא יודעת באיזו מסגרת התחנכת .. אני שבאה מהעולם הכביכול ``פתוח`` ונכנסתי לעולם החרדי נאחזתי רבות ברבנים שלא הפחידו אותי על חטאי העולם הזה והנאותיי בעולם הבא... דברנו על איכות חיים יותר מדת... דברנו על כיוון לחיים ולא על כפיה דתית ...בא נגיד שאתה כרגע ואני אז באותה נקודה... השאלה לאן אתה פונה... אני חיפשתי להאחז במציאות ומצאתי דרך ומורה טוב... אולי גם אתה זקוק למורה דרך כזה...ודרך אגב ההנאות שאתה כל כך נהנה מהם עכשיו אם לא תציב להם גבולות הם מהר מאד יאבדו את טעמם המתוק ויהפכו לך לטורח... כל דבר טוב צריך להיות במינון הנכון... זה משהו שאני למדתי אותו על בשרי מתורתנו הקדושה... מאחלת לך הצלחה וממליצה לך בחום לא לנעול דלתות מאחוריך... תשאיר פתח ולו כשל מחט.

למעלה