מתחשק לכם להכין ב-15 דקות, מרק ברוקולי-מוקרם,קליל וטעים ,,
מרק מברוקולי קפוא ,קליל ומאוד טעים :
המצרכים:
שקית ברוקולי
בצל גדול-קצוץ גס.
כרישה אחת עם בצל לבן גדול,לפרוס לפרוסות דקות.
2 שיני שום כתושות,
2 תפוחי-אדמה- או 2-3 שורשי -פטרוזיליה,לחתוך לקוביות קטנות.
1 שמנת -לבישול.(יש להשיג במיכל קטן של 15% שומן בלבד.)
תבלינים:
מלח ,פלפל,
אגוז -מוסקאט -לגורר, (1/4 כפית.)
עלים מ-3 ענפי תימין טריים,
ענף סלרי אמריקאי,פרוס דק,
או עלי-פטרוזיליה,ושמיר,בערך חופן של עלים .
ההכנה:
יוצקים לסיר גדול 2 כפות שמן ,
מוסיפים הבצל המגורר,
ואת בצל -הכרישה הפרוס לפרוסות דקות,
ולערבב ביחד 2 דקות.
מערבבים בנפרד,בתוך קערה את קוביות תפו"א ,עם 2 שיני השום הכתושות, ולהוסיף אותם לסיר עם הבצל ולערבב -דקה,
עד שהתפו"א יתערבבו היטב,עם השמן והבצל.
מוסיפים לסיר את הברוקולי -הקפוא,
(לקבלת -8 מנות ,להשתמש ב-800 גרם ברוקולי קפוא.)
את פרחי-הברוקולי הגדולים ,לשטוף בקערה,ולחתוך ל-2 חצאים,
ולערבב בסיר עם הבצל ,והתפו"א,לערבב בערך דקה אחת,
לאחר מכן,מוסיפים מים,עד לכיסוי כול הירקות שבסיר,
ומוסיפים לסיר את העלים (לפרק את העלים מ-2 -3 ענפי -תימין,)
לתבל את הירקות שבסיר במלח,פלפל,
לגורר את אגוז המוסקאט במגרדת,ולהוסיף למרק .
לכוון את שעון שיצלצל ,לאחר -12 דקות,
ואז להוסיף את השמנת -לבישול,
לערבב 2 דקות בלבד,ולכבות את האש.
לצנן מעט בכף קטנה,לטעום,להוסיף עוד תיבול,לחיזוק הטעמים.
אם רוצים טעמים יותר מודגשים, להוסיף עוד 2 שיני שום.
ועוד עלי -תימין.
מרסקים את הירקות שבמרק, בעזרת מערבל -מוט או קוצץ -מזון,
ויוצקים את המרק המוקרם ,למרקיות -אישיות, או לספלים רחבים,
מצננים מעט,ונהנים .
לגיוון:
אפשר להוסיף לכול מנה קרוטונים ,
או פטריות מאודות,
או 2 כפות אורז-בסמטי מבושל.
זה טעים גם ללא כול תוספים, מרק שתמיד מצליח ,
והכול רק ברבע שעה של בישול, תכינו גם לנכדים וההנאה מובטחת.
מרק מברוקולי קפוא ,קליל ומאוד טעים :
המצרכים:
שקית ברוקולי
בצל גדול-קצוץ גס.
כרישה אחת עם בצל לבן גדול,לפרוס לפרוסות דקות.
2 שיני שום כתושות,
2 תפוחי-אדמה- או 2-3 שורשי -פטרוזיליה,לחתוך לקוביות קטנות.
1 שמנת -לבישול.(יש להשיג במיכל קטן של 15% שומן בלבד.)
תבלינים:
מלח ,פלפל,
אגוז -מוסקאט -לגורר, (1/4 כפית.)
עלים מ-3 ענפי תימין טריים,
ענף סלרי אמריקאי,פרוס דק,
או עלי-פטרוזיליה,ושמיר,בערך חופן של עלים .
ההכנה:
יוצקים לסיר גדול 2 כפות שמן ,
מוסיפים הבצל המגורר,
ואת בצל -הכרישה הפרוס לפרוסות דקות,
ולערבב ביחד 2 דקות.
מערבבים בנפרד,בתוך קערה את קוביות תפו"א ,עם 2 שיני השום הכתושות, ולהוסיף אותם לסיר עם הבצל ולערבב -דקה,
עד שהתפו"א יתערבבו היטב,עם השמן והבצל.
מוסיפים לסיר את הברוקולי -הקפוא,
(לקבלת -8 מנות ,להשתמש ב-800 גרם ברוקולי קפוא.)
את פרחי-הברוקולי הגדולים ,לשטוף בקערה,ולחתוך ל-2 חצאים,
ולערבב בסיר עם הבצל ,והתפו"א,לערבב בערך דקה אחת,
לאחר מכן,מוסיפים מים,עד לכיסוי כול הירקות שבסיר,
ומוסיפים לסיר את העלים (לפרק את העלים מ-2 -3 ענפי -תימין,)
לתבל את הירקות שבסיר במלח,פלפל,
לגורר את אגוז המוסקאט במגרדת,ולהוסיף למרק .
לכוון את שעון שיצלצל ,לאחר -12 דקות,
ואז להוסיף את השמנת -לבישול,
לערבב 2 דקות בלבד,ולכבות את האש.
לצנן מעט בכף קטנה,לטעום,להוסיף עוד תיבול,לחיזוק הטעמים.
אם רוצים טעמים יותר מודגשים, להוסיף עוד 2 שיני שום.
ועוד עלי -תימין.
מרסקים את הירקות שבמרק, בעזרת מערבל -מוט או קוצץ -מזון,
ויוצקים את המרק המוקרם ,למרקיות -אישיות, או לספלים רחבים,
מצננים מעט,ונהנים .
לגיוון:
אפשר להוסיף לכול מנה קרוטונים ,
או פטריות מאודות,
או 2 כפות אורז-בסמטי מבושל.
זה טעים גם ללא כול תוספים, מרק שתמיד מצליח ,
והכול רק ברבע שעה של בישול, תכינו גם לנכדים וההנאה מובטחת.