מתחילה את המסע...

ברקנית

New member
מתחילה את המסע...../images/Emo53.gif

שלום לכל חברי הפורום. כמו שכתבתי אני ממש מתחילה את המסע, יותר נכון אני אפילו לא יודעת איך להתחיל את המסע, פיילוט ראשון בדמות בעלי נשלח לפני שבוע. אבל כידוע לכל אחד ההתלבטויות החששות שלו ולגבי זה בעיקר בשני מישורים ראשון כאמא איך מתחילים לבדוק את נושא הילדים (שלשה שיהיו בריאים 10 חודשים,9,5) ובאופן אישי מבחינת מקצוע לגבי כמורה מה אני עושה שם?????? זקוקה לכל עזרה,הדרכה,עצה וכל דבר. ברקנית

טל ר

New member
בהצלחה + מספר שאלות

מתי אתם אמורים לעבור? לאן אתם עוברים? האם יש שם קהילה יהודית? (אם כן - מאוד יכול להיות שתוכלי למצוא עבודה כמורה לעברית) על איזו ויזה? האם יש לך אישור עבודה? האם בכוונתך לשלוח את ילדייך ל-Public או ל-Private School? האם אתם יודעים אם מבחינת מס הכנסה חזקת מרכז חייכם תהיה בארץ השנה, והאם אתם מוכנים לתוצאות?

ברקנית

New member
מספר תשובות

אין לנו תאריך מעבר מדוייק נכון לעכשיו בעלי יצא כחלוץ המשלחת לבדוק דברים מהמקום היעד כנראה הוא פנמה סיטי-פלורידה . לגבי אני אקח קודם כל שבתון ממשרד החינוך כך שכנראה אוכל לקבל ויזת סטודנט? לגבי הילדים לא ברורים לי ההבדלים בין public or private אשמח לשמוע הצעות והבהרות נוספות .

טל ר

New member
מספר דברים

- על איזו ויזה מגיע בעלך? - ויזת סטודנט את יכולה לקבל אם את רשומה כסטודנטית בתוכנית מלאה במוסד מוכר. - Public מול Private - מערכת החינוך ה-Public (ה"ממלכתי") ממומנת מכספי התושבים המקומיים + הקצבה פדרלית (אולי גם הקצבה של ה-State - אני לא בטוח). המערכת מנוהלת מקומית ע"י ה-School district, ואיכותה משתנה ממקום למקום. פעמים רבות אנשים בוחרים את מקום מגוריהם לפי ה-School district. המשוואה היא בד"כ Good school distict = High taxes. בי"ס Private הוא בדיוק כמו שזה נשמע - תשלום חודשי לביה"ס, ובד"כ יקר למדי, אך אינך תלויה בחסדי המערכת ה-Public. למיטב ידיעתי, בית ספר יהודי תמיד יהיה Private (הפרדת הדת מהמדינה וכו'). - היזהרו ממס הכנסה הישראלי - תכננו את צעדיכם בקפידה. טל.

למעלה