מתחבר להיגיון

מתחבר להיגיון

אני לומדת "אימון אישי" נפגשתי עם אדם קרוב לשיחה (בעקבות שעורי הבית) אדם שכל חייו מקשיב , מתנהל ומונע ע"י "ההגיון" . עניין הרגש נמצא עמוק פנימה עד למצב שאי יכולת לבטא מה מרגש אותו? (ענה שלא יודע) מה משמח אותו?(מלבד דבר אחד לא הצליח למצא). אלו שאלות מעצימות ניתן לשאול אותו כדי לאמן אותו להתחבר לרגשות? האם יש איזשהו תרגיל שניתן לתת לו כדי שיצליח להתחבר? אשמח לדעתכם.
 

ליפט

New member
האם זו מטרה שלו?

זה לא קל ולא פשוט למי שרוצה ולא רגיל, לא כל שכן למי שנוח לו במקום ממנו הוא מתנהל. לכן השאלה הראשונה שעולה לי היא של מי האג'נדה? של מי המטרה? ובשם מה?
 
בהחלט כן

אכן הנושא לא פשוט וקל אבל הוא מאד רוצה. המטרה שלו היא להגיע לתקשורת טובה יותר עם הסובבים אותו. נמאס לו שמכנים אותו "גוש קרח".
 
נלחץ לי מהר מידי

מבלי שאסיף שהתשובות שנתתי בתגובתי למעלה היו לאחר ששאלתי אותו . מדוע הוא מאד רוצה ללמוד להתחבר ולשחרר את הרגש.
 
הצעה לתהליך

מהניסיון שלי אחת החוויות שבאות רק מהרגש ולא מההיגיון היא תנועה. אם אתם בחדר לבד אימרי לו לעמוד ולעצום עיניים... שימי מוזיקה רגועה ואימרי לו להתחיל לנוע... אם הוא נתקע נועי איתו קצת ושחררי אותו... תני לו לבטוח בעצמו ולנוע... החליפי לשיר יותר קיצבי בעל אנרגיה "שמחה" תני לו לנוע כפי שהוא רוצה... אם בא לו או אם השתחרר בקש/י שיפתח את העיניים.. ותרקדו... הריקוד משחרר חסימות של הלוגיקה... הוא מאפשר ביטוי עצמי ללא צורך בדיבור ובהסברים... הריקוד הוא לא לוגי... אני עצמי מגיע ממצב בו הייתי לוגי כל הזמן, תהליך דומה עזר לי לפתוח את עצמי לרגשות ולהביע אותן בחופשיות אור ואהבה
 
תודה רבה רבה

רעיון נפלא! הוא מאד אוהב לרקוד.המקום היחידי בו הוא מרשה לעצמו לרקוד זה כשהוא לבד בבית. אני חושבת שהרעין שלך ישחרר עוד כמה דברים. תודה.
 
למעלה