מתחילים...

NZ001

New member
מתחילים...

שלום,
אנחנו מתחילים לחשוב ברצינות על מעבר לניו זילנד, מסיבות של איכות חיים, שקט, ביטחון וירוק בעיניים.
קראתי את המידע למתחילים, אולי תוכלו לייעץ לי לגבי כמה דברים, אבל קודם קצת רקע – אנחנו זוג + 2 ילדים, עובדים בהיי טק עם ניסיון של 10 שנים, וחוסכים היום כ 40% מההכנסה. שנינו עובדים משרה מלאה בחברות שדי גמישות לגבי שעות עבודה.
אני יוצאת 3-4 פעמים בשבוע ב 15:30 (מגיעה מוקדם) ולפחות 3 פעמים בשבוע עובדת בערב מהבית. הרבה אימהות בסביבה שלי עובדות במתכונת דומה. בעלי יוצא פעם -פעמיים בשבוע מוקדם, ובשאר הימים סביב 18:00.
השאלה שלי היא אם זה מקובל בשוק העבודה בניו זילנד? מה שעות העבודה? אנחנו מודעים לכך שהיום היחס עבודה-בית שלנו די טוב, זה מאוד חשוב לנו ולא היינו רוצים לשנות את זה לרעה.
מה אפשר לצפות מבחינת הכנסה וחיסכון?
כרגע הכיוון הוא אוקלנד או וולינגטון, אנחנו מעדיפים פרבר שקט או עיירה קטנה ולא עיר אבל לא יודעת אם זה יסתדר עם העבודה ונסיעות.
מה שעות הפעילות של בתי ספר וגנים? איך הרמה האקדמית, החברתית, גודל כיתות...
לגבי ויזות – לא מצליחה להבין מה סדר הפעולות הנכון, קודם ויזת עבודה ואז לחפש עבודה כשאנחנו שם? מה הסיכוי שלפחות אחד מאיתנו יצליח לקבל הצעת עבודה מהארץ?
תודה בינתיים, בטח יהיו עוד שאלות בהמשך.

ANZ1

New member
רק כמה הערות

כתבת המון שאלות שצריך חוברת לענות עליהם, אבל
1. בקשר להכנסה וחסכון, זה בלתי אפשרי לענות על השאלות ,כי לא ידוע כמה תרויחו וכמה תוציאו, בגדול אפשר להגיד שניו זילנד לא יותר זולה מישראל, כך שאל תצפו להעלות את רמת החיים, וזה כמובן תלוי באיזו עבודה תמצאו, האם תצטרכו להתפשר על עבודה ומשכורת כדי לעבור, מה רמת הציפיות שלכם, האם אתם מתכננים לבקר בישראל פעם בשנה (הוצאה ענקית).
2. בקשר לויזות, אי אפשר קודם לקבל ויזת עבודה ואז לחפש עבודה, ויזת עבודה מקבלים רק עבור עבודה מסוימת ומעסיק מסוים שרוצה להעסיק אתכם, אפשר לנסות אם אתם מתאימים, להגיש קודם בקשה לתושבות, ואם תתקבלו תוכלו קודם לעבור ואז לחפש עבודה, ברוב המקרים, אתם צריכים קודם הצעת עבודה, סוכן הגירה יסביר לכם את האפשרויות שלכם אם יש כאלו אחרי שיבין את המצב שלכם.
3. אם המטרה שלכם זה "איכות חיים, שקט, ביטחון וירוק בעיניים", ניו זילנד היא המקום המתאים.
בהצלחה

kiwi2b

New member
אני עונה בלי הכרות ספציפית עם הייטק

לגבי שעות העבודה: אני לא אתחייב פה על שעות ספציפיות, אבל יום העבודה בניו זילנד הרבה יותר סביר מאשר בארץ. בהרבה מאוד מקומות (לא בהכל כמובן) יום העבודה מסתיים בשעה סבירה וכולם הולכים הביתה לעסוק בתחביבים שלהם ולראות את המשפחה. גם בתי העסק נסגרים מוקדם. אני בטוחה שיש מקומות עבודה אחרים, אבל כהכללה אני חושבת שאפשר לגבי ניו זילנד להשתמש בקלישאה החבוטה שאנשים פה "עובדים כדי לחיות ולא חיים כדי לעבוד"
&nbsp
לגבי איפה לגור: אני חושבת שלא תהיה לכם פה בעיה. גם בעיר הכי גדולה פה (אוקלנד) יש פרברים שקטים ונעימים מאוד עם המון ירוק (פארקים) וכחול (ים).
&nbsp
לגבי ויזה: למיטב ידיעתי, ויזת עבודה אפשר לקבל רק אחרי שיש עבודה, אבל תושבות residence אפשר לבקש גם לפני שיש עבודה, פשוט עבודה מאוד עוזרת לקבל את התושבות.

למעלה