מתחמים מועדפים לדיור - תזכיר החוק

ש מים

New member
תודה! מרתק ומורכב.

לצערי לא מצאתי עדיין זמן לקרא לעומק את המאמר וההצעה, אבל ברשותך כמה מילים/הערות שקפצו לי למקרא השורות הראשונות:
1. מסכים עם הביקורת - משרד האוצר (בראשות "הדמוקרט המהולל" י.ל וחבורתו) הולך ומעמיק את בחישתו בתחומים לא לו, לדעתי תוך רמיסת ערכי הדמוקרטיה והחוק (ובעיקר טובת כלל הציבור).
2. אני חייב להתגאות בראיית הנולד: מהרגע הראשון לפסיקת "בגץ הקרקעות", חזיתי שהוא לא יחזיק מעמד לאורך זמן, ושברבות הימים (והנה הם הגיעו!) הממשלה תהיה חייבת לחוקק "חוק עוקף בגץ", משום שמצוקת הקרקע תחייב מנגנון שינוי-יעוד, תוך הפרת חוזים והפקעות-קניין מן המגזר החקלאי/כפרי. היה לי גם ברור שהפסיקה בבג"ץ הקרקעות עושקת את החקלאים (ומבלי להיות משפטן, לדעתי תוך הפרה/פגיעה בחוקי-יסוד), אך המטרה היתה "עצירת ההפשרות במרכז הארץ, בכל מחיר" ולכן היתה כאן חבירה ייחודית של קצה פוליטי ("שיח חדש"), חברתי ("הקשת") וסביבתי (החל"ט וגופים ירוקים) + אווירה ציבורית עויינת, שעליה רכב ממ"י (לא ממגמה מוצהרת, אלא דווקא בשל חוסר מדיניות והרכב אנושי ספציפי לאותה נקודת זמן).

אנסה לקרא ולהגיב יותר במפורט בהמשך השבוע (או סופ"ש).
ושוב תודה על החומרים המרתקים שאת מביאה!

amit1270

New member
אתה באמת חושב שבחישתו של האוצר בתחומים לא לו

התחילה (או התעצמה) בתקופת לפיד?

amit1270

New member
לא נראה לי שהספיקו לשנות כל כך הרבה

התערבות האוצר בכל תחום קיימת כבר שנים רבות ולא הבחנתי בשינוי לטובה או לרעה בתחום זה. אודה לך אם תאיר את עיניי במידע חדש שאולי לא נחשפתי אליו.

ש מים

New member
אתה לא קורא עיתונים?

תקרא על כל נושא כניסת האוצר לתחום שיווק הקרקעות! (והבנייה להשכרה). טירוף מערכות...! לא מספיק שיש גוף אחד מיותר (רמ"י/משב"ש - תחליט אתה), מכניסים עכשיו גלגל שלישי לעגלה??
ולמה??

למעלה