בעדכונים מהשטח, זה מתחיל להראות מעניין. יש דברים שהתקבעו בהיי-טק הישראלי לפני שנים והפכו לסטנדרט. למשל כרטיסי ארוחות. אין לזה סיבה אמיתית, מן הסתם כל עובד יכול לקנות לעצמו ארוחות. יותר נוח למעסיק לשלם תוספת שכר ולפתור אותו מכל ניהול נושא הארוחות. אבל זה הפך לנוהל כמעט מחייב ונדיר למצוא מקום שלא מספק פתרון לארוחת צהרים. בעבר היה אותו דבר עם רכבי ליסינג, מה שפחות נפוץ היום.
עם המעבר לעבודה מהבית, מתחילים להשתנות דברים. חלק מהחברות הודיעו שישנו את נהלי הארוחות. אני עוד לא יודע בדיוק איך אבל נראה שיש כאלה שחושבים שעבודה מהבית לא מצדיקה תשלום ארוחות. יש כאלה שלהפך. עד הקורונה היה נהוג שמי שעובד מהבית לא מקבל ארוחות עבור אותו יום. אבל עכשיו שזה הפך ממש פגיעה בתנאים של כולם, מתכוונים לשנות זאת.
ועכשיו התחילו להגיש לי החזרים עבור אינטרנט בבית (הלקוחות מממנים את זה לעובדים). אני תוהה איזו הצדקה יש לזה. הרי ממילא לכולם יש אינטרנט ללא הגבלה וזה לא שהעבודה "מבזבזת" את החיבור.
דווקא ההוצאה הגדולה ביותר לדעתי זה מיזוג. מי שיש לו מזגן מרכזי, צריך למזג את כל הבית רק כדי שיוכל לעבוד בפינה שלו. היו לי ימים שהעדפתי לקפוץ למשרד כדי לא למזג את כל הבית, בעיקר מתוך התחשבות באיכות הסביבה אבל גם כספית זה יוצא מאות שקלים לחודש.
מצד שני חוסכים את עלות הנסיעות ובממוצע כשעה-שעתיים ביום של זמן מבוזבז. זה שווה לא מעט.
אם העבודה מהבית בימים מסויימים יהפוך להיות נוהל קבוע (ויש הרבה אינדקציות שזה הכיוון), אז העלות הגבוהה ביותר לשני הצדדים זה הנדל"ן. עובדים יצטרכו לחשוב איך הם מתגוררים במקום שיש בו פינת עבודה, לא משהו מובן מאליו בדירות הישראליות הצפופות. מעסיקים לעומת זאת חוסכים הון על נדל"ן יקר במיוחד במקומות הנחשבים.