מתחילה

g a l i t h a

New member
מתחילה

לפני כחודש התחיל פרויקט יום הולדת של בני, הוא החליט על יומהולדת בנושא "פיטר פן ושודדי הים" אז כמובן שעוגת פיטר פן מתבקשת. במקרה הגעתי לאתר ופשוט התמכרתי, מהמאמרים הנהדרים והבנות שעוזרות ומפרגנות כל הכבוד! יום ההולדת יתקיים ביום ראשון הקרוב, מאחר ואנחנו שותפים בהפעלה ובהכנת המשחקים ואני קצרה בזמן... חשבתי להתחיל בהכנת הציור המובלט עוד היום וביום שישי להכין את העוגה, לצפות אותה ולהדביק את הציור. חשבתי על עוגה עם ציור מובלט של פיטר פן בתעופה ושובל של כוכבים קטנטנים על רקע של שמיים. השאלות שלי (בינתיים): האם אין בעיה להתחיל היום עם הציור המובלט, הצבעים לא ידהו, סדקים... ? האם כדאי לשים מעט cmc בבצק שמיועד לציור המובלט? (אם כן כמה? ) האם אני חייבת לאטום את לאחסן את החלק אחרי היבוש ? טיפים נוספים יתקבלו בברכה תודה מראש

t a l talim

New member
שלום לך, ומזל טוב!

אין כל בעיה להכין את הציור היום ולהדביק ביום שישי, לא יקרה לבצק דבר בהנחה שלא תלושי אותו בכמות קורנפלור רבה מידי. כדאי להוסיף מעט סיאמסי לבצק בכדי לשמור על צורתו, אולם לא כמות גדולה מידי בכדי לא להקשות על החיתוך. אין צורך לאטום את החלק בזמן הייבוש- ההפך- תני לו להתייבש באויר בכדי שלא "יזיע" ויתיייבש היטב. בהצלחה!

analib

New member
טל שלום!

מה זה ציור מובלט?? אני ראיתיעוגה יפה של אחת הבנות, עם ספיידרמן מובלט! זה זה?? איך עושים?? אילנה.

t a l talim

New member
בוקר טוב!

ישנן מספר דרכים לצייר על העוגה. אחת מהן היא ציור על ציפוי העוגה עצמו, ושניה היא ציור "מובלט"- - ציפוי העוגה כרגיל. - רידוד עלה בצק נוסף, עבה יחסית, והעברת הציור אליו - חיתוך הציור -צביעה וייבוש - כאשר הציור יבש לחלוטין, ניתן להדביק אותו במעט מים לעוגה. אני מצרפת לך תמונה של עוגה כזו שהכנתי. יום נפלא, טל

למעלה