מתחילים לחיות עם הסכרת...

מתחילים לחיות עם הסכרת...../images/Emo43.gif

אז כמו שאתם יודעים לפני 9 ימים (זה נראה כאילו לפני שנות דור...) גילו לביתי בת ה - 11.5 סכרת נעורים (סכרת TYPE 1 ) וכל עולמנו התהפך. בשבוע ימים למדנו להיות "מומחים" בסכרת. עכשיו אנחנו חוזרים לאט לאט לתלם. הילדה כבר הולכת 3 ימים לבית הספר, כל צהריים אחד מאיתנו (אמא או אבא) מגיע הביתה מוקדם ל"הזרקת צהריים" (הילדה מקבלת 4 זריקות אינסולין ביום) ומתחילים להתרגל. כמו שאומרת כותרתו של אחד הספרים (ואני קורא את כולם) "כמו כולם רק עם תוספת אינסולין". עדיין קשה לי נפשית עם המחלה הזאת כי אני רואה, כמתנדב במד"א , את תוצאותיה הקשות יום יום. אתמול, במסגרת התנדבות במוקד איילון, הגיעה קריאה על "חוסר הכרה של חולה סוכרתי" אמנם בן 72 אבל לקחתי את זה ממש קשה וכבר ראיתי תמונות של הילדה איך היא תהיה כשתהיה מבוגרת....בסוף החולה היה בהכרה והארוע שעבר לא היה שייך לסוכרת. כנראה שייקח לי עוד זמן להסתגל... כרגע אני נאלץ לקצץ בהתנדבויות שלי, יש מישהיא שזקוקה לי יותר, ולכן לא אוכל לבצע הדרכות עזרה ראשונה מחוץ לאזור מודיעין (חוץ מאלה שכבר הובטחו) והסביבה ועם המבקשים הסליחה... אני שוב מודה לכל אלה שכתבו לי ועודדו אותי בתקופה הראשונה. אין לכם מושג כמה זה עזר, נפשית, לשבת ולבכות מול ההודעות שלכם ובעצם לפרוק הרבה מהכאב...תודה. הרבה בריאות אמנון מרגלית

iris & ben

New member
לאמנון../images/Emo140.gif

ראשית אתם הורים נהדרים! שנית-אתם מזריקים לה עם מזרק? גם אבי חולה סכרת אבל יש לו עט מיוחד שבעזרתו הוא מזריק-הוא טוען שזה לא כואב והרבה יותר סימפטי לשימוש הרבה בריאות!

יש לנו גם עט...../images/Emo43.gif

ואפילו 2 (אחד ל - R ואחד ל - N ) אבל העט משום מה עושה לילדה "סימנים כחולים" והרבה יותר כואב לה. ביום שלישי הבא יש לנו ביקורת בשניידר ונתייעץ איתם. הילדה מזריקה לעצמה עם מזרק וטוענת ש"זה ממש לא בעיה". אז...מי אני שאתווכח... הרבה בריאות אמנון מרגלית

אמנון היקר

עקבתי בדריכות אחר ההתפתחויות שסיפרת עליהם. קודם כל, לבי איתך - זה ממש לא קל. מעולה שאתם אוספים אינפורמציה ע מנת לדעתעם מה צריך להתמודד. אני הייתי מציעה, כמי שחוותה התמודדות עם מחלה של קרוב משפחה קרוב מאוד (אמא), לא להזניח את הצד הפסיכולוגי של הילדה ושלכם. אני מקווה מאוד שההתמודדות שלכם מלווה בתמיכה פסיכולוגית שעוזרת להסתגל למצב החדש בחייכם. כל בעוד תחומים, צריך גם כאן להתאבל על הבריאות וזה חלק מההתמודדות. מקווה שההסתגלות תהיה מהירה, שלא יהיו התפתחויות כואבות יותר ממה שעכשיו ושתחזיקו מעמד. בהצלחה

רותי ע

New member
../images/Emo24.gif אמנון

שמחה שיכולנו לעזור ולו בעידוד וירטואלי. מקווה שרק ילך ויהיה קל יותר. תמשיך לעדכן..

דיאנה1

New member
אמנון - מאחלת לכם שתמשיכו

להתמודד באומץ ולחזור לחים רגילים עד כמה שניתן. זה ברור שעכשיו הבת זקוקה לך יותר וזה בסדר גמור שביטלת את הרצאה (גם זו שכבר הובטחה
כאמור זה מובן לחלוטין). זה בטח קשה לך בתור מי שנתקל כל יום במקרי חירום, אני מאמינה שכמו הרופאים תלמד במשך הזמן לעשות את ההפרדה ולא לראות את הבת שלך בכל מקרה סכרת שתגיע אליו. נראה שהגישה שלה נפלאה, ואני מקווה שהיא "תדביק" בה את כולכם.

אמיר.

New member
חיים טובים וארוכים..

ידוע לי שעובדים (כבר הרבה זמן) על כמוסות איסולין שתחסוכנה את ענין הזרקיות ותאפשרנה שחרור איטי של אינסולין. אני מקווה בשביל בתך ובשביל כל החולים שהפיתוח יסתיים. נראה לי שזה יקל מאד. בכל מקרה - אני מאחל לבתך חיים מאושרים, ארוכים ומלאי בריאות. בהצלחה.

אמנון, הכח שלכם מדהים ../images/Emo24.gif

נשמע שיש לך ילדה מדהימה, אמיצה, בוגרת וחכמה, שתדע לשמור על עצמה ולעשות את המקסימום כדי לחיות חיים מלאים ו"רגילים". גידלתם אותה טוב. שיהיה לכם רק טוב, המון כח והמון אושר ובריאות. שירלי

לאמנון היקר

הודעתך מרגשת אותי ואני מזדהה עם הכאב שאתה חש מאז הבשורה ואני שמחה לקרוא שאתם מתחילים להתגבר ולהתחיל לחיות עם זה למרות שזה קשה מאוד. ועם זאת אני מקווה שתצליח לראות שיש יותר גרוע מזה. ולא צריך לספר לך כמה יותר גרוע יש. העיקר שאפשר לחיות עם זה! חזק ואמץ

שיהיה לכם המון המון הצלחה !!

וזה באמת קשה כשהילדים חולים
אבל למרות זאת (ואני מדברת מנסיון....) הדבר הכי חשוב הוא נוסף לכל ה"בלאגן" החדש והמעיק בחיים לשדר לה ולסביבה שהכל ב"ה בסדר.. זה לא שחס וחלילה מזניחים את הטיפולים אבל פשוט כדי שגם הילדה וגם אתם לא תחיו באיזה "פרוייקט".. תמשיכו להנות לבלות ולטייל כמה שניתן ושוב המון המון בהצלחה!!

למעלה