מתחיל למלצר - כמה שאלות

zhiakh

New member
מתחיל למלצר - כמה שאלות

שלום לכולם
אני מתחיל עוד מעט למלצר במסעדה ויש לי כמה שאלות
1. השכר לשעה הוא 25 שקל והמינימום של הטיפים זה 150 ז"א שאם אתה לא מגיע ל150 בטיפים אז המסעדה משלימה לך ,זה משמרות של 8 שעות ככה שהמינימום שאתה יוצא ממשמרת זה עם 350 שקל ,זה נחשב משכורת סבבה נכון?
2.יש איזה טיפים למלצר מתחיל ?זה פעם ראשונה שלי ולחוץ רצח..
3.בפעם הראשונה המנהל אמר שאני יבוא ל4 שעות שמלצר יישב איתי ויסביר לי על המסעדה והתפריט אבל זה ללא תשלום ..ביררתי וכל המלצרים אצלו עברו את זה וזה אבל זה לא בניגוד לחוק? כ"מ אני לא יכול להגיד משהו כי אז הוא יעיף אותי בטח..
4.בתור מלצר אני צריך לטעום את רוב המנות של המסעדה?

nofi1456

New member
כמה תשובות :)

1. מסעדה שגם שכר הבסיס הוא קבוע ומעל המינימום, וגם בנוסף אתה מקבל טיפים ועוד משלימים לך אותם (!!!) במידה וחסר, זה די נדיר בימינו, לדעתי מהבחינה הזאת מצאת מקום מעולה!
2.אני חושבת שאין טיפים ספציפיים אלא פשוט ללמוד את הווי המקום וההתנהלות בו... קח בחשבון שזאת יכולה להיות עבודה פיזית קשה..ללכת הלוך חזור המון פעמים, להיות שעות על הרגליים, לשטוף כלים לפעמים.. מה שכן - לא יודעת אם עבדת פעם כנותן שירות אבל תתכונן נפשית לכל סוגי הטיפוסים למיניהם..יש גם אנשים נחמדים אבל יש גם הרבה חוצפנים שלא לימדו אותם להגיד בבקשה או תודה, או לחייך, ושחושבים שאתה המשרת שלהם והם יכולים לצרוח עליך שהם מחכים כבר חצי שעה שבפועל הם הזמינו לפני 5 דקות..
3.התלמדות ללא תשלום? לא חוקי! אבל אם אתה רוצה לעבוד שם כנראה שתצטרך לספוג את זה..
4.כדאי שתדע ממה ואיך עשויה כל מנה כדי לענות לשאלות של לקוחות (כמו: יש בזה כוסברה? וכל מיני כאלה..) אבל אתה ממש לא צריך לטעום את המנות..זה גם נשמע מצחיק שכל פעם שמישהו חדש מתחיל לעבוד יכינו לו את כל התפריט

בהצלחה!

zhiakh

New member
תודה וזה מה שמוזר לי

גם לי הכסף נראה סבבה אפילו יותר מדי ולא יודע יכול להיות שהוא פשוט אמר את זה כי ככה זה חוקי אבל בתכל'ס זה משהו שונה לגמרי ומקבלים איזה 200 בסופי או משהו .....לא חסר רמאים היום לצערי הרב

בהמשך לדבריה של nofi

מצטרפת ומחזקת - אמנם חלו לא מעט שינויים בענף המלצרות, אבל מצב כזה עדיין לא מאוד נפוץ למיטב ידיעתי וזה משהו שיאמר לטובת בעלי המסעדה, כי רבים מצאו דרך להתחמק מזה.

התלמדות ללא תשלום כאמור זה לא חוקי. בזמנו יצא לי להכיר מסעדות שמי שממשיך מקבל תשלום של שכר מינימום על ההתלמדות בשכר של החודש הראשון, אבל גם זה לא חוקי. מלצרות זה תחום פרוץ כידוע.

לגבי טעימת המנות - יש מסעדות שנותנים בהן לטעום באופן סמלי, יש כאלו שמאפשרות את זה במסגרת ארוחת המלצרים, וברוב המסעדות לא מאפשרים כלום ובפועל אין צורך - הרי גם ככה זה עניין של טעם ויש מנות שבוודאי יהיו לא לטעמך אבל כן לטעמם של הסועדים ולהפך. מה שכן מקובל ורצוי זה לראות את המנות איך שהן יוצאות מהמטבח כדי לראות בעיניים ולזכור יותר טוב מה מכילה המנה.

לגבי טיפים: אל תילחץ אם לא תהיה מושלם על ההתחלה - מלצרות אולי נראית כמו עבודה שלא דורשת יותר מדי, אבל היא כן מורכבת. אחרי 2-3 משמרות כבר תרגיש אחרת.

אל תתפדח לשאול מלצרים שעובדים איתך את כל השאלות האפשריות כולל טיפים לעבודה נוחה במקום.

וכמובן - ברוך הבא, ונשמח אם תחזור ותשתף אותנו בחוויותיך!

למעלה