מתחילות לעבוד (שוב)

מתחילות לעבוד (שוב)

לא לגמרי יודעת למה אני כותבת - אני מניחה שבעיקר כדי לחלוק עם דומות לי.

לי ולאשתי יש ילדה בת שנה ותשע כמעט, תוצרת IVF ואיקסי בהדסה עין כרם. הדרך אליה הייתה לא פשוטה מבחינה בירוקרטית - לקח בערך שנה וחצי מהרגע שהתחלנו לפעול לכיוון ועד שהיה היריון.
מבחינה טכנית זה היה מאוד מוצלח, היה טיפול IVF אחד ויחיד שחוץ מילדה נהדרת הניב גם ארבעה מוקפאים.

אז... אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים, שזה אומר התחלת מעקב לסבב מוקפאים (נחזיר שניים), ואני נורא מתרגשת :).
מרגישה מאוד בבית במובן החיובי בהדסה, כל עניין החזרת המוקפאים נראה לי סופר פשוט אחרי IVF (וגם קצר - בפעם הקודמת היה פרוטוקול ארוך).
אני לגמרי לא לחוצה - בפעם הקודמת חשבתי שאני אתפוצץ אם אני אשמע על עוד הריון שהושג בקלות סביבי. והפעם כלום. שלווה ורוגע ושמחה מהילדה הנהדרת שיש לי. רצון לנצל את כל הזמן שאפשר כל עוד היא בת יחידה.
בפעם הקודמת מתישהו לא יכולתי יותר וסיפרתי לדי הרבה אנשים על התהליך כולו, וזה מאוד עזר לי. הפעם פשוט רוצה לשמור את זה לעצמי ולאשתי - בחיים האמיתיים שלנו יש לי חברים מעטים שיודעים. (בוירטואליה יותר)

מאוד מאוד מאוד מחכה כבר להתחיל. אף פעם לא חיכיתי ככה לקבל כבר מחזור :). להיפך, הרבה זמן המחזור רק היה הדבר הזה שאומר שעוד חודש התבזבז ועוד חודש שצריך לחכות.

טיפים לסבב מוקפאים? דברים שנדמה לי שאני יודעת ואני בעצם לא? או למשל - למה בכלל עושות אולטרסאונד יום אחרי המחזור ו... איך מסתדרות עם כל העניין הזה שיש דם שמסתובב בסיפור? (ולא מדממות על כל האזור בזמן ההמתנה)

וגם - נעים מאוד

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....

מחזור מוקפאים זה באמת עניין יחסית קליל.
יש שתי אפשרויות על בסיס הורמונלי או על בסיס טבעי, שניהם לא קשים במיוחד ברמה הפיזית, אם כי הציפיה לבטא קשה במידה שווה כמו בטיפול מלא, ובעיני זה החלק הכי מעייף של הטיפול.

US ביום 2 מאד חשוב. את צודקת זה לא הכי נעים.
מבחינת התהליך ממש רגע לפני הכניסה לבדיקה אפשר להוציא את הטמפון או התחבושת לשים טישו או משהו ולנגב לפני שמתיישבים.
כן זה לא הכי נעים, אבל הטכנאיות רגילות ולא מתרגשות.
אחר כך מנגבים, אפשר להביא מגבונים כדי שיהיה יותר נעים וזהו.
הסיבה שזה חשוב היא לראות שהמערכת אכן התאפסה שהרירית דקה ואפשר להתחיל.
קורה לעתים למשל שיש דימום אבל הרירית לא מתנקה (כל מיני סיבות למה זה קורה), אם הרירית הישנה נשארת ההריון עלול להקלט על מצע ישן וליפול.
קרה לי כבר שבאתי ביום 2 בטוחה שהנה אני מתחילה טיפול ובמקום רירית דקה היתה לי רירית של 16 מ"מ, ועשו לי מיני גרידה, כי היתה שם איזו בעיה שהרירית לא יצאה כמו שצריך.
אז מטרת הבדיקה היא לראות שהכל יצא ואפשר להתחיל מהתחלה

זה ג'יפה אבל לא סוף העולם אם מתכוננים נפשית.
שיהיה בהצלחה

שאלה נוספת באותו עניין...

אני לקראת החזרת עובר קפוא, כרגע מחכה לבוא המחזור אחרי גרידה מצערת בשבוע 16.
הרופא שלי לא אמר לי לעשות מעקב ביום 2, אבל אני כן אמורה לעשות היסטרוסקופיה כשיסתיים הדימום (בגלל הגרידה שעברתי) - זה מספיק? יתכן שבגלל זה לא התבקשתי לעשות מעקב ביום 2? כי זו הפעם הראשונה שאני שומעת על זה...
תודה!

anguly

New member
לא כל היחידות מקפידות על העניין לצערי

יש כאלה שגם לא עושות בדיקת דם, ואז בסוף נגררות להפסקת פרוטוקול באמצע. ראיתי את זה אצל כמה בנות כאן.

האם הסטרוסקופיה היא תחליף? אני לא בטוחה.
לא יודעת האם אפשר "לראות" שהרירית ישנה, או לא.
אולי אפשר להתרשם. אני באמת לא יודעת.
האם בטוח שמחזירים החודש ולא בחודש העוקב?

תודה על התגובה, עונה-

לא בטוח שנחזיר החודש, זה תלוי בתוצאות של ההיסטרוסקופיה. בהנחה שהבדיקה תהיה תקינה, אני אכן אמורה להחזיר החודש. אני אמורה כמובן לעשות מעקב זקיקים ובדיקות דם, החל מהיום ה-11.
מה כדאי לי לעשות לדעתך? ללכת למעקב א.ס. ביום השני בלי ליידע את הרופא? איך אדע לפענח את התוצאות?
(ממש מבאס, כל פעם מחדש אני מגלה שאי אפשר לסמוך על אף אחד).
תודה!

anguly

New member
אין בעיה לפענח....

כל מה שצריך לראות הוא שהרירית דקה, כלומר שהרחם התנקה.

ברוכה הבאה לשהות קצרה!

גם אצלי עניין הus ביום 2 תמיד מטריד עם כמות הדימום. טכנאיות הus הציעו לי לנסות us בטני במקום וגינלי, ולעבור לוגינלי רק אם לא ניתן לראות טוב. בחודשים האחרונים, מספיק ברור גם דרך הבטן, אז לא עברנו לוגינלי. שימי לב שאם את רוצה לעשות ככה, רצוי לשתות קודם ולא להתרוקן (בניגוד לוגינלי).
בהצלחה!

תודה רבה, זה טיפ מצוין

קיבלתי מחזור איך שקמתי, אז הדימום לא היה נוראי - התקשרתי לשאול מתי לבוא (היום או מחר) ואמרו שלא משנה. טילפנו להגיד שאתחיל לקחת היום את האסטרופם.

היה משהו נורא מוכר וחמים בלחזור שוב לאותו מקום עם אותם אנשים. חישבתי בראש וכבר שנה וחצי שלא עברתי אולטרסאונד :), מאז הבדיקה של אחרי הלידה.

למעלה