מתחיל... אבל ממש מאפס!

ilan bl

New member
מתחיל... אבל ממש מאפס!

אהלן אני בן 29 עם לוז ממש צפוף (בקושי יש זמן לנשום) אבל רואה כל הזמן את החבר'ה עם הקייט בים עושים חיים. לפני כמה שנים ניסיתי לגלוש רוח בקורס והייתי ממש גרוע. זה אומר משהו על הפוטנציאל שלי בקייט סרפינג? ספורט כזה יכול להתאים לי כשיש לי רק כמה שעות מדי פעם בשבתות לתת? כמה השקעה יש בתחזוקה של הציוד? כמה מקום הוא תופס בבית, באוטו? אפשר פשוט לרדת לים ולגלוש או שיש מלא הכנות כמו בגלשני רוח? לפי מה שקראתי בפורום הכי טוב להתחיל בשיעור נסיון ואם הולך טוב להמשיך בקורס. איפה מומלץ באיזור ת"א? תודה על העצות...

hagitoz

New member
תשובה לאילן ../images/Emo8.gif

הי אילן, לפי מה שכתבת אני מבינה שיש לך לוז צפוף אבל שכחת להגיד שאתה גם אוכל את הלב כשאתה רואה את כולם גולשים ואתה עדיין לא והגיע הזמן לעזור לך לשנות את המצב. אני יכולה להעיד שעל מנת להגיע למצב של גלישת רוח נכונה (פלנינג מלא שהרגליים ברצועות והגוף מחובר לטרפז) יש להשקיע זמן לא מועט בלימוד, אך גם את לגבי ספורט הקייטסרפינג צריך להשקיע מספר לא מועט של שעות (הכל יחסי כמובן) - יחסית זה אומר, תלוי במספר השעות אשר תשקיע, תלוי בתנאים המסויימים של אותו היום בו תהייה נוכח בים ותתאמן, תלוי בציוד, תלוי בהכשרה הנכונה (בית ספר עם מדריכים מקצועיים) וכו'. זה שניסיתי לגלוש רוח ולא הלך לך ממש לא אומר כלום על הפוטנציאל שלך בקייט סרפינג ולכן אל תכניס את הראש לך לסרטים מיותרים. לשאלתך, האם הספורט יכול להתאים לך כשיש לך מעט שעות מדי פעם.... את האמת, זה קצת בעייתי , בוא נגיד שמבחינת הקורס שתצטרך לעשות תהייה חייב להתאים את עצמך לשעות של הבית ספר וכמובן לפי תנאי הרוח שזה יכול להיות באמצע השבוע או אף בסוף שבוע, בהמשך שכבר תדע לגלוש נראה לי שתוכל להנות הרבה יותר ואני אגלה לך סוד קטן - לא תצטרך להתאמץ בלמצוא את הזמן כי זה כבר יגיע באופן טבעי - ותאמין לי מניסיון לגבי הציוד, ממש לא תופס מקום ואין שום בעיה לנסוע איתו לחו"ל ממקום למקום, גם לגבי הרכב ולגבי הבית. אין הרבה השקעה בתחזוקה אם בכלל, צריך לדאוג לשטוף את הגלשן ואת האביזרים (טרפז + בר) ולקפל את המצנח בסיום הגלישה ולהכניסו לתיק המיועד - כמובן שיש מקרים בהם יש תקלות בציוד כגון: פנצ'ר בפנימית של המצנח או קרע אבל לכל הנ"ל יש אביזרי תיקון ואנשי מקצוע בתחום. ההכנה לים בתחום הקייטסרפינג הרבה יותר קצרה מההכנה לגלישת רוח, מה שצריך לעשות זה לנפח את המצנח (היום יש גם משאבות חשמליות שחוסכות בזמן), לפרוס את החוטים, לחבר את החוטים וזה הכל אני ממליצה לך להתחיל בשיעור ניסיון של שעה ובמידה ויילך טוב ותחשוק בזה או שתחלום על זה בלילה אז תמשיך לקורס מלא. בתל אביב אני ממליצה על הבית ספר שלי
H2OX אתה מוזמן בכל זמן..... מקווה שעזרתי, חגית עוז

למעלה