מתחת לקו העוני בארץ

מתחת לקו העוני בארץ

זו דווקא הודעה מחזקת. אני נחשבת כמי שחיה מתחת לקו העוני על פי כל הפרמטרים . אני מאמינה שבחו"ל הייתי ברחוב. אבל אני בארץ . איך אמר אפרים קישון : אנחנו לא סומכים על ניסים , אלא לוקחים אותם בחשבון . כתוצאה מכך , אני נהנית מאורח חיים נעים למדי. אכן - אני לא נוסעת לחו"ל , וגם אין לי רכב. הפעם האחרונה שאכלתי במסעדה הייתה ...לא זוכרת. אז מה כל כך טוב?
אז ברשותכם אני אפרט : בהיותי מתחת לקו העוני, גם כל החברים שלי הם במצב דומה - ומה אני רואה? כל אחד מסתדר בדרך נס כלשהי. אני נהנית ממזון בריא וטעים , נוף מדהים . ועכשיו גם שכרתי רכב לחודש במחיר מצחיק. השכנים שלי למשל קיבלו רכב לחצי שנה , מחברים שלהם שנסעו עם הילדים לחצי שנה להודו. איש אחד שאני מכירה גר בצריף בפרדס של איכר נדיב , ואחרי שהוא יצא מהמצב הקשה , הוא עבר לגור במבנה בריטי ישן . הוא בדרך לשכור דירה , כאחד האדם.

בקיצר , פה חיים מתפילות ואהבה . אנחנו היהודים יודעים לשנוא בכזאת יצירתיות, אבל יש לנו גם את היכולת הוירטואוזית לאהוב. מי שרוצה לבוא לכאן צריך לשים לעצמו משקפים מיוחדים . לא ורודים - כי אז נכונה לא אכזבה מרה. לא שחורים - כי זה סתם לא נעים , אלא צריך את המבט הזה , שמחפש את הטוב . ויש טוב - טוב מיוחד , והרבה .

זה לא שאני נגד סטייקים , אבל לפעמים יותר נחמד לאכול סלט בבית שלך , מאשר סטייק מעושן על שולחן של מישהו זר ומנוכר .

בהצלחה לכולם , ואל ייאוש . באמת יש מקום לכולם .

costaet

New member
"חו"ל"

מה זה חו"ל? במדינות מערב אירופה כנראה שהיית חייה הרבה יותר טוב, בתור ענייה. למה את יוצאת מנוקדת הנחה שאין "איכרים נדיבים" בחו"ל? ואותו רכב שאת חושבת ששכרת במחיר מצחיק, היה עולה לך הרבה פחות בהרבה מדינות בעולם.

בואי נסכם:
מזון בריא וטעים יש לא רק בישראל
נוף מדהים יש בעיקר לא בישראל
על שכירת רכב את משלמת יותר ממה שמשלמים רוב אזרחי המדינות המפותחות.
כן, גם בחו"ל אנשים נותנים לחברים שלהם רכבים כאשר הם נוסעים לחופשות ארוכות.
גם בחו"ל יש אנשים שנותנים לאנשים אחרים לחיות בחינם בחדר פנוי, מרתף וכ"ו..

אז מה את מנסה להגיד?

אני מנסה להגיד

שאני אוהבת את הארץ. חו"ל יפה נחמד , מעניין . אבל זה לא הבית שלי .

costaet

New member
אבל את מנסה לשכנע עם טענות ראליות וזה לא הולך

כן, אם את אוהבת את הארץ, תמשיכי לרצות לגור בא בכל מצב, אבל אנשים שלא אוהבים שמשתינים אליהם וכן מחפשים איכות חיים, חינוך טוב לילדים וכ"ו לא תקני בטענות שקריות של נוף מדהים או דמי שכירות זולים על רכב...

טוב , אז אל תבוא.

רק נשאלת השאלה, למה אצבעותך מוליכות אותך דווקא לפורום הזה ? למה לא תפתח פורום "בישראל משתינים עליך" או משהו בסגנון ואז תוכל להתפייט שם , על כמה שנפלא בחו"ל וכמה שמגעיל בארץ? סתם עצה מעשית .

לא יודעת איפה אתה גר , אבל היה היום יום שמש נפלא והכל ירוק.

costaet

New member
אל תדאגי

אני לא מתכוון לחזור, ואני נכנס לכאן מידי פעם לראות אם כבר סגרו את הפורום מחוסר פעילות :)

לא שיש לי בעיה עם אנשים שחוזרים, אני מבין את הסיבות לכך לגמרי, פשוט סדר העדיפויות שלי אחר.

מה שאני לא מבין זה אנשים שמשלים את עצמם כמוך, שחושבים שנוף, אוכל טעים ואנשים טובים יש רק בישראל.

מבטיחה לשלוח לך מסר

ביום שיסגרו את הפורום מחוסר פעילות, אם זאת הסיבה שאתה כאן. (אתה מבין שאתה עושה משהו רק בשביל השמחה לאיד שלך, לא חבל על האנרגיות שלך?) אני מבינה שבחרת לגור בחו"ל, וגם מבינה את ההחלטה הזאת. אבל לא מבינה למה מפריע לך שיש אנשים שלמרות שניסו את החיים בחו"ל מעדיפים את החיים בארץ.

costaet

New member
כמו שאמרתי, זה לא מפריע לי.

אני לגמרי מבין את השיקול, פשוט סדר העדיפויות שלי שונה משל מי שחוזר.

העובדה שהפורמים של העוזבים שוקקים ומלאי חיים והפורום הזה מת עוד לפני שבכלל התחיל לחיות מראה על משהו.

אם אלו היו הסיבות היחידות להישארותי בארץ

הייתי כנראה בחו"ל.
הבעיה היא שאנשים מסויימים לא יבינו משהו עמוק מזה . מולדת היסטורית הפכה למילה גסה .

מאיפה את יודעת , שאני כותבת מהמחשב שלי?

אבל לשאלתך - אכן זה לא המחשב שלי .

weddi

New member
של מי המחשב?

יש לי מחשב ישן, אני מוכנה למכור לך אותו בהנחה משמעותית כמובן

תודה

שמתי עליך עין . פורום מעניין לקחת על עצמך לנהל , ואת עושה זאת בחכמה !

אספרסו2

New member
לרוב

לוזרים עוטפים את מצבם בהשקפות פילוסופיות רוחניות,יותר קל להתמודד.
לעיתים הם גם מתחנפים לממונים על מנת להרגיש מקובלים.

יש מקום לכולם.

אתה יודע?

יש בך כל כך הרבה אהבה , אתה כזה מקסים . אתה לא לוזר . שבוע טוב

נ.ב תגובה כזו ישראלית , אני אוהבת.

למעלה