מתוסכלת ומרכישה אי נעימות

מוזקאית

New member
מתוסכלת ומרכישה אי נעימות

בחודשים האחרונים התחיל להיות לי הפרשות מהנרתיק בצבע צהוב המזכיר סליחה על הביטוי דימוי נזלת נוזלית כזאת.. זה נהיה בכמויות שפשוט אני מוצאת את עצמי חייבת לצאת עם תחתוניות ולהחליף כל כמה שעות.
חייהת לציין שאין גרד או כאב.

הלכתי לשני גניקולוגים שלא מתיחסים ברצינות ואומרים לי שזה נורמלי. וזה ממש לא נורמלי!!! עובדה שלא היה לי את זה קודם!!
נתנו לי נרות אבל זה לא עושה כלום..

מה זה יכול להיות? איך ניתן לטפל בזה? בד״כ מהו הטיפול הרווח לסיטואציה דומה? אנטיביוטיקה/ נרות? אולי יש משהו טבעי שניתן לקחת?

לבדוק

היי
יש לבדוק אם עשית שינוי כלשהו הן בתזונה שלך? או אולי החלפת סוג תחתוניות? או שינוי בחומרי הכביסה שלך?
וכן יש לתשאל עוד שאלות אחרות כמו: האם ההפרשות ותר אחרי מחזור? לפני? אין קשר?
האם את נוטלת תרופות אחרות כלשהן?

הייתי מטפל בכמה מישורים: אפשר לעשות שטיפה וגינאלית עם עירבוב כמו פרביוטיקה ושמנים אתרים מיוחדים. מחליף סוגי תחתונית, ללבוש תחתוני כותנה בלבד! וכן בהתאם לתשאול הנוסף שאין לו מקום כאן בפורום.
בהצלחה

מוזקאית

New member
לא היה שינוי בתזונה כפי שזכור לי

ביצעתי משטח וגינלית וזה לא קנדידה ובדיקת gbs vagina יצא שלילי.
האם יכול להיות דלקת מסוג אחר שהמשטח הוגינלי לא הראה לי?

תראי.....

היי
יש אפשרות לאבחן את הענין ושהוא לא על רקע "דלקת".
בואי להדרכה בסיסית איך לעשות שטיפה עם פרביוטיקה, הכנת נרות עם שמנים ובירור - תישאול נוסף ונתקדם.

בהצלחה!

מה השתנה לפני כמה חדשים

הפרשות מהנרתיק, מביעות שינוי באיזון הגוף. שסיבותיו יכולות להיות חיצוניות כגון רגישות למשהו בסביבתך, לשינוי בתזונה, ופנימיות- שינוי במצב הרוח, היחס למין, ולעצמך.
האם חזרת אל הרופא הגניקולוג לאחר הנרות וסיפרת שלא היה שינוי?

נסי לחשוב מה השתנה לפני שהופיע השינוי, החל מתזונה, המשך בסביבה , מצבי רוח, זוגיות וכד'.
טיפול מתאים יהיה לעזור לגוף להחזיר איזון ולא רק משהו מקומי.
ומומלץ ללכת ליעוץ התאמה אישית ולא לקחת רק "תרופות מדף".

0 אור 0

New member
הפרשות

את צודקת , שינוי כזה צריך לנבוע ממשהו
בדרך כלל משטח חוזר אמור לגלות את המקור,
אבל
בין אם הרופא יזהה את הבעיה ובין אם לא, כדאי שהפתרון יגיע מתחום הרפואה המשלימה במידת האפשר
ממליצה על כיוון של צמחי מרפא ושמנים
יש שמנים עדינים כמו פלמה רוזה שעושים נפלאות גם אם פטריה וגם לדלקת יכול לעזור (שמים טיפה על מגן התחתון או שמכינים נרות תוצרת בית מששמן קוקוס עם פלמה רוזה ולבנדר)
&nbsp

יעל ND

New member
למוזקאית

שלום,
הייתי ממליצה לבקש תרבית הפרשות. מד חשוב לראות מה יהיו התוצאות.
זה גם ישנה א הגישה הטיפולית.
איזה נרות קיבלת? אם מדובר בנרות פרוביוטיות, הייתי ממליצה להמשיך בהם לפחות עד בירור: זה לא יזיק בכל מקרה, ואם מדובר בזיהום חיידקי - יעזור.

שאלה

ביצעתי משטח וגינלית וזה לא קנדידה ובדיקת gbs vagina יצא שלילי.
משטח ותרבית זה אותו הדבר?
והביא לי נרות פולידין שלא עזר. ואיפה משיגים נרות פרוביוטים?

יעל ND

New member
תשובה

נרות פרוביוטיק ניתן לקנות בבית מרקחת ללא מרשם.
שזה לא פטריה די ברור מהתיאור שלך, זה יכול להיות חיידק (וכאן מבחר גדול למדי, מוזר לי שהתייחסו רק לGBS) ויכול להיות זיהום חד-תאי. אם בדיקה גניקולוגית תקינה, הייתי קודם כל חוזרת על תרבית הפרשות+בדיקה מיקרוסקופית.
בכל אופן, את צריכה להבין, שלא לאבחן ולא לטפל דרך האינטרנטם לא תקבלי מענה אצל הרופא שלך, גשי לרופא אחר.

כן

זיהום חיידקי יכול להיות בכל גיל ומצב.
אפשר במקביל לנרות פרוביוטיים (או במקומם)
לקחת כמוסות פרוביוטיקה, רצוי מאיכות טובה וריכוז גבוה, ולראות אם יש שיפור.

אינייודעת

פרוביוטיקה היא המלצה כללית מאוד.
מעין ניסיון לטפל לבד ולא להיזדקק לרופא/מטפל.
(לטעמי בדר"כ עדיף ללכת למטפל/ת שילווה אותך ויתאים לך תזונה/טיפול הוליסטי לאיזון הגוף ולא "תרופת מדף")

כמו כן, לא נהוג להמליץ פה על סוגים.
כדאי לשים לב לתאריך התפוגה, לכמויות החידקים, לרגישויות שונות שעשויות להיות וכד'

למעלה