מתחילים שבוע

נעמי155

New member
מתחילים שבוע

אז גם "חג" האהבה מאחורינו , מה שלומכם חברים?
איך עבר הסופ"ש?
למישהו יש משהו פיקנטי לספר?

tzachy

New member
סיכום סופ"ש לי

הייתי אמור ללכת לאיזה אירוע, אבל גם בגלל אילוצים וגם בכלל (לא בא לי ללכת) לא הלכתי בסוף לאותו אירוע, למרות שתיכננתי. למחרת (מוצ"ש) קבעתי להיפגש עם חבר, אבל הוא ביטל ברגע האחרון... הצלחתי לקבוע עם חבר אחר באותו מקום, כך שיצא לי להיחשף ליופי נשי...
(נפגשנו בקניון).

די מתסכל לראות זוגות (עם נשים שלא מעט מהן אפשר להגדיר כיפות) ושאני לבד... (ללא בת-זוג) בכלל "חג האהבה" הזה עושה לי הרגשה קצת של דיכדוך...

אני לפעמים שואל את עצמי - אני כל-כך רוצה כבר זוגיות (אבל בהחלט לא בכל מחיר! אני כן רוצה זוגיות מתאימה!), אבל אני מזכיר לעצמי שזוגיות זה לא תמיד רק כיף... השבוע שמעתי על מישהו שאני מכיר (ושהייתי בחתונתו) שמתגרש. עם החוקים הקיימים, גבר שמתחתן לוקח לא מעט סיכונים, כלומר, למרות ש"לא טוב היות האדם לבדו", לא תמיד "הדשא אצל השכן יותר ירוק"... ושוב ועדיין... זוגיות היא דבר חשוב וראוי לטעמי.

נעמי155

New member
יודע צחי

אילולא הפריד בינינו מרחק גיאוגרפי גדול, הייתי שמחה לשבת איתך על כוס קפה
ולהגיד לך כל מיני דברים שעוברים לי בראש. אחד מהם זה שזוגיות "מתאימה" לא נקבעת לפי מידות כאלה ואחרות, או באורך וצבע שיער
זוגיות זה בעיקר כימיה בין שני אנשים !
נתונים פיזיים משתנים לכאן או לכאן, רזות מתרפדות, מלאות מרזות וכו'.
ברגע שיש מכנה משותף, ישנם נושאים לשיחה, נעים לאחד בחברת השניה, זו התחלה מצויינת. ( לדעתי בלבד)
שאר הפרמטרים יכולים פתאום להתגמד ולהראות משניים לגמרי...
עשה ניסיון, אולי תפתיע את עצמך

לי בא

New member
מה שהיא אמרה

בתוספת שלמרות הרצון בלמצוא אהבה,
אני אוהבת את העובדה שאתה לא מתפשר.
כמו שכתבתי בעבר, אתה מחפש ולכן גם תמצא.
&nbsp

tzachy

New member
ע"ע DNA

אני חושב שזה כבר די מוגמר ומקובל היום [1], שאנחנו בני האדם (וכלל היצורים מבוססי DNA) מוגדרים באופן די משמעותי ע"י הגנים שלנו (ב"גנים" כאן בדיון הלא מדעי הזה, אני מכנה את כלל התורשה על סוגיה ואולי גם (למרות השוני) השפעות מתקופת ההריון (שלא נובעות רק מתורשה)). זה לא אומר שלסביבה אין השפעה, אבל זה גם לא אומר ההיפך, כלומר שאנחנו "הלוח החלק" (ע"ע ספר בשם זה), אנחנו לא.

אני מאמין שלמשיכה (וכיו"ב) יש רקע מולד. מבלי להתפלסף כאן יותר מידי, זה נובע (כמעט) לוגית מכל מיני דברים (אפרופו לוגיקה, היום הזכרתי למישהו שבקורס "לוגיקה מתמטית" (במסגרת לימודי לתואר ראשון במתמ' ומד"ח) קיבלתי 100 עגול (זה פשוט בגלל שהיה לי זמן להתכונן למבחן ההוא... לא מעבר..) אז יש לי יכולת לוגית סבירה לפחות
).

כמובן שאפשר ללכת נגד הטבע שלך. אפשר למשל לאכול משהו מר, כי מישהו אומר לך שזה בריא... אבל ל'טבע' (/אבולוציה/בורא-עולם/...) יש (בסבירות גבוהה) סיבות טובות שהוא גורם לך לחוש כך. כל עוד אין הבנה מדוע זה כך (ובתחום הזה, זה לא מעט כך), אין לטיעון בעד ה'טעם המר', בהכרח תוקף (באנלוגיה הזו, ה"טעם המר" לפלוני, יכול דווקא להיות "מתוק" לאחר, שנאמר באיגליזית מדוברת:
"One man's meat is another's man poison").

אני גם מאמין שעלולה להיות כאן מעין "תגובת שרשרת" שכזו. אם נניח שב'גדול' "לכל סיר מכסה משלו" (אם תחשבי על זה, זה גם הגיוני ואפילו תיאורטית (ובתנאים מסויימים) אפשרי, ע"ע "שידוך יציב"), אז ברגע שלמשל אדם (M1) 'תופס' לו בת-זוג שלא מתאימה לו (F2) (ונניח גם שהוא פחות מתאים לה) כי אז הוא 'משבש' את האיזון הטבעי... כי אולי לו מתאימה מישהי אחרת (F1) שבגלל זה תיאלץ גם לקחת בן-זוג אחר (שגם לא מתאים לה).. ובדומה בת-זוגו (F2) מפספסת בן-זוג מתאים (M2) וכן הלאה והלאה...
באלגן !

ועד לא דנו בהשלכות של הבחירה להתרבות עם A ולא עם B לגבי לדורות הבאים (צאצאים ובניהם וכן הלאה)... נושא שלם.

[1] ראיתי, ברשת, סדרת הרצאות של פרופסור לפסיכולוגיה שדן במחקרים מהשנים האחרונות בנושא תורשה-סביבה. בתחומים מסויימים לתורשה בהחלט יש השפעה ניכרת, זה גם תלוי גיל. יש תחומים שהשפעה התורשתית מתצבטאת יותר כשהאדם כבר בוגר מספיק.

גם אני - מה שהיא אמרה

בהחלט יתכן שזוגיות "מתאימה" תמצא עפ"י חיפוש מתוכנן ולפי פרמטרים
א ב ל - הרבה פעמים קורה שהזוגיות מגיעה במקרה. בלתי צפויה. מפתיעה. טובה.
אני בטוחה צחי שלא תתנגד לכזאת

tzachy

New member
מגיעה במקרה: בהחלט קורה - אבל זה לא בא כנגד משיכה, אלא יחד

הזכרת לי את הספר "פרוייקט רוזי" [1] שמישהי כאן ב"תפוז" (ואח"כ גם מישהי אחרת) המליצה לי לקרוא (וכך עשיתי). זאת שהמליצה לי (שלא מכירה אותי אישית, רק מכאן) כנראה חשבה שיש בי משהו "אספרגרי" (תסמונת מהקשת האוטיסטית). אני לא מוגדר כאספרגרי, אבל יכול להיות שיש בי פחות כישורים חברתיים מהממוצע (לפי שאלון שעשיתי).

בכל מקרה, משיכה כמו שנעמי ציינה לעיל אצל גברים לפחות (ולא רק) כוללת גם משיכה פיזית (זה לא במקרה שנשים (בכל העולם וכמעט בכל התרבויות, למעט יוצאים מהכלל בודדים) משקיעות כל-כך הרבה באיפור/לבוש/תסרוקות, ניסיונות להשיג מראה צעיר וכו' וכו' בהשוואה לגברים). אצלי אם אין משיכה פיזית בסיסית לבחורה (וזה לא קשור לאיפור/לבוש וכד'... זה בגנים... או שהיא מתאימה או שלא), אין deal. ככה פשוט ככה נכון.
זה לא אומר שהשאר לא חשוב, להיפך הוא מאוד חשוב. הכל חשוב. גם וגם, לא משהו על חשבון משהו.

[1] בספר הנ"ל, גיבור הסיפור (פרופסור לגנטיקה שלוקה בתסמונת אספרגר) מחילט לחבר שאלון למועמדות פוטנציאליות כדי למצוא לו בת-זוג. בסופו של דבר הוא מתאהב במישהי שלא מתאימה לו לפי השאלון (היא למשל מעשנת), -אבל- הוא כן נמשך אליה פיזית. בסיפור הוא מוזכר כמי שהתלהב מאוד מיופיה. מה שמתיישב עם טענתי. משיכה (פיזית ולפחות עבור גברים) היא מרכיב משמעותי ולא בכדי.

ספר מצוין

נהנתי ממנו מאד
ואהבתי את זה שהוא מצליח להסביר מה זה אומר אספרגר.

אני מסכימה לחלוטין שצריכה להיות (גם) משיכה פיזית בזוגיות,
רק שעדיין יכולה להתקיים משיכה כזאת גם למי שלא עונה על התכונות הדרושות.
כמו שכתבתי קודם המשיכה יכולה להפתיע

tzachy

New member
כן, הוא כתוב טוב

זה ספר שכתוב לפי הספר...

לגבי "עדיין יכולה להתקיים... ...התכונות הדרושות", זה תלוי בהגדרה של "דרושות". אולי צריך גם להבדיל בין "דרושות" ל"מוצהרות". הן לא בהכרח תמיד לגמרי זהות. כמו כן, להרבה כללים, יש את הסייגים שלהם, נכונות סטטיסטית וכד'... אני מתכוון לרוב המקרים ובמצבים סבירים.

לי בא

New member
שבוע טוב

היה סופ״ש עמוס.
לא משהו פיקנטי, אבל עמוס.
אפילו לא הספקתי לנקות את הבית.
עבר מהר מדי.
מי יכול להביא כבר את חמישי שוב?!
&nbsp
&nbsp

לי בא

New member
אין איזה פרוטקציה?

אני אם חד הורית.
תשושה.
זה לא סיבה מספקת לקרב את הסופ"ש?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הנה, הוא כבר התקרב בכמה שעות, את רואה ?

בעצם עד שתראי את ההודעה הוא יתקרב בעוד כמה שעות.

את

מתגעגעת לניקיונות????

(אני עדיין לא הסרתי את כל שכבות החול שמכסות את הבית מהאובך של שבוע שעבר
)

לי בא

New member
לניקיונות?!

לא חס וחלילה.
ללא לעשות כלום, לזה אני מתגעגעת.
לשבת על הספה, לצפות בטלנובלות,
לאכול חטיפים,
סופ״ש בלי ילדים כמובן...