מתחילה עם כל העניין הזה של כביסות....

מתחילה עם כל העניין הזה של כביסות....

שלום לכולם!!! קודם כל אני ממש שמחה שגיליתי את הפורום הזה, הוא נראה ממש חביב ומועיל! השבוע התחלתי לכבס לראשונה בחיי, לאחר שקניתי מכונת כביסה חדשה של קריסטל. אני לא ממש יודעת מה עושים ואיך עושים,חוץ מהעניין הזה של להפריד צבעים. כיבסתי ב60 מעלות אבל עדיין הבגדים לא יוצאים ממש נקיים ונשארים כתמים. אשמח לקבל עצות וטיפים לגבי מה מכבסים באיזו טמפ' ובכלל עצות מועילות בנושא. יש למישהו מכונת כביסה של קריסטל? אני לא מבינה מה זה הכפתורים שעליה, מה הם אומרים ולמה מיועדים... בחוברת הפעלה לא רשום וגם הטכנאי שהתקין אותה עשה הדרכה של 2 דקות ולא ממש עזר לי... אני בטוחה שאני מכבסת לא נכון ולא יודעת מה לעשות.... עזרתכם!!! תודה רבה

psa

New member
ענבלולה תתחדשי../images/Emo39.gif

ובשעה טובה. זכותך לקבל הדרכה כנדרש. תתקשרי לחנות שממנה קנית את המכונה ותבקשי שישלחו לך טכנאי שיסביר לך איך לתפעל את המכונה. חייבת להיות חוברת הסבר גם בעברית. טיפים לכביסה: - להפריד בין כהה ובהיר ולהזהר מאדומים או צבעים שעלולים להכתים. - אפשר לכבס בין 30-40 מעלות. אין צורך להרתיח כל פעם. - פעם בחודש- חודשיים לשים כוס חומץ בתא האבקת הכביסה ולהפעיל את המכונה ללא בגדים (30 מעלות). - כדי להבהיק בגדים לבנים לשים רבע כוס אבקת סודה לשתייה יחד עם אבקת הכביסה. אני מצרפת קישור לכל השרשורים בנושא כביסה. יש המון טיפים , קחי את הזמן שלך ותראי מה רלוונטי לך. אם יש עוד שאלות ,נשמח לעזור לך. כביסה

rut2020

New member
תתחדשי

להסרת כתמי שומן למניהם , פשוט על הכתם ( לבדוק קודם במקום נסתר שלא מוריד צבע) לרסס קצת מסיר שומנים - כן הפשוט הזה שאת משתמשת במטבח , מסיר שומנים הוא מסיר שומנים וזה תפקידו. כדי לשמור על צבע הבגדים אני מוסיפה כף סודה לשתיה ופקק חומץ פשוט לאבקת הכביסה. לא מרתיחה את הבגדים ( חום של 40-50 מעלות) כביסה לבנה - בחום של 70 מעלות ( חומץ וסודה לשתיה ) בארון הבגדים פיזרתי סבונים ריחניים ( כשנגמר הסבון במקלחת מוציאה מהארון את "המשומש" ומכניסה לארון סבון חדש.

קשכפית

New member
תרשי לי לתפוס על זה טרמפ ולשאול...

לצורך איזו פעולה יש לשים כוס חומץ בתא אבקת הכביסה ולהפעיל אותה ולכמה זמן יש להפעיל? ושאלה נוספת - אם אני רוצה לשים פעם בכמה זמן מלח לימון כדי למנוע אבנית בתוף, האם זה טוב? אם כן פעם בכמה זמן וכמה מלח לימון? ובאיזה תא לשים את המלח? או האם ישירות לתוף? תודה רבה מראש

rut2020

New member
חומץ שומר על צבע הבגד ואבקת סודה

לשתיה וגם חומץ מונעים הצטברות אבנית, אני שמה בכל כביסה צבעונית על האבקה פקק של חומץ ( כמות של 2 כפות בערך ).

שטן קטן1

New member
בשעה טובה ומוצלחת../images/Emo57.gif

- 40 מעלות כביסה כהה: אדום , שחור אפור וכחול גינסים (בקיצר כל מה שכהה) - 40 כיבסה צבעונית: כל מה צבעוני ולא מוריד צבע - 60 כביסה לבנה - 30 כביסה עדינה (חולצות עם תחרות , פיאטים, בדים עדינים,משי) -40 כביסת מצעים בפעם בשבוע של כל בני הבית את יכולה לבטל סחיטה על מנתצ לשמור על בגדים עדינים או מה שאת לא רוצה שיתקמנט. בגדים חדישם לכבס תחילה במים שלא יעיברו צבע. להוסיף כוס אבקת כביסה או הכף של האבקה. הוספת פקק של המרכך רק בסחיטה ולתלות בסיום שמהכונה עובדת אחירת הבגדים יוצאים לא מרילחים טוב. לפני כל כביסה למרוח על הכתם סנטבון או מסיר כתמים להשהות כמה דקות ולהכניס למכונה.3 למלא את המכונה אבל לא לדחוסססס בהצלחה

Leonore

New member
למעט בשימוש מרכך

זה שומר על אורך חיי המכונה ושומר על הגדי הכותנה שלא יתקמטו יותר מדי. לתות חולצות על קולב ולמתוח כך שלא יהיו קמטים לאחר יבוש אותו דבר לעשות למכנסיים. בגדים צבעוניים לכבס בצד ההפוך כדי למנוע דהיה.

למעלה