מתוסכל!!!!!

NurseMan

New member
מתוסכל!!!!!

שלום לכולם,
אני אורן
עשיתי בחיי 3 פעמים פסיכומטרי. בשלושתם עברתי קורס מקדים.
למדתי השקעתי עשיתי מה לא!!! ישבתי שעות ו... לצערי הציון הגבוה ביותר הוא 498. ציון אשר לא נותן לי להיכנס לשום מוסד אקדמאי לשם המטרה שלי ללימודים.

אני די מיואש, הפעם החלטתי להתחיל ללמוד לבד. לשבת על התחת וללמוד לבד. עם הספרים שיש לי מכל קורס ועם הכל.
רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שדי מבין ויכול לעזור והוא מאזור חיפה והקריות שמעוניין להיות מורה פרטי, כמובן בתשלום!!!
באזור הפעם-פעמיים בשבוע, בערך שעתיים שלוש כל מפגש.

אני באמת מיואש ומתוסכל. אני מעוניין להתחיל זאת בחודש הקרוב אני נרשם לבחינה ביולי.

מייל אם תרצו [email protected]
או פה במסרים או כאן בהודעה הזו.

תודה מראש!!!!!!!

yitsy

New member
תגובה

אם ניסית 3 פעמים והציון הגבוה ביותר הוא 498, ובאמת השקעת, אז יכול להיות, לדעתי, שכדאי לך לנסות שינוי פאזה.
הכוונה היא לבדוק אם יש לך אפשרות לעשות את המבחן בתנאים מותאמים, או להבין מה הכשיל אותך והאם זה בכלל ניתן לשיפור.
אני מבין כמה מתסכל זה לבצע את הבחינה בשנית, אז קל וחומר שבפעם הרביעית ללא שיפור משמעותי ירד לך כל המרץ...

מה אתה רוצה ללמוד? איפה? איך הבגרויות שלך?
ישנם אפיקי מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה בהרבה מאוד מסלולים.
בטניון ישנם מקצועות שניתן ללמוד ללא פסיכומטרי.
בבן גוריון יש מסלול שמהווה חלופה לפסיכומטרי, אם באמת יש לך יכולות למידה והפסיכומטרי פשוט לא בשבילך אז שווה לשקול את זה.
בנוסף, אם הבגרות שלך איכותית, אולי נסה להגיש מכתב ולהתקבל דרך וועדת חריגים.

הנקודה שלי שאולי חבל להתעקש ללכת בדרך מסוימת, אם לא מצליחים בה לאחר שבאמת מנסים בכל הכח.
בהצלחה.

NurseMan

New member
היי

אני רוצה ללמוד סיעוד.

אני ניסיתי כל דבר אפשרי ואין משהו ללא פסיכומטרי...
ישנם בתי ספר שמקבלים ללימודי תעודה מציון פסיכומטרי 500 ומעלה.
הם לא מקבלים אותי כי הציון הוא 498. עשיתי המון כדי לנסות לשנות את דעתם אבל אין אפשרות בכלל. הם בדקו עם הבגרויות והממוצע שלי לא מצליח להעלות את הציון "סכ"ם".

אין לי אפשרות אחרת חוץ מלעשות לצערי שוב את המבחן הזה.
אני פוחד שעד אוגוסט המקומות כבר יהיו מלאים או שלא יהיה ניתן להירשם בכלל.

jaromor

New member
היי

אם השיפור שאתה צריך לעשות הוא כל כך קטן (מ-498 ל-500 וקצת), זה בהחלט אפשרי.
הציונים של מועד יולי מגיעים בסביבות חודש אוגוסט.
ברוב האוניברסיטאות לפי מה שיודע לי ההרשמה הרשמית נסגרת בסביבות אפריל-מאי, אבל בחלק מהפקולטות קיימת הרשמה מאוחרת עד שמתמלאים המקומות (באזור אוגוסט- ספטמבר).
כדאי לך להתקשר למוסד שבו אתה רוצה ללמוד ולברר. גם אם התשובה שלהם תהיה "אנחנו לא יודעים ולא יכולים להבטיח כלום", אתה יכול לשאול אותם מתי נסגרה ההרשמה בפועל בשנים קודמות, וכך לקבל הערכה סבירה.

jaromor

New member
וקצת טיפים לתקופת הלימוד:

המלצות לתקופת הלימוד עד למרתון:
קנה את אחת הערכות ללימוד עצמי, כרגע בשוק יש 2 ערכות מובילות: פסיכו וניב רווח. שתיהן טובות, ובשתיהן יש גם ספרי תרגילים וגם הסברים (לערכה של פסיכו מצורף ספר הסברים מעולה- פסיכו כיס, ואילו ההסברים של ניב רווח נמצאים באתר שלו). אפשר לרכוש את הערכה של פסיכו בתוספת תשלום יחד עם קורס וידאו בוואלה סקול- סרטונים של מורה שמלמד את כל החומר).
אופציה אחרת יקרה יותר- לרכוש ערכה ללימוד עצמי של high q שנקראת "self class"- היא כוללת בנוסף לספרים גם גישה לאתר שלהם, תוכנת לימוד מילים מעולה באנגלית וכל שיעורי הקורס בוידאו (המחיר שלהם הוא כ-2000 ₪, אני לא בטוח שהעלות הגבוהה מוצדקת).

המלצות:
* אנגלית- תוך כמה חודשים אפשר להשתפר המון באנגלית!
שני דברים עיקריים שיעזרו לך להשתפר:
א. לימוד מילים באנגלית (בכל הערכות יש מילונים)
ב. קריאת מאמרים באנגלית דרך האינטרנט
וכמובן- לפתור את כל תרגילי האנגלית בערכה שקנית (אפשר להוסיף גם חומרים של המרכז הארצי-פירוט בהמשך). גם כשאתה מתרגל מהספרים כדאי ללמוד מילים חדשות תוך כדי תרגול.

* מילולי- אני לא ממליץ לך ללמוד מילים בעברית (במתכונת הנוכחית אוצר מילים בעברית תופס משקל שולי מאוד). חשוב ש*כן* תתמקד בהבנת הנקרא, השמ"ש, שאלות ההגיון השונות (בדגש על הבנת פסקה ומחקרים), טכניקה לפתרון אנלוגיות.
בנוסף, אל תשכח שבמבחן יש גם פרק חיבור וצריך להיערך גם אליו.

* כמותי- הרבה חומר- חשוב לעשות תכנון מתי לומדים כל נושא (ע"פ החומר בערכה שקנית) ולתרגל המון!

המלצות לתקופת המרתון:
בתקופה זו (אחרי שסיימת ללמוד את כל החומר)- התמקד בשני דברים:
א. הדבר העיקרי- פתרון מבחנים של המרכז הארצי על זמנים-
המרכז הארצי פרסם כמה עשרות בחינות (כ- 11 מתוכן מעודכנות למתכונת החדשה והן הכי טובות. עוד כמה עשרות במתכונת הישנה, ואפשר להתאים אותן למתכונת החדשה ע"י הורדת חלק מהשאלות)- כל מבחן שאתה פותרת בשלב זה חשוב לתחקר ולהפיק ממנו לקחים!
(אפשר להדפיס בבית דפוס כמות גדולה של מבחנים תמורת כמה עשרות שקלים).
ב. חזרות ממוקדות על נושאים

בהצלחה!

NurseMan

New member
פשוט תודה!

תודה ענקית אני מאוד מעריך את ההתייחסות!
אני אעשה מה שאמרת אני מחר אבדוק עם בתי ספר ומכללות מתי נגמרת ההרשמה וכד'.
ואני חושב שאני אקנה אולי ערכה של פסיכו שאני אלמד איתה ובנוסף עם האתר והבחינות מהמרכז הארצי.

תודה לגבי ההמלצות! אני איישם אותם!! באמת תודה!!!!

yitsy

New member
טיפ נוסף:

הציון אליו אתה רוצה להגיע הוא בר השגה בשבילך. אני בטוח.
אבל, בהתאם לציון, לך על בטוח! אל תנסה לענות על כל השאלות, כי זה פשוט לא נכון בשבילך!

תבדוק על כמה שאלות אתה צריך לענות בכל פרק, ועל כמה שאלות אתה מסוגל לענות בוודאות.
לך על בטוח, פתור את כל השאלות הכי קלות לפני הכל, ועל הבינוניות תקדיש יותר זמן. מעל קושי בינוני תוותר מראש...כי זה עדיין יספיק לציון שאתה צריך.
מצא את החולשות והחוזקות שלך. מה שקשה לך - לא לבזבז עליו אפילו זמן למידה לדעתי.

אנגלית - כמו שהמליצו לך, קח מילון איכותי ולמד אותו בע"פ. קרא אנגלית, תחיה אנגלית.
מילים בעברית - הייתי ממליץ לך ללמוד רק את המילים שהופיעו באנלוגיות עבר של המרכז הארצי כי מנסיוני המילים חוזרות על עצמן. כך אתה לא מקדיש לזה זמן מיותר, ומצד שני המילים שתיתקל בהם שם יכולים להועיל מאוד.

תבדוק שאתה עובד נכון. האם אתה פוסל תשובות? מציב מהראש? מציב תשובות?
בקיצור, אתה חייב להתנהל בצורה נבונה. או שתתייעץ עם מישהו מקצועי, או שתנסה לבנות לעצמך תוכנית בפורום ואני מאמין שתקבל מענה.

Shablagoo

New member
חבר :)

לא יודעת איפה אתה רוצה ללמוד, אבל אם אתה רוצה לדלג על הפסיכומטרי - יש אפיקי מעבר (לסיעוד) מהפתוחה לבן גוריון ולאוניברסיטת חיפה (אולי לעוד מוסדות, לא בדקתי).
חוץ מזה - אני מחיפה, אתה מוזמן לשלוח מסר ואני אנסה לעזור :)

למעלה