מתוק? זה טעם החיים!

גרי רשף

New member
מתוק? זה טעם החיים!../images/Emo22.gif

כזכור לכם (כך אני מקווה) כבר למדתם על "חיבתי" היתרה לכל מיני גרסאות כיסוי חדשות לשירים ישנים, תוך "התאמתם" לרוח הזמן.. מי שאינו יודע את נפשו מרוב גרסאות כיסוי שנפלו על ראשנו לאחרונה כמו פטיש
של יום
העצמאות בטו
בשבט, מוזמן לחוות דעתו בסקר של הפורום עליו שקדה מסניפה חמץ. אלא שיש הפתעות: היום במקרה שמעתי ברדיו גרסה מחודשת למתוק-מתוק שבוצע במקור על ידי יגאל בשן. לא הספקתי לשמוע את הקריינית, אבל אני מנחש שמדובר בחידוש של יגאל בשן עצמו בתקליט אוסף מחודש שהוציא לאחרונה. האמנם? אשמח להתעדכן.. הביצוע מפתיע לטובה ואף אהבתי אותו יותר מהמקור- עיבוד סטייל אלוויס פרסלי, רוקנרול של סוף שנות החמישים כזה.. היה כיף לשמוע.

אני לא יודע איזה ביצוע שמעת...

אבל אני יודע שיגאל בשן אכן הקליט גרסה נחודשת לשיר שלו.זה יצא לפני מספר שנים,ועד כמה שידוע לי לא הוקלט במיוחד לאלבום האוסף שלו.

shellyland

New member
אבל מופיע באוסף

גם אם לא הוקלט במיוחד בשבילו. אני, אגב, העדפתי את המקור. הוא משעשע יותר.

shellyland

New member
וכשאומרים "האוסף" יש לדייק

"אוספים אותי 70-92" הוא האוסף הראשון של בשן. "ציפור קטנה בלב" הוא האוסף הכפול והשני. שניהם של הד-ארצי. מתוק-מתוק מופיע באוסף השני.

shellyland

New member
ולפני שמישהו יתקן אותי

שישנם אוספים נוספים - מה שלא יצא על דיסק מבחינתי לא קיים!

shellyland

New member
טוב, לקח לי כמה ימים, אבל...

בדיקה קלה העלתה כי הביצוע המחודש, בעיבודו של אבי סינגולדה, הוקלט בשנת 1995. דיסק האוסף הכפול יצא בשנת 2001 ואילו "אוספים אותי" (בו השיר אינו מופיע) יצא בשנת 1992, כך שהשיר לא הוקלט במיוחד עבור אף אחד מן האוספים. בחיפוש בשאר הדיסקים (לפחות אלה המצויים ברשותי) לא מצאתי אף דיסק נוסף של בשן בו מופיע השיר. הוא אמנם הופיע באותה שנה (1995) באוסף של הליקון - "רוקדים - שירים בלי הפסקה" - אך בגרסתו המקורית עם להקת פיקוד צפון. לכן, נותרנו בורים כשהיינו לגבי השאלה המקורית, אך החכמנו בדברים אחרים.

למעלה