מתחילה בנגרות ...

Dababy

New member
מתחילה בנגרות ...

היי החלום שלי זה ללמוד לנגר וליצור קצת דברים לבית. חשבתי להתחיל מפרוייקט של כוורת למשחקים של הילדים 4*4 , שעשויה מקרשים (אלה שקונים מוכנים מהום סנטר). אין לי שום כלים מיוחדים או ידע... איזה כלים צריך לרכוש בשביל פרוייקט כזה ? יש לכם אתרים מומלצים בעברית\ אנגלית שאפשר ללמוד מהם ? ובכלל- כל טיפ \ עצה\ הדרכה שאפשר ללמוד ממנה תתקבל בברכה !!!! תודה !!!

yulevi

New member
../images/Emo245.gif

לא הייתי מציע להתחיל עם כוורת כי ישנן כמה שיטות לחלקן צריך כלים מתאימים,תתחילי עם משהו פחות מסובך לדוגמא יחידת מדפים קטנה, על ידי ביצוע פרוייקט קטן תתרגלי מיומנויות: של ניסור, חיבור ,ליטוש ,וצביעת העץ.הכנסי לקישורים של הפורום תמצאי מספר אתרים לתוכניות אולי תשאבי קצת רעיונות,בהתאם לרעיונות שתחשבי לבצע נשמח לעזור לכוון ולהדריך במידת האפשר,

yulevi

New member
כלים

יש כלים ידניים ויש חשמליים,לכלים יש עולם מלא,ישנם בפורום חברים שמושקעים בעשרות אלפי שקלים בכלים,ככל שמתקדמים בתחביב רואים שצריך גם כלים יעודיים יותר ,מדוייקים יותר ,ומשוכללים יותר,אני התחלתי עם ג'יגסו ומברגה הכי זולים שהיו בשוק,גם היום אינני מחזיק בכלים יקרים ,למדתי להסתדר עם מה שיש,וגם בין החברים הותיקים אנחנו נעזרים אחד בשני. אני מציע לך לפני רכישת לגבש רעיון מה את רוצה כפרוייקט ראשון,בהתאם לזה נכוון אותך לכלים מתאימים,או למחסן עצים שינסר לך את העץ וכך לא תזדקקי בהתחלה מסורים, בכל מקרה צריך מסור, מברגה, מלטשת וקליבות בסיסיות להתחלה,

max63

New member
מסכים ו...

מסכים עם רשימת הכלים. לא בטוח שהייתי רוכש ג'יגסו, הוא כמעט לא בשימוש. לחיתוך קוים ישרים (וזה 99.5% מהחיתוכים) רצוי משור עגול או אפילו עדיף משור שולחן קטנטן עם אפשרות הרמה והטייה של הלהב. קני סט של מקדחי עץ (זה זול) ואולי פטיש עץ (הראש מעץ) וכמובן דבק נגרים. לגבי פרויקטים ראשונים: שרפרף, קופסאות אחסון ותכשיטים ואולי שולחן קפה קטן. בהצלחה ותראי עבודות. כך תקבלי גם חיזוקים וגם עצות לשיפור. מקס

למעלה