מתוסכל עד דמעות

Nailicq

New member
מתוסכל עד דמעות

משתמש בכדורים לסוכרת סוג 2, בעבר די מאוזן, לפני חצי שנה יצאתי מאיזון עכב החלפת מקום אוכל (שבדיאבד התברר שהוסיפו להכל כולל סלטים סוכר!)
בחודשיים האחרונים התחלתי בדיאטה מאד מוקפדת של סוכרת ובנוסף הגברתי את הפעילות הגופנית. זה לא פעם ראשונה בחיים שאני עושה דיאטה אבל אני מתוסכל עד דמעות.
במקום פעמיים בשבוע אני עכשיו מתאמן שעה וחצי כל פעם 3-4 פעמים בשבוע (לפחות 45 דקות בכל אימון אירובי) ובנוסף קיזזתי דרמטית את כמות הפחמימות והשומנים שאני אוכל

אבל אחרי חודשיים של דיאטה ופעילות אינטנסיבית המשקל מראה ירידה רק של 1.2 ק"ג.
התחושה היא כמו לנסות לרוץ בחוף הים בתוך מים עד הברך, אתה מתאמץ מתאמץ ולא זז מהמקום.
מה עושים? זה שובר אותי...

מה קורה עם הסוכר? בדיקות בוקר ואחרות?

האם עשית לאחרונה בדיקת A1C? איזה כדורים אתה לוקח?

לא כתבת מה עם הסוכר? בדיקות בוקר ואחרות.

האם עשית לאחרונה בדיקת A1C? איזה כדורים אתה לוקח?

Nailicq

New member
H1C

מאז שהתחלתי לקחת JANUET 50/1000MG לפני כ-8 חודשים, הייתי כבר במגמת ירידה וירדתי לפחוט מ7- H1C במגמת ירידה-עכב השינוי במקום האוכל שצויין עליתי ל 9.2 ולכן התחלתי בדיאטה ושיניתי את המקום בו אני אוכל צהריים והחמרתי את הדיאטה (רק פחממות מלאות כמויות קטנות וכו).

לא הבנתי, אתה חי מבדיקת דם לבדיקת דם?

אתה לא מבצע ניטור סוכר יומיומי בעזרת גלוקומטר? איך דבר כזה יכול לקרות, שבמשך חודשים רבים אין לך מושג שאתה אוכל מזון שמזיק לך? אם זה אכן המצב המלצתי היא קודם כל לרכוש גלוקומטר (עם מרשם זה עולה גרושים) ולהתחיל לבצע ניטור יומיומי, בצום ואחרי ארוחות- ולהישאר עם האצבע על הדופק. סכרת זה לא צחוק...

Assaf Feldman

New member
לפני המשקל - תדאג להתאזן

כפי שכתבה לך נכון "הברווזה עליזה84" במידה ואין לך מד סוכר ביתי תקנה, ותדאג לרדת מA1C של 9.2 שמשמעותו ערכי סוכר ממוצעים של 217!!! זה כמעט כפול שלוש מהנורמה.

ממליץ לך מאוד להפחית כמות פחמימות (גם מלאות) ולאכול יותר חלבון וירקות, וכמובן לבדוק סוכר כמה שיותר ולראות כיצד המזון משפיע על ערכי הסוכר.

בהצלחה

הערה לגבי החלבון

לא יותר מידי, כדי לא להעמיס על הכליות.
כעקרון יש לאכול בין גרם לגרם וחצי חלבון עבור כול קילוגרם של מאסת גוף (קרי, משקל גוף לא כולל שומן יתר).
מחד אכילה מוגזמת של חלבונים לאורך שנים עשויה להזיק לכליות.
מאידך, הגוף זקוק למספר חומצות חלבון וחומצות שומן חיוניות. לעומת זאת, אין חיה שנקראת פחמימה חיונית לגוף. פחמימות יש לאכול במסורה, וע"פ האנרגיה שאתה אמור להוציא בשעות שאחרי האכילה.

תומרונתם

New member
מנהל
דווקא לרוץ בחוף הים זו פעילות נהדרת

ו-1.2 ק"ג בחודשיים זו ירידה נהדרת!!! אתה לא רוצה לרדת יותר מזה, זה לא בריא וגם נוטה לעלות חזרה מהר יותר... ירידה מתונה טובה יותר לכל הנוגעים בדבר.
מעבר לזה, גוף האדם הוא לא רובוט, ולפעמים הדברים הם לא שחור ולבן. יכול להיות שאתה גם מעלה מסת שריר ובגלל זה אתה לא רואה את הירידה במשקל שאתה כל כך מחכה לה.

בנוסף - האם עשית בדיקות דם אחרות? האם בדקת מה מצב בלוטת התירואיד לאחרונה?

תומרונתם

New member
מנהל
ועוד דבר...

שקלת אולי במקום לאכול ארוחת צהרים במסעדה/מזנון, אולי להכין בעצמך סנדוויץ בריא ולאכול משהו מדוד, ספור, שאתה יודע בדיוק מה הכנסת לשם?... סנדוויץ וירקות חתוכים, פרי כארוחת בינתיים שעתיים אחרי - יכול להיות יופי של ארוחת צהרים.

מנות במסעדה יכולות להיות ממש מטעות

הפספוסים הכי גדולים שלי היו אחרי אכילה במסעדה, אלוהים יודע מה הם מכניסים לשם.

steiff

New member
פעילות גופנית לא מורידה במשקל

להיפך... פעילות גופנית מחליפה מסת שומן במסת שריר.
כדי לשרוף מספיק קלוריות לצורך ירידה במשקל תצטרך להגדיל את מינון הפעילות ואת עצימותה הרבה מעבר למה שלוח הזמנים של אדם עובד מאפשר.
לצורך ירידה במשקל צריך לסגור את הפה. אין מנוס מכך. הפעילות הגופנית תגדיל את קצב חילוף החומרים ובכך תאיץ ירידה במשקל במידה ואתה ניזון בתזונה נכונה, אבל היא לא תאפשר לך לרדת במשקל אם תמשיך לאכול "כרגיל".
זה לא אומר שצריך להתנזר ממסעדות באופן מוחלט, אבל לשמור על מינון סביר ולדעת שיש לביקור במסעדה מחיר... במרבת המסעדות אין מנות מיוחדות לסוכרתיים (וחבל), אבל אפשר להסתדר. לא להתבייש לבקש מהמלצר להוציא מהמנה פריטים עתירי סוכר או פחמימות. לא להתבייש לבקש את הסלט בלי רוטב ולהוסיף בעצמך מלח/פלפל/לימון/חומץ. לזכור שפילה עדיף על סינטה/אנטריקוט, סלמון עדיף על פילה, עוף עדיף על סלמון, דג (לא סלמון) עדיף על עוף. וכמובן בגריל או בתנור, לא מטוגן, וכמובן עם ירקות ולא עם צ'יפס או תפוחי אדמה בתנור.
מצטרף לדעה שירידה של 1.2 קילו בחודשיים זו ירידה מתונה ובריאה. עדיף כך, משום שירידה מהירה מביאה גם עליה מהירה, וירידה מתונה מאפשרת לשמר את ההישגים לאורך זמן.

sasseli

New member
הורדה במשקל

שלום,

רשמתי כאן אתמול ותפוז היה כנראה עייף ולא העלה.

ירידה במשקל היא עניין מורכב. יש לקחת בחשבון כמה פרמטרים:
1. כמות האוכל והמרכיבים שלו (פחמימות, חלבונים...) אצלי העניין כלל גם הורדת מוצרי החלב והקמח מהתפריט. תתפלא כמה דברים נוספים קיימים.
2. פעילות גופנית
3. חלקנו לא שמים לב. אבל, ישנם ויטמינים ומינרלים מסוימים שחוסר בהם מאט את המסת השומן. בדוק את רמת ויטמין D, ויטמין C ...

לגבי ויטמין D (שאצלי היה בחוסר עצום), אם לא מתעקשים, הרופאים בקופות החולים לא ששים לשלוח אליה (יקר).

מניסיון, שילוב של שלושת המרכיבים הנ"ל עוזר לירידה במשקל (ולהורדת רמת סוכר, טריגליצרידים, LDL ...)

אבל, כל זה לא שווה אם לא עוברים לפרמטר האחרון והוא שמירה על אורח חיים והרגלים שלא מאפשרים את היווצרותו של ה"אקורדיון".

לגבי צהריים בעבודה, מצטרף לתגובות למעלה. ירקות קצוצים, סלט או אוכל אחר מהבית עולה על הרבה מסעדות הן בניקיון והן במרכיבים.

איחולי בריאות והצלחה

למעלה