מתוסכל ומפוחד מאחייניתי בת ה 11

ronbela

New member
מתוסכל ומפוחד מאחייניתי בת ה 11

שלום לכולם
זה יהיה קצת ארוך - אני מבקש שתישארו כי אני כבר עומד להתחרפן ואני חייב עזרה...

לאחותי יש 3 בנות- תאומות (לא זהות) בנות 11 וילדה בת 5.
קצת רקע:
אבא שלהם לפני כשנתיים עזב וכחלק מתהליך הגירושין גילינו שהוא הטריד מינית את בת ה 5.
התאומות אומרות שאיתן לא קרה כלום.. אבל הן לא רוצות לראותו ולא ראו אותו כבר שנה וחצי.

הן תמיד היו לא מחונכות, עונשים לעולם לא קיבלו וגם אם קיבלו הם לא היו נאכפים.
"לא בא לי" "למה לי" "ומה אני פריאיירית" - יוצאים מהפה שלהם גם אם תבקש דבר הכי קטן מהן..
אני גר ביחידת דיור בבית של ההורים, יש לי מקום משלי אבל מחובר לבית של הורי.
בתחילת הקיץ הן התחילו לבוא לפה , וכמובן שיש ריבים ומריבות על בסיס קבוע.

עכשיו לעניינו- לאחת מהתאומות יש רגעים שבהן היא נכנסת לאמוק ולמעשה מרביצה, צועקת ומאמללת את כולם.
אבא שלי הוא חולה לב וגם היה לו שבץ בעבר ואמי חולת לב - הן מטריפות אותם!
הבעייה היא שההורים שלי צועקים ומתעצבנים אבל שנגמר היום ואחותי שואלת איך היה הם אומרים לה "בסדר" "ומושלם"- שאני בעיניים שלי רואה שב14 יום האחרונים הם עייפים יותר וחולים יותר..
ואם אתה מנסה להגיד לאחותי משהו על הבנות שלה היא ישר קופצת ומגנה עליהם בצורה עיוורת..

היום קרה מקרה מאוד מטריד ,שאותי הפחיד מאוד!
אבא שלי כרגיל צעק ואז פתאום לא הרגיש טוב, אחותי באה מהעבודה ולקחה אותו לבית החולים והשאירה את הבנות לבד איתי ועם אמא שלי.
רבע שעה אחרי אני שומע את אמא שלי צועקת ואני רץ לבית ורואה אותה על הספה עם דפיקות מואצות עומדת לקבל בהתקף לב ,אמרתי לה ללכת להירגע ואני אטפל בבנות- לא ידעת מה יבוא אלי!
אחת התאומות (זאתי עם הקריזות) החליטה שהיא מצקה לאחותה, היא עקבה אחריה לכל מקום וכל מה שהיא עשתה הפריעה לה , אחרי חצי שעה כזאת היא החליטה שהגיעה הזמן להעלות מדרגה והתחילה להרביץ לה -חזק.
לא משנה לאיפה בבית היא הלכה היא עקבה אחריה והטרידה אותה.
אחרי 3 שעות הילדה רצה אלי מממרת בבכי כי היא עדיין אחריה - 3 שעות רצוף ללא הפסקה היא אחריה !!
עכשיו אני מכיר את האחיינית שלי, אני יודע מתי זה בכי מזוייף,ומתי זה בכי לא רציני- זה היה התמוטטות טוטלית!!
היא באמת בכתה מתסכול רב וכאב אמיתי!!
והקטע הכי מטריד הוא הפנים של אחותה!
היא יושבת שם מממרת בבכי והשנייה מסתכלת עליה ונהנת מכל רגע!
בפנים שלה לא היה טיפת חרטה, טיפת מחשבה של "אולי אני מגזימה" אלא הנאה צרופה! היא גרמה למישהו לסבול והיא נהנתה מכל רגע!
והזדעזתי...

כמובן שאמא שלה באה היא לא עשתה כלום, לא עונש ולא נעליים...
אמא שלי חזרה ל "היה מושלם" בזמן שהילדה עדיין מיררה בבכי..
ניסיתי להגיד משהו אבל לא עוזר ,היא ישר התחילה לצעוק "אל תדבר על הבנות שלי"...

ניסיתי ללכת לישון ואני רואה את הפנים האלו - פנים ש11 שנה היו גורמות לי לחייך שחשבתי עליהן עכשיו עם המבט המזעזע הזה ואני מצטמרר...

מה אני יכול לעשות??
האם יש פה איזה סימן לבעייה פסיכולוגית? פסיכופטיה? סאדיזם?
גיל 11 זה מבוגר כבר היא צריכה להרגיש אמפתיה כבר ,לא?

smile li

New member
ניסיון לעזרה

אתה מתאר מצב מאד מורכב ולא פשוט, לא לך ולא לכל המעורבים בסיטואציה.
אתחיל מהסוף: אכן יש כאן סימן לבעיה פסיכולוגית. לא נכנס לאבחנות, מה גם שתיאור אחד סובייקטיבי לא מאפשר זאת.
מה אתה יכול לעשות? אני חושבת שכדאי שתתחיל משיחה עם שני הוריך או מכתב בשמך. אמור להם שאתה מעוניין לשוחח עם שניהם על נושא שמאד מטריד אותך ושבו שלושתיכם בפרטיות. תתחיל את השיחה בכך שתאמר להם שאתה מאד מתרשם מההקבה הגדולה שלהם, מהטיפול המסור ומהאכפתיות, לפעמים האינסופית שהם מפגינים כלפי אחותיך ובנותיה. יחד עם זאת, אתה דואג! שניהם לא אנשים בריאים וההתמודדת היומיומית עם הבנות לא מיטביה עם מצבם הרפואי. אתה מן הצד עד להתדרדרות במצבם ובתור בנם, אתה לא יכול להישאר אדיש ולנתק את עצמך מהסיטואציה. אמור להם שאתה מוכן לסייע אם רק יבקשו, אך שהם צריכים ליידע את אחותך במציאות שנגלית לנגד עיניכם ולא לנסות להקל עליה על ידי עידון הדברים עד כדי ביטולם. אם הם לא ידווחו לאחותך על התנהגות האחיינית, הם אולי יחסכו את הכאב מאחותך, אך הנזק לכל אחיינותיך ולהם עלול להיות בלתי הפיך: האחות עוברת התעללות מצד אחותה, הם על סף התמוטטות עצבים, אתה מתוח וטרוד - הדברים לא יסתדרו מעצמם ומישהו צריך לעשות כאן מעשה. שאל אותם מה לדעתם כדאי לעשות? האם יש באפשרותם לסייע בטיפול נפשי לאחייניות? בטיפול משפחתי לאחותה ולבנותיה? שאל איך אתה יכול להקל עליהם, איך הם רואים את הדברים ואיך הם צופים את העתמיד הקרוב והרחוק אם הדברים יתנהלו באופן הזה.
תסיים את השיחה בכך שאתה חלילה לא מגיע ממקום שיפוטי, אלא מאכפתיות ודאגה כנה לשלום בני משפחתך.
הזכר להם שאתה באמת דואג ורוצה לסייע.

אם תבחר לכתוב את הדברים, נסח אותם באופן דומה להשתלשלות השיחה שהצעתי.
אשמח לקרוא עדכונים.
המון הצלחה.

Jen74

New member
כאמא לארבע בנות

אני יכולה לומר שברור שיש כאן בעיה אבל מן הסתם מי שצריך ויכול לאבחן זה מומחה.

ניסית אתה או מישהו מהמשפחה פעם לשאול את התאומה ה"מפחידה" מה מציק לה? למה היא מתנהגת לאחותה ככה? האם היא רוצה משהו ולא מתייחסים אליה?

צריך לזכור שעכשיו בחופש וגם ילדים בני 11 הם עדיין ילדים, אם כי בגיל הזה הם מספיק פקחים וחכמים לדעת מה ואיך מתנהגים ומה מציק ועל איזו יבלת לדרוך.

אני זוכרת את אחי הגדול ואחותי הקטנה, שיש ביניהם הפרש 8 שנים שהם היו תמיד רבים. כל הזמן. תמיד היה נראה שאחד סובל והשני מבסוט וזההיה מתחלף כל פעם.

אפשר לשחק איתן ביחד או להפריד ולשחק כל פעם עם אחת אחרת ובזמן הזה השנייה תתעסק במשהו אחר לבדה.
אם אתה כבר מעוניין לעזור להורים שלך כשהם משגיחים על הילדות בזמן שאמא שלהן בעבודה, אז תנסה לשחק איתן משחקי קופסה, משחקי חשיבה, תטייל איתן קצת בחוץ, סתם להסתובב ולהתאוורר, לא להיות סגורים כל הזמן בבית.

בטח יש להן חוברות לחופש, תשב איתן קצת.

צריך לזכור שאמא שלהן חוזרת אחרי יום עבודה עייפה. גם היא עברה משבר בזוגיות כמו שהבנות עבור משבר משפחתי. היא בטח מתגעגעת אל הילדות שלה וכשהיא חוזרת לא ממש בא לה לשמוע כמה לא בסדר הן היו אבל צריך לתפוס אותה לשיחה רגועה ולא מנקודה של שיפוט אלא מתוך רצון לעזור לה ולילדות.

אל תשכח שזאת אחותך ואלו הנכדות של הוריך.
אם יש לך כוונה לעזור, לדעתי מתוך נסיוני האמהי והמשפחתי, זאת התחלה טובה.

ronbela

New member
ניסיתי לדבר איתם ובנוסף היה עוד משהו

יום למחרת האחות סלחה לה לגמרי והם היו צמד חמד- ואפילו התחילו לעשות לקטנה יחד מה שההיא עשתה לה אתמול.
שניסיתי לדבר עם האחות שהציקו לה היא התחילה לצעוק "למה אתה מנסה לסכסך"...
מזל שהקטנה פשוט הלכה לראות טלוויזיה אצלי ביחידה וככה הפסקתי את זה..

ניסיתי לדבר עם ההורים שלי, הבעייה היא שאנחנו לבד הם מסכימים איתי ומודים שיש בעיה אבל סוף היום -שותקים.
ואם אני מנסה להגיד משהו- הם למעשה לא רק שלא תומכים בי אלא מתהפכים עלי ...

לפי מה שהבנתי כחלק מהגירושין ומהחקירה על ההטרדה המינית הם נפגשות עם מטפלת באופן שבועי ,למרות שנראה לי שהיא לא הכי מקצועית מכיוון שהיא לא אומרת שיש בעייה..
המטפלת היא סוציאלית ולא פרטית...

למעלה