מתוסכלת

galala

New member
מתוסכלת

האם מישהי חוותה ילד שמתעורר בלילה כל שעה? יואב בן שלושה וחצי שבועות, בהתחלה היה מתעורר כל שעתיים שלוש ובלילות האחרונים כל שעה (אחרי שינה רצופה מתשע עד אחת). לא כל יקיצה זה אוכל אבל הוא לא מצליח להרדם חזרה בטח לא לבד וגם על הידיים לוקח זמן. ברור לי שהוא צריך להיכנס למסלול אבל זה נראה לי יוצא דופן גם למי שעדיין לא ב"מסלול". במהלך היום הוא ילד מקסים ורגוע ותופס תנומות של שעתיים שלוש,אבל אמא שלו עייפה, מה עושים?

הי גלי-

אמנם לא מנסיון אישי אבל יש תינוקות שמבלבלים בין היום ללילה, ונראה לי מתיאורך שזה מה שקרה אצלכם. מה שאולי כדאי לנסות זה ליצור אבחנה ברורה יותר בין היום ללילה, כלומר בשעות היום להיות בחדר מואר יחסית, עם מוקדי רעש ותשומת לב ובלילה, להחשיך את החדר, לעשות שקט ולדבר בלחישות. (כדאי גם לא להחליף חיתול בלילה אלא אם כן ברור שיש קקי בחיתול) מאחלת לכם שזה יעבור מהר, ומנסיון תינוקות עוברים המון שלבים של שינה אז מצד אחד אסור להתרגל למצב טוב מדי וגם אסור להתייאש ממצבים קשים, הכל נזיל בגיל הזה. בינתיים שיהיה לכם חג שמח ומקווה שתצליחי לתפוס כמה שעות תנומה הלילה. בהצלחה!!

אור100

New member
אני חושבת שאני מבינה מה הבעיה

מה הכמות שהוא אוכל כל שעה? האם זו הכמות הרגילה שהוא אוכל גם ביום או פחות. אם זה פחות אז אולי הוא פשוט לא אוכל מספיק כי הוא נרדם. תנסי לתת לו בלילה את כל הכמות גם אם צריך לנענע אותו כדי שיתעורר. אפשר לנסות להחליף חיתול ואז הוא יתעורר וימשיך לאכול. בקיצור שיהיה שבע. עוד המלצה - בלילה תשתדלי לא לדבר איתו, להדליק אור מעומעם (כמעט חושך), מינימום התעסקות איתו כדי שידע שזה לילה. לעומת זאת ביום שיהיה אור ורעש רגיל במקום שהוא ישן בו. בהצלחה

למעלה