מתיחות אחרי הספינינג חשוב/לא חשוב?

מתיחות אחרי הספינינג חשוב/לא חשוב?

כיצד? על האופניים / על רצפת הסטודיו כמה זמן? האם להמשיך מחוץ לסטודיו? על מכשירים ? איזה? על מזרון? כל מה שיש לומר על מתיחות - זה האשכול המתאים.

גדעון8

New member
ברוררררררררררררר

אמר לי הפיזיוטפיסט: לפני השיעור ולאחריו חובה לעשות מתיחות. הראה לי כיצד בעמידה. בכפיפה. ואף הסביר לי מדוע זו חובה. אני עושה זאת לפני השיעור באולם ולאחרי השיעור ליד האופניים.

שלי נותן לי רק חימום אקטיבי לפני הפיזיו

אין שום מתיחות אחרי... רק מקלחת קרה

ללי1

New member
פעם רביעית שאני עונה.. מאוד!!!

רק שתפוז מסרב לקבל את ההודעה שלי. מאוד חשוב, מושכת זמן מעבר לשעור (אין אחרי) ומקפידה על מתיחות. ידיים וכתפיים על האופניים, גב ורגליים רק על הקרקע. אתמול בדיוק "נזפתי" בחברה מאמנת שהתחילה להעביר את המתיחות על האופניים. אני ממש ממש נגד ולא אכפת לי מי אומר שזה בסדר. אפילו היא התנדנדה קלות בחוסר שיווי משקל. בשביל מה זה טוב על האופניים, לא ברור לי.

מגן רן

New member
בגדול, פיזיולוגית- מיותר לחלטין

א) אין קשר בין מתיחות לאחר אימון למניעת פציעות ב) אין קשר בין מתיחות לאחר אימון לפיזור חומצת חלב ג) אין קשר בין מתיחות לאחר אימון למניעת תופעת D.O.M.S- כאבי שרירים מאוחרים ד) אין קשר ל"קיצור" שרירים. מה כן? בהחלט מומלץ לקיים אימוני מתיחות על מנת לשמור טווחי התנועה במפרקים: 4 אימונים שבועיים, סדרות של 8-12 שניות מתיחה, 4-6 שניות הרפיה, עד הגבול האלסטי שבשריר (תחושת חוסר נוחות קלה) ובשלב מתקדם P.N.F.

לא מבינה גדלה בפיזיולוגיה אבל אחרי ספינינג

הולכת עם תחושות הגוף. אחרי אימון של שעה ויותר שבו אני עובדת עם שרירים ומפרקים בטווחי ת נ ו ע ה מוגבלים, בגלל המנח המסויים בו אני מדוושת , מרגישה שהמפרקים אמממ מתקבעים חלקית, ומניחה שהשרירים מתקצרים/מתכוצים. כדי להחזיר את חופש התנועה המפרקית ולהחזיר לשרירים את אורכם - חייבת לעשות מתיחות, עד שאני לנקודה שמתקרבת לסף הכאב, נמנעת מתנועות לא מבוקרות, פתאומיות וחדות, ועושה אותם בעצלתיים. לעתים נעזרת באחד באחד המכשירים שמסייעים את המתיחה והשחרור הסופי. אחרי הו האאא במשך האימון, מעדיפה לעשות את המתיחות ההתחלתיות על האופניים, עד שאני מרגישה שאני יכולה לרדת מהאופנים וממשיכה אותם על הקרקע. אני לא ממהרת לרדת מהם. רק שאני מרגישה שהגעתי למצב בו הדופק ירד ונרגע מאחר ורובם מסיימים בספינט סוער. כל המאמנים בהם אני משתתפת באימוניהם - נותנים כמה דקות של מתיחות. יש מאמנים שלא מרשים למתאמנים שלהם לעשות אימון על האופניים ומחייבים אותם לרדת מהם - בטענה שזה מסוכן. עד היום לא מבינה את הטענה הזאת.

מאמנים שלא מרשים למתאמנים שלהם לעשות אימון על

מאמנים שלא מרשים למתאמנים שלהם לעשות אימון על האופניים ומחייבים אותם לרדת מהם - בטענה שזה מסוכן. עד היום לא מבינה את הטענה הזאת. אחרי שתראי מישהי נופלת מהאופניים בזמן מתיחות במרחק 3 זוגות אופניים ממך תביני היטב את הטענה. נפילה יכולה לקרות גם על הרצפה, אבל היא שונה לחלוטין מנפילה ממתקן דיווש.

adiu2

New member
עוד היבט ל - למה לא מתיחות על אופניים

מלבד איבוד שיווי משקל חשבתם על הנזק לאופניים. לאופניים יש שימוש אחד לדווש. כמשתמשים בדוושות האופניים למתיחת איזורים כאלה ואחרים בגוף בעצם מעמיסים אותם בעומס לאורך זמן "ארוך יחסית" שהם אינם תוכננו לו. כמובן שהדבר משתנה בהתאמה למשקל של המתאמן ואז לאט לאט משתחררות ונהרסות הברגות ומיסבים שבתוך האופניים וכולנו יודעים שתחזוקת אופני הספינינג במרבית חדרי הכושר אינה מספקת

../images/Emo45.gif מתיחות רק על הריצפה!

אכן חשוב לעשות מתיחות רק על הריצפה, מהסיבה הפשוטה של איבוד שיווי משקל. אני בעד שחרור ומתיחות, לא כל כך איכפת לי אם יש לזה משמעות מבחינה מדעית או לא... 5 דקות בסיום האימון מוקדשים לשחרור ומתיחות כחלק מהאימון.

מקובל עלי ההסבר שלכם, אבל...

גם בזמן הדיווש עלולים ליפול מן האופניים, במיוחד אם הם לא מתוחזקות כראוי, ולרוב הם לאא, סכנה תמיד קיימת, והיא חריפה יותר בזמן הדיווש כשנמצאים ב"רייס", מאשר במתיחות כשהדופק יורד והגוף ברילקס.. לעיתים אני צריכה להחליף מספר זוגות אופניים לפני שאני מחליטה על איזה מהם אני עומדת לדווש, דבר שדורש ממני להקדים לאימון ופעמים רבות אין זה אפשרי, לבסוף אני מדוושת על אופניים שהפדלים מצרצרים, הכסא לא יציב, והכידון מתנדנד, ומשתחרר במהלך האימון, דבר שדורש ממני להפסיק את הדיווש ולחזק את הבורג, ופוגם ברצף הפידול. מזל שלא הייתי עדיין עדה להתעופפויות מן האופניים.

adiu2

New member
פציעות יכולות לקרות בכל מקום ובכל מצב

בזמן שיעור אנחנו קשובים לעצמנו ולא מוציאים את הגוף לגבולות שיווי המשקל ולגבי השתחררות רגל מ SPD או השתחררות כל הפדל מהציר - כן זה קורה ואני יכול להגיד לך שאין שיעור שאני לא מגיע ומחפש את האופניים הטובות למזלי אצלנו לאחרונה החלו קצת בתחזוקה מסוימת של האופניים על ידי איש התחזוקה המקומי - מה שמשפר את איכותם - אבל גם הוא כנראה לא מורשה לעשות הכל. אבל לאחר ביקור בשני מועדונים שונים (אחד ברשת שלי ואחר ברשת מתחרה) איך אומרים - אין כמו בבית.

חיים חדשים, הכוונה שלי במתיחות על הריצפה היא

שאת המתיחות לרגליים כמו לשריר התאומים לא עושים על האופניים. יש מתאמנים שעושים מתיחה לתאומים ע"י הורדת העקב למטה ועמידה על אופניים עם השענות על הכידון ואז מותחים את שריר התאומים, אני ממש לא מסכימה שיעשו את זה אצלי - כי תתארי לעצמך מה קורה אם הרגל משתחררת מהSPD, ונקרעת לכל אורכה מהפדל (היה מקרה כזה שראיתי שהייתי מתאמנת!!) בנוסף יש כל מיני "עיוותים" שפתאום אני רואה שעושים - שמעלים את הרגל על הכידון בעוד יושבים על האופניים.....למה להתעוות ככה?? בקלות אפשר לאבד שיווי משקל וליפול.... המתאמנים שלי מכירים אותי וכבר לא עושים את זה..... זה הכוונה בלא לעשות מתיחות על האופניים, לפחות שלי...

רוןר9

New member
היי רן יקר

רן ראשית תודות מצפריר וממני על האימון המיקצועי ביום חמישי האחרון . מחמם את הלב לראות חדר ספינינג ב 07:00 בבוקר עם כמות כזו של מתאמנים . אשמח מאוד לקבל את תגובתך ל "תשובתי" מיום 04/07/10 (בנושא הביטים המוסקליים). רון9

למעלה