מתיחות באזור הכתפיים

zeev47

New member
מתיחות באזור הכתפיים

לאחרונה שמתי לב לתכונה גופנית אצלי . כאשר אני מנסה להרים ידיים בצורה ישרה מעל הכתפיים , אני ישר מרים גם את הכתפיים ואינני מצליח להרים את הידים בצורה ישרה ללא הרמת הכתפיים . לדעתי הדבר נובע מצרות השרירים באזור הכתפיים/ידיים . מה דעתכם ואילו תרגילים מיתן לעשות על מנת להאריך שרירים אלו?

תודה
זאב

מתיחות באזור הכתפיים

שלום זאב,

חגורת הכתפיים מורכבת ממספר מפרקים האמורים לעבוד יחד על מנת ליצור את התנועה המגוונת והרב-כיוונית של הגפה העליונה. 2 מפרקים חשובים בתוך הקומפלקס הזה הם מפרק הכתף - החיבור שבין עצם הזרוע לבין השכמה, והמפרק של עצם השכמה עם בית החזה. (השכמות הן העצמות המשולשות המונחות בחלק העליון של הגו משני הצדדים ועשויות להראות כמו כנפיים). התנועה הנורמלית של הגפה העליונה מתרחשת בשילוב של תנועות בשני המפרקים האלו. עם זאת, במקרים שבהם תנועות המפרקים אינן מתואמות, קיימת הגבלה בטווח התנועה או שנוצרת תנועה בלתי רצויה, כפי שקורה אצלך.
קיימות כמה אפשרויות לגבי הסיבה לכך שאצלך הכתפיים עולות (למעשה השכמות עולות) ביחד עם תנועת הגפה העליונה כלפי מעלה, כשבעיני הסבירות הגבוהה ביותר היא ששרירי הטרפז העליונים שלך אולי קצרים מידי, ושרירי הטרפז התחתונים, האמורים לשמור על השכמות למטה בזמן תנועה הזרוע למעלה, חלשים מידי.
לא ציינת אם אתה חווה כאב בזמן תנועת הכתף והאם התנועה מוגבלת, אבל בכל מקרה, המצב שתארת אינו מצב רצוי, ואני ממליצה בחום לגשת למכון הפיזיותרפיה הקרוב למקום מגוריך (לשם כך אתה זקוק להפניית רופא) על מנת שידריכו אותך בביצוע תרגילים רלבנטים לחיזוק שרירי הטרפז התחתונים, ולהארכת שרירי הטרפז העליונים. ייתכן, שבבדיקה פיזיקלית הפיזיותריפסט/ית ימצא שיש צורך גם בתרגילים נוספים לחיזוק ולמתיחות סביב חגורת הכתפיים.

עדי

למעלה