מתחזים ברשת

מתחזים ברשת

שלום לכולם, יש לי 2 שאלות. א. האם יש עילה לתביעת אדם שמרמה אנשים באנטרנט אך לא נגרם להם נזק כספי אלא עוגמת נפש? למה הכוונה? אני רווקה ושוחח איתי בחור שסיפר לי שהוא פנוי ושהוא טייס , וכך היה בקשר טלפוני איתי שבועיים. מסתבר שהוא לא טייס ושהוא נשוי , עשיתי עליו מחקר כי נדלקו לי כמה נורות , הפרופיל שלו לא אמיתי , כל מה שהוא אמר לי לא אמיתי כולל השם שלו. התכתבתי עם כמה בנות שהיו בפרופיל שלו על מנת להזהיר אותן ומסתבר שעם אחת הוא יצא במשך חודש וחצי! בקיצור , אני לא רוצה להרוויח עליו כסף , אבל אני כן רוצה ללמד אותו לקח כי נמאס לי ממטומטמים כאךה שמסתובבים להם ועושים צחוק מבנות וחבל על הבחורות הבאות שהוא יעבוד עליהן. ב. נתקלתי בפייסבוק בכרטיס של מישהי שגנבה לי תמונה! הפרופיל הזה שלה עם התמונה שלי נראה כמו פרופיל פיקטיבי הוא מקושר לפרופיל של אחת שיש לה 5000 חברים , והרבה מהם גם ניראים פיקטיביים , נראה כאילו היא מייצגת איזה משרד פרסום או משהו ופתחה הרבה כרטיסים בשביל לייקים או לא יודעת מה. כבר שבוע שאני מדווחת לפייסבוק וגם חברים שלי כי זה נורא מעצבן אותי . השאלה היא האם אני יכולה לתבוע להם את הצורה בתביעה ייצוגית בשם כל האנשים שהם גנבו להם את התמונה , כי זה ממש אבל ממש מעצבן ! וכל זה אני עושה למען יראו ויראו, אולי זה יעזור במשהו. ותודה מראש

תשובות

לשאלה א' סיפור לא נעים, אך די נפוץ. ברמה העקרונית, אם הדבר מתפתח יכול להצמיח עילת תביעה. במקרה שלך, כשכל העניין הסתכם בקשר טלפוני בן שבועיים, נראה שזה לא עובר את הסף של זוטי דברים, שבית משפט לא יעסוק בהם. להיות "משרד החינוך" זה יפה מאד, אבל יכול לפעמים להתברר כעסק יקר, לכן, השאלה היא כמה כסף את מוכנה להשקיע/לסכן בעניין. העניין די רגיש ויש דרכי פעולה אפשריות שונות, אם זה חשוב לך, תפני לעו"ד ותתיעצי איתו באופן פרטני. הייתי מציע לך להגיש תלונה במשטרה, אך אני חושש שכל עוד הבחור לא פונה לקטינות, המשטרה לא תמצא שיש עניין לציבור לחקור. לשאלה ב' לצערי, גם זה עניין די נפוץ. לגבי הטיפול מול פייסבוק, זה עניין שלוקח קצת זמן, כבר היה דיון בפורום לא מזמן ובאמת שאין לי מה להוסיף על מה שכבר נכתב. לפי מה שאת כותבת, את לא יודעת בכלל מי משתמש בתמונה שלך, אז את מי את רוצה לתבוע? מה תכתבי בכתב התביעה. שאת תובעת מישהו שאת לא יודעת מיהו? אולי קודם תבררי את העובדות ותראי על מה בדיוק מדובר וכמובן תתעדי ותגבי את כל עמודי האינטרנט הרלוונטיים, כדי שישמשו לך כראיה אם יסתבר שיש לך את מי לתבוע.

למעלה