מתחיל בדגים

ariel10

New member
מתחיל בדגים

אני רוצה לקנות את האקוריום המינימלי בצנצנת ולשים בו 2 דגים ואם הנסיון יצליח בהמשך להתקדם לאקוריום גדול יותר מדובר על משרד תכנות ושהאקוריום ישב על שולחן העבודה (לא של המחשב). אלו דגים כדאי לשים זהב או משהוא אחר?

vasp

New member
כדי לך לדפדף בדפי הפורום ,

השאלה שלך חוזרת פה מדי תקופה , בעקרון , לא מומלץ לשים דגים בצנצנת , דגי זהב הם יחסית גדולים ומאוד מלכלכים . רוצה משהו יחסית זול , חפש אקווריום קטן שבא כבר עם פילטר אינטגרלי ושני דגי זהב , יותר יפה ויותר נעים לדגים . תהנה .

Suikun

New member
../images/Emo140.gif

ברוכים הבאים לעולם הדגים
ברור לי שבשולחן העבודה אין הרבה מקום לאקווריום, אבל צנצנת עם דגי זהב פשוט לא תלך. בעלי חנויות החיות "תופסים טרמפים" על דגי הזהב כיוון שהם דגים עמידים וחיים במים קרים. אבל, דגי זהב זקוקים לנפחי מים גדולים (כ40 ליטר לדג בודד) בשביל להתפתח ולחיות כראוי, וכמו כן מערכת פילטרציה חזקה (כיוון שהם מלכלכים מאוד ופולטים שומנים שונים למים) לכן, זה ברור שאי אפשר לגדל דגי זהב בצנצנת (כלומר, אפשר. אבל מדובר בהתעללות, והדג לא יאריך ימים) אז אם אתה כבר רוצה להתחיל כראוי, אני אמליץ על אקווריום של 30-40 סנטימטר, מחמם, פילטר פנימי קטן, ודגי גופי (שהם צבעוניים ויפים, קלים לטיפול, ומשריצים בכמויות) העלות של הכל לא תעלה על 200 שקל, לדעתי בהצלחה

למעלה