מתוסכלת הלפ!

MrsB1980

New member
מתוסכלת הלפ!

בנות אשמח לעזרתכן....אני לפני שבועיים ילדתי בן מדהים....היינו שבועיים בתל השומר כי היה בפגיה.(נולד בשבוע 34)..התחלתי להניק ולשאוב..אבל העניין מאד מעיק עלי בשל רגישות בפטמות בכל הנקה זה מתחיל ממש להציק כל העניין הזה הופך כל פעם לחוויה לא נעימה במיוחד וגורם לי לרצות לעבור לבקבוקים ומטרנה...
מגיעה הרגשה של "הי תחזירו לי את החזה שלי לעצמי בבקשה " הי הלי בתחלה גודש שטיפלתי בו בעזרת שאיבה...לחיצות קומפרסים קרים...לנסינו...רפידות קרות
מדי פעם הוא מקבל בקבוק או עם חלב אם משאיבה או מטרנה לפגים...
2 שאלות ברשותכן...1. היועצות הנקה אמרו לי שכל חיבור בהתחלה זה כואב עד שזה עובר...האם זה נכון?! למה צריך לסבול כל פעם שמתחברים???
2. באם אחליט לייבש את החלב מה הדרך הטובה לעשותזאת...(לא חסר חלב בכלל אם כבר יש יותר מדי:)) יש ברשותי את הכדור המייבש שעם מרשם רוםפא מקבלים אותו לא השתמשתי בו...למרות שהייתי קרובה לוותרעל הנקה ביום השלישי בבית חולים שהיו כאבים היסטריים מהגודש...אבל איכשהו המשכתי והחלטתי לבינתיים לא...האם אפשר להשתמש עדיין בכדור הזה אחרי שבועיים?? ואם לא מה עושים עכשיו?!

iziizi

New member
למה פטמות כואבות?

היי
קודם כל מזל טוב על הרך הנולד, וכל הכבוד על ההתמדה שלך עד היום!
כמו בכל דבר, לנשים שונות יש רמת רגישות שונה בפטמות - האם הפטמות שלך היו תמיד רגישות מאוד למגע (גם לפני ההריון)?
במידה ולא - מתי התחיל הכאב בפטמות?
האם את נוטלת או שנטלת מאז סוף ההריון אנטיביוטיקה? - אם כן, מומלץ להפגש עם יועצת הנקה ולבדוק האם אינך סובלת מפטריה - דבר יכול מ-א-ו-ד לכאוב...
עניין נוסף שאפשר לבדוק - התאמת גודל ה"כוסית" של משאבת החלב לגודל הפטמה שלך. בזמן השאיבה - האם הפטמה שלך ממלאת את חלל הצינורית שבקצה הכוסית שמולבשת על השד? האם הפטמה נצמדת/נמתחת על צידי הצינורית הזו? או להיפך, האם הפטמה נמתחת בצינורית, וקשה לשמור על וואקום בזמן השאיבות? ייתכן ואת צריכה גודל אחר של כוסית ("פלאנג'").
הייתי מציעה לך לקבוע פגישה עם יועצת הנקה, באופן אישי ולעבוד איתה על איך אפשר לשפר את חוויית ההנקה/שאיבה שלך.
את עושה עבודת קודש בחלב שאת נותנת לתינוקי שלך, אבל זה לא אמור להתלוות בסבל שאת מתארת.
בהצלחה!

כאב בהנקה

שלום!
כל הכבוד על ההנקה עד כה
הנקה אינה אמורה להכאיב!
השימוש בכדור נחשב יעיל ככל שהוא קרוב ללידה...
עליך להפגש עם יועצת הנקה
באיכילוב יש קליניקה "מאמי-ליס", או להזמין יועצת הנקה הביתה- אחות מוסמכת יועצת הנקה או יועצת הנקה IBCLC בלבד
גם לקופות החולים יש הסדר עם יועצות הנקה- תבדקי מול מוקד קופת החולים שלך
את צריכה ליווי ושעין מיומנת תוודא כי החיבור לשד נכון
בהצלחה

למעלה