מתחילה לעשות ו... מתה מפחד

י יעל י

New member
מתחילה לעשות ו... מתה מפחד

בהמשך לשרשור קודם, רציתי לספר לכם שהייתי סוף-סוף בפגישה במט"י, עברתי עם היועץ שקיבלתי שם על כמה רעיונות שהיו לי ובסופו של דבר פסלנו חלק מהם וגיבשנו שני רעיונות דומים לכדי רעיון אחד שישווק לפלחי שוק שונים. העסק הביתי שאני מתכננת לפתוח מתבסס על הידע שלי ועל היכולות שלי במתן שרות בנושאים שונים ואני מתכננת להתחיל להפעיל אותו במקביל לעבודה כשכירה (צריכה למצוא כזאת קודם :) כי אני מניחה שיכול לקחת זמן למצוא את הלקוחות הראשונים ולבסס את העסק. הפגישה במט"י בהחלט נתנה לי דחיפה רצינית ומן הרגשה שיש מישהו שיכול לתמוך במאמצים הראשונים של פתיחת העסק ואפילו ללוות אותי בהמשך באמצעות חונך מלווה. בנתיים קבעתי איתם פגישה נוספת לגיבוש סל השרותים שאני אציע ולתמחורם. אבל.. לא רק דחיפה קיבלתי, אלא גם פיק ברכיים. אני פתאום חוששת, מה יקרה אם כל המאמצים שאני משקיעה יהיו לחינם, מה אם אף אחד לא ירצה את השרותים שלי. וכאילו לא די בכך, פתחתי במקרה את הטלויזיה אתמול בחדשות השעה שש ושם היו עדכונים על מאות אלפי עסקים קטנים שנסגרו בשלוש השנים האחרונות. אז אולי גם מצב השוק הוא גורם שלא לקחתי בכלל בחשבון? בקיצור, אני יודעת שאלו פחדים שאני מקווה שיעברו לי עם העשייה ואולי רק עם הלקוחות הראשונים, אני רק מקווה שהם לא יעצרו אותי בזמן התכנונים וההרצה. אשמח מאוד לשמוע מכם, אנשים שכבר עשו את זה והקימו עסקים ביתיים על ההתחלות שלכם, על הלקוח הראשון, על הפחדים והלבטים הראשונים. יעל

motyka

New member
קשה להגיד לא לפחד

כי הפחד הוא אמיתי ואישי. אבל - קחי בחשבון שאין לך הרבה מה להפסיד (חוץ ממצב רוח ובעיטה באגו) כשפותחים עסק של עבודה מהבית כמעט שאין הוצאות, זאת אומרת שבמקרה הכי גרוע הפסדת זמן (ותקוות), אבל לא הפסדת כסף. לא כתבת מה השרותים שאת מתעתדת לספק - אבל למה שלא יהיו לך לקוחות? סביר להניח שתהיי טובה במה שאת עושה (כי אחרת לא היית עושה זאת), ובמשך הזמן יהיו לך לקוחות. הלקוחות הראשונים הם בדרך כלל הלקוחות הקלים יותר - כי הם באים מחוג המשפחה/חברים/שכנים. במקרה הזה לוקחים סכום מופחת, ומקווים שהם יהיו שגרירים שיפיצו שת שמך בעולם בהצלחה

י יעל י

New member
השרותים שאני הולכת לשווק

לא כל-כך מתאימים לקהל הביתי. בתפקיד האחרון שלי כשכירה הייתי מנהלת עמותה וצברתי נסיון בנושאים חשובים לעמותות כמו גיוס כספים, ניהול קשרים עם תורמים, בסיסי נתונים, יחסי ציבור, ואני הולכת להציע את זה לעמותות אחרות, וגם לעסקים קטנים שרוצים להתמקד בניהול העסק שלהם ולהוריד מעצמם נושאים שונים. אני הולכת לשווק שרותים כמו הכנת עזרי ניהול כגון גליונות אלקטרונים, כתיבה עסקית, כתיבת בקשות למיניהן, הכנת מצגות. קשה לי קצת להציג את השרותים כי אני נמצאת בתהליך גיבוש שלהם (ואולי זה חלק מהעניין). אני הולכת לתת כנראה את השרותים האלה מרחוק, כלומר לשלב את העבודה באמצעות האינטרנט, ואפילו יש לי כנראה עבודת פרילנס פוטנציאלית קרובה. בכל אופן, חוג המשפחה/חברים/שכנים לא יעזור לי כאן, כך שזה להתחיל ממש בקפיצה למים העמוקים והקרים. ברררר..... יעל

motyka

New member
אכן בררר, אבל

זה שילוב של עבודה מהבית עם פרילנסר. כלומר בסיס העבודה הוא הבית, (וכאן גם המשרד), אבל חלק מהעבודה נעשה אצל ועם הלקוח. (אני מתייחס לחלק הראשון) וכאן יש לך יתרון - את משחקת במגרש מוכר, בתחום מוכר, ואת מכירה את התהליכים. החלק השני נראה לי ממש לא מגובש, ואולי כדאי לפתח אותו למתן שירותי שווק לאותן עמותות - עלומר להיות להם לפה - אצל תורמים וגופים ציבוריים.

../images/Emo13.gif חייכתי כשקראתי את דברייך י יעל

נזכרתי בהתחלה... כן, זה מפחיד בהתחלה אבל... אני "שומעת" שאת מתוכננת, יודעת מה את רוצה ורק...מפחדת... גם היום, אפילו שאני לא "מתחילה"... יש עדיין פחד אפילו במקרים שהכל ברור בהם... כמו שאמרת, גם אני חושבת שעשייה היא התרופה הכי טובה לפחד הזה. לדעתי הוא אף פעם לא נעלם, רק כשהוא מופיע עכשיו הוא נעלם יותר מהר, כי כבר מכירים את המים הקרים האלה... בקיצור י יעל י , מאחלת לך בהצלחה, שתפי אותנו כמה שיותר...כי יש אנשים שיכולים להעזר בך גם המכיוון שאת מדברת עליו ואולי דווקא מהכיוון הזה... הייתי מאוד שמחה אם היית משתפת אותנו בהצגת השירותים שאת נותנת, אחרי שתגבשי אותם ובכלל... ערב נעים

bell2002

New member
כל ההתחלות מפחידות מאוד.

גם לי היו סיוטים גדולים (ועדיין יש לי) ולא ידעתי מאיפה להתחיל. בסוף החלטתי להתחיל מהתלמיד הראשון שיפנה אליי והוא יהיה הכיתה הראשונה. וכך יכולתי להצהיר מה המסגרת שלי. ומהאחד הזה, גדלתי לאט לאט. צריך להחליט שמתחילים עם אחד (לא חשוב מה האחד הזה - עבור כל עסק הראשון הוא אחר). ומשם מתחילים לזרום. לעשות תוכנית לשינוי ולפעול לפיה. שיהיה בהצלחה. נ.ב מט"י הם גדולים ויש שם יועצים מאוד מקצועיים שיכולים לשקף לך את הרעיונות העסקיים שלך ולעזור מאוד. אם במט"י אמרו לך שהרעיון שלך בעל סיכוי להצליח, אז תעבדי קשה מאוד אבל את תצליחי.

י יעל י

New member
בל, כמה שאלות בהקשר הזה:

נדמה לי שקראתי באחת ההודעות שלך שעשית קורס של מט"י ומצאת אותו מאוד מועיל, איזה קורס זה היה ומה העלות שלו? (קיבלתי מהם פרוספקטים לפחות ל-5 קורסים). האם יש לך תוכנית עסקית והאם יש שם מישהו שיכול לקרוא אותה ולייעץ בנוגע אליה? מאוד אשמח אם תרחיבי קצת בנושא. וגם על איך הגעת לתלמיד הראשון שלך או איך הוא מצא אותך ואיך זה מתחיל להתפתח. סליחה שאני שואלת כל-כך הרבה שאלות, הכל כל-כך חדש לי. יעל

bell2002

New member
מכל הלב, תשאלי בתי ונען../images/Emo6.gif

בקשר למט"י, אני עשיתי קורס שנקרא "עסק משלך" שניתן בשיתוף של מט"י והעמותה להעצמת נשים. הקורס מיועד רק לנשים, אורכו 20 מפגשים בני 4 שעות אקדמיות כל אחד. במשך הקורס בונים תוכנית עיסקית וגם לומדים חלק מהאספקטים של ניהול עסק קטן מהבית (כשאני אומרת חלק אני מתכוונת שאני מרגישה שחסר לי עוד ידע, אבל אני הרי לא רואה חשבון). לי הקורס עלה 450 ש"ח בשלושה תשלומים. אני עוסקת בהוראה, והרבה שנים נתתי בנוסף שיעורים פרטיים בבית. הייתי מאוד מפוחדת איך אני מתחילה להגדיר לעצמי את הקבוצה, איך אני מעבירה את היתרונות של העסק שלי גם לתלמידים, איך אני בוחרת אותם ומשלבת אותם כך שיהיו הומוגניים ושהקבוצות לא ינזקו. החלטתי שבתחילת שנת הלימודים התלמיד הראשון שיפנה אליי ויסכים להכלל במסגרת שלי יהיה הקבוצה הראשונה שלי (אפילו קבוצה בת תלמיד אחד) אפילו שעבורי זה מאוד מאוד לא כלכלי. וכך היה, מהאחד הזה, התווספו עוד ועוד תלמידים ששמעו על המסגרת מתלמידים ותיקים שמכירים אותי ואת שיטת ההוראה שלי. מנגד, אני מתמחרת את השיעורים שלי כך שלא כדאי לא להכלל בקבוצות וכך מעודדת את התלמידים להשתתף בקבוצות. וכיש את האחד הראשון השני שמגיע הוא ברכה וכך הלאה.

י יעל י

New member
בל - תודה על התשובה ובקשר לקורס

חיפשתי ברשימת הקורסים של מט"י אבל לא מצאתי קורס בשם הזה. הכי קרוב לזה זה "קורס הקמה וניהול עסק" אבל זה 12 מפגשים וזה עולה 1080 ש"ח. את יכולה לתת לי פרטים, דרך איזה מט"י נרשמת וכו'. 450 ש"ח זה משמעותית יותר זול. תודה על הכל, יעל

bell2002

New member
אני צריכה לחפש בניירות

ואשלח לך מסר עם הפרטים למי בדיוק לפנות.

Dulcinea

New member
הפחד או החששות הם אכן חלק אינטגלי

מעבודה עצמאית. אבל, כמו שאמר מוטי, לפחות כשזה מהבית, ההפסד הכספי, אם יש כזה, אינו גדול. אצלי לפחות, אני משתדלת לתעל את הפחד לעשייה, אך אני מודה ומתוודה שלא תמיד זה מצליח ולפעמים הפחד אפילו משתק. אין ספק שעבודה עצמאית היא יותר מלחיצה. כשאין עבודה לחוצים ממה יהיה וכשיש עבודה לחוצים להספיק לבצע ולעמוד בכל ההתחייבויות בצורה הטובה ביותר. אני אישית עושה פעולות שונות ל"ניהול חרדה" - מדיטציה, הליכה, דמיון מודרך, שיחות עם אנשים תומכים - כי אני טיפוס די חרדתי. מצד שני, יש גם הרבה דברים מרגיעים, בניגוד לעבודה כשכירה: איש לא יכול לפטר אותך, את תמיד תוכלי לעשות את מה שאת טובה בו וככל שתעשי זאת יותר תהיי יותר טובה, אם תהיי יותר טובה וחכמה מהאחרים (ואת תהיי!), אין סיבה שלא תצליחי, כי הכל תלוי בך - גם לטוב! בהצלחה רבה! דולי

י יעל י

New member
תודה לכולכם

בכל התגובות שקיבלתי שמתי לב שכולכם, שכבר נמצאים בתוך העניין מבטאים בדרך זו או אחרת את אותם פחדים אבל גם מתגברים עליהם. וזה בעצם מה שחשוב לי שהפחד לא ישתק אלא רק יהיה מנוף לפעולה. אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה ואני אשמח לשתף אותכם בהמשך התהליך ולקבל את התגובות שלכם. יעל

שש שבע

New member
איך מקבלים חזרה אומץ?

נניח שאת רוצה לזכות בפיס, מה את עושה? ראשית הולכת לקנות כרטיס. לא יודעת כמה עולה כרטיס היום נניח ש-10 ש"ח. עכשיו את חושבת לעצמך, אם הרווחתי - על הכיפק, הרווחתי, אם לא? כפרה הלכו 10 ש"ח. ואז את ישנה טוב בלילה, עם חלום קטן בלב, אם לא קנית כרטיס, אז אין לך חלום לזכות, וגם אם יש לך חלום בלי כסף, את לא תזכי בחיים. עם רכישת הכרטיס קנית לך סיכוי. עד כאן בטוח שהבנת. עכשיו, בענין העבודה, את מחליטה מה התקציב שאת מוכנה לסכן. ועם התקציב הזה את נכנסת לעסק, כמו פיס. במקרה של העסק,את עושה עוד השתדלויות, מפרסמת , ומנסה לשפר את הסיכויים בתימחור מוזל של מה שאת מציעה. אם יש ביקוש למה שאת מציעה, אז תתחילי להכניס הזמנות, וכסף, בתחילה יהיה קשה, ואחר כך יותר קל, אם לא יהיה ביקוש בכלל, אז ניסית, קנית כרטיס, לא הלך, אז לא. אני רק מקוה שזה לא הסכום האחרון שנשאר לך בכדי לקנות אוכל. ולא לוית אותו בריבית קצוצה. לי אישית כשיש התלבטות, אני פונה לריבונו של עולם, הוא מעולם לא זנח אותי, ו"שערי תפילה"- כתוב- "מעולם לא ננעלו", וגם אם את לא מה"מאמינים" מותר לך להתפלל, אז תמשיכי לפעול בענין העסק, לעשות כמיטב יכולתך, ו...להתפלל גם אני התחלתי את העסק בבית, חסך לי המון כסף של שכירויות והוצאות תפעוליות משניות, וכשהעסק גדל פשטתי על עוד מרחב בבית, עד שלא היתה לי ברירה ושכרתי מקום, ב"ה אני רואה ברכה ומודה לה' על כך. ו...גם אני ראיתי את התוכנית על העסקים הקטנים, אבל אני שיש לי קצת ניסיון, קוראת קצת בין השורות. כל בעלי העסקים אותם ראיינו בתוכנית, שכרו מקום, והעסיקו עובדים. וסבלו מקשיי נזילות, שזו הבעיה העיקרית כשאתה שוכר מקום ומעסיק עובדים. ובעצם גם רוכש סחורה (ולמה לרכוש אם אין קונים?) כי אם אין לך את העלויות האלה, אז אתה מקסימום מחכה עוד קצת זמן, עד שהעסק ישתפר, אם שמת לב יש לאנשים מלאי, רק אין קניה בכמויות שהיו רגילים, לא נורא יום עסל ויום בסל. העיקר התקווה. חג שמח.

שש שבע

New member
ואגב

אם לא משווקים סחורה חומרית, אלא שירותים, זה יותר קל העלויות השוטפות עוד יותר קטנות. מקסימות בתקופות שקטות יותר ממשיכים לחפש דרכים יצירתיות לשווק את מה שאת מציעה. כף גם אני בעונות לא בוערות אני עושה דברים שאני רוצה לעשות אבל לא מספיק בעונות בוערות, ואז זה עוזר לעונה הבוערת להיות קלה יותר ורווחית יותר.

למעלה