מתחילה...

מתחילה...

שלום, אני מציירת ומאיירת כבר הרבה שנים, איירתי בעבר גם במחשב באמצעות עכבר, אך לאחרונה קיבלתי את לוח הוואקום הראשון שלי ואני מרגישה ירוקה בעולם האיור הממוחשב ה'מקצועי'... זה עולם אחר. זאת העבודה הראשונה שעשיתי עם העט האלקטרוני, אשמח מאוד לביקורת. מבחינת הטכניקה, האיור נעשה בפוטושופ בשיטה של ציור קווי המתאר, ולאחר מכן עבודה של הכהיה והבהרה על שכבה של צבע שטוח אחד. עשיתי את זה בשיטה הזאת כי לא הצלחתי למצוא שיטה נורמלית לצבוע "רגיל" בפוטושופ שהצבע יראה אחיד ושטוח (ומעליו להוסיף אור וצל). אשמח לשמוע על שיטות טובות לצביעה בפוטושופ.

scalla

New member
יש מברשת שהיא כמו גיר...

תשני לה את ההגדרות למברשת שהאופסיטי שלה נקבע על לחץ, והspacing יותר נמוך, ממש מברשת מוצלחת. בעקרון מומלץ לעשות הרבה פעמים אינקינג עם אותו העיקרון עם המברשת העגולה הרגילה אבל עם ספייסינג מינימאלי ואופסיטי שנקבע על ידי לחץ כמו בראשונה. מעבר לזה יש טוטוריאלס שתמיד ממליצים עליהם באתר של לינדה. לא כל כך משתגע עליהם.

אז זהו שאני דווקא לא רוצה מברשת

עם טקסטורה, אני מחפשת מברשת חלקה לחלוטין שניתן למלא באמצעותה שטחים. אני יודעת שזה נורא בסיסי אבל לא מצאתי. לכל המברשות יש קצוות מרוככים כאלה או שהן חצי שקופות או שהן עם טקסטורה...

scalla

New member
מה שאתה מחפשת, יש מספיק גם ככה בפוטושופ...

מעבר לזה, תוצאה של מברשת עם טקטורה בדרך כלל לא רואים יותר את הטקסטורה ונעשה מעבר בקטנה (לא בדיוק). בכל אופן, לטעמי דווקא ה"קצת ליכלוך" שהמברשות האלו עושות רק מייפה. בעיין קצוות המרוככים, זה בדרך כלל הרבה יותר החלק של האנטי-אלייסטמנט מאשר באמת שהם "מרוככים", מעבר לזה תמיד אפשר להשתמש בpen tool.

למעלה