מתוסכלת!

mora202

New member
מתוסכלת!


עד היום יצא שחלב שאוב נשמר במקרר עד 24 שעות כי הבנות אכלו יותר מהר ממה שהספקתי לשאוב.
ביומיים האחרונים עשינו ניסוי - נשארנו רק עם תמ״ל כדי לראות אם הגזים הם מחלב האם, בשאיפה להתחיל היום יומיים של הנקות וחלב אם בלבד.
בינתיים המשכתי לשאוב ונוצר מלאי די מרשים במקרר...
היום בבוקר הבנות ממש סירבו לאכול חלב שאוב. בגלל ששתיהן סירבו החלטתי לטעום את החלב ומתברר שיש לו טעם לוואי נוראי! כמו חומר ניקוי...
אני זוכרת שמישהי נתקלה בחלב שהחמיץ בהפשרה מהקפאה אבל לא שמעתי על מקרה דומה בחלב שנשמר במקרר (אגב, הטעם הרע הוא עוד לפני החימום).

מישהי נתקלה / מכירה?
 
כן זה הטעם

חשת במקרה רצון להקיא ?

חלב קפוא וגם חלב שנשמר במקרר במיוחד לאחר מספר ימים מקבל טעם לוואי, שלטעמי הוא איום ונורא עד כדי בחילה, יחד עם זאת אצל בנותיי לא נרשמה התנגדות מיוחדת ולאחר חימום אכלו בלי בעיות גם מוקפא וגם מהמקרר.
לחלב מקולקל יש ריח רע שקשה להחמיץ.

ואגב, לא יודעת אם זה נכון, אבל קראתי לפני זמן קצר שהטעם נוצר לא אצל כולן אלא אצל חלק בגלל חוסר יכולת בפירוק אנזים מסוים בשומן.
השיטה שהומלצה למניעה היא הרתחת החלב לפני הקפאתו אבל אני לא יודעת עד כמה זה מומלץ מאחר וחימום יתר פוגע בערך התזונתי של החלב.
 
למעלה