מתיחות בעבודה

מתיחות בעבודה

בריטניה רועשת (ולא רק היא) בעקבות התאבדותה של האחות שטיפלה בקייט מידלטון, שנפלה קרבן למתיחה של צמד שדרנים שהתחזו לנסיך צ'ארלס ולהוד רוממותה המלכה אליזבת, וגרמו לאחות המסורה למסור מידע על מצבה של הדוכסית בשידור חי. זו מתיחה קיצונית שהובילה לתוצאות הרסניות, אבל לפעמים גם במקומות עבודה כמו שלנו יש מי שנופל קרבן למתיחות מטופשות ומוצא את עצמו במצב מאוד לא נעים. חברה בפורום סיפרה בעבר על מתיחה שביצע אחד ממנחי ערוץ הילדים שהגיע אליה, זה היה הזוי למדי ויצר תחושה לא סימפטית (אחר כך תוהים למה ילדים מתקשרים למוקדים שונים ומשגעים את הנציגים).

קולגה שלי לשעבר עבדה על קולגה אחרת, שהייתה חדשה יחסית, ואמרה לה להתקשר לאחד הספקים ולבקש ממנו משהו, ונתנה לה מספר של אחת המנהלות שלנו. המתיחה לא הכי הצליחה כי ברגע שהמתקשרת הזדהתה כ"מיכל מחברת X" ישר הצד השני זיהה אותה והתעניין בשלומה (אם כי תהה למה היא מציגה את עצמה ככה). אבל... הבחורה נפגעה מאוד והתחילה לבכות, בכי היסטרי שנמשך במשך לא מעט זמן. קולגה אחר שהתלהב מהמתיחה ניסה לעשות את זה שוב ונתן לי מספר של "ספק חדש", וחשב משום מה שאני לא אזהה שזה המספר של הבוסית שלנו (חוץ מזה שבדיחה מספרים פעם אחת, גם אם היא מצחיקה ובמיוחד אם היא לא).

נתקלתי גם במתיחות אחרות שהיו ממש מפגרות, כשהיו מי שהאשימו את הנמתח שהוא פתי מאמין לכל דבר ושהיה צריך להבין שעובדים עליו (גם אם זו המתיחה הכי מפגרת בעולם, כמו להגיד שמישהו עוזב למרות שהוא לא). זה משהו שאני מניחה שאמרו גם בהקשר של האחות שהתאבדה - שהיא הייתה צריכה להבין שזה דיי חסר היגיון שהנסיך והמלכה יתקשרו לבית החולים ויבקשו מידע מהאחות, מה גם שלא מקובל למסור מידע רפואי בטלפון ולמי שאינו קרוב מדרגה ראשונה, גם אם מדובר במלכת אנגליה (נראה לי
).

מה אתם אומרים על המקרה של האחות? ועל מתיחות כאלו באופן כללי?

rasmus girl1

New member
בנוגע למקרה של האחות,

הבנתי שהיו לה עוד הרבה בעיות אישיות והקטע עם קייט היה רק הקש האחרון ושזו לא הסיבה העיקרית שבגללה היא התאבדה אלא התקשורת רוצה שנחשוב כך..
בנוגע למתיחות,זכור לי רק שכשהייתי בצבא היינו עובדים על חיילים חדשים שהם יכולים לקנות במכונת שתיה עם החוגר אם אין עליהם כסף ועוד כל מיני דברים מטופשים שרק חיילים צעירים היו נופלים בפח מהם..
בעבודה למזלי לא היה לי שום דבר בסגנון.

אוגלה

New member
אז בגללך כשאמרתי לאנשים בעבודה

שהם יכולים לקנות פחית שתיה עם הכרטיס עובד הם חשבו שאני עובדת עליהם?

nathaliesh

New member
שונאת מתיחות באופן כללי

לא מבינה ומעולם לא הבנתי מה מצחיק וכיף בלגרום לבן אדם אחר להרגיש דביל. מבינה שיש אנשים שעבורם זאת הנאה לא מזיקה, אבל לא מכירה אף נמתח שחושב שהרגע שבו השפילו אותו היה כיף, כך שבעיני אנשים שמותחים אחרים הם די אטומים.

רובינו בתור ילדים התקשרנו "לעבוד על" אנשים זרים, אבל אני לא חושבת שבתור ילדים לקחנו בחשבון כמה זה מעצבן בצד השני של הקו, או סתם אידיוטי. יחד עם זאת מכירה לא מעט אנשים שפשוט לא סיימו את השלב ההתפתחותי הזה.

אני באופן אישי תמיד "נופלת" במתיחות מטופשות מהסוג שהזכרת בהם נאמר לי משהו עם אמינות מספקת ואני... הפתעה, הפתעה, מאמינה לו. אני אף פעם לא מצליחה להבין מה מצחיק בזה עבור הצד המותח. אמרת לי משהו אמין והאמנתי לו וזאת לא הייתה אמת? כן, אין ספק שאני מטומטמת

לגבי סיפור האחות - כאן מבחינתי יש אלמנטים אחרים. ראשית אני לא מאמינה שהיא התאבדה "בגלל המתיחה". אף אחד לא מתאבד כי מישהו מתח אותו. אנשים שמתאבדים זה משהו מאוד מורכב ואף פעם לא נובע רק מטריגר אחד. יכול להיות שזה היה "הקש" מבחינתה. הרי גם המידע שנמסר זה לא איזה מידע מי יודע מה סודי, בסה"כ שקשה לה להרדם ושהיא לא הקיאה. אפשר לחשוב. האחות שהתאבדה היא בכלל לא האחות שמסרה את המידע, אלא רק האחות שהעבירה את השיחה וכן הלאה. בקיצור, לקשור את ההתאבדות למתיחה זאת אולי "כותרת טובה" אבל קשקוש מוחלט.

לגבי המותחים - בעיני "המתיחה" הזאת נובעת מתרבות המציצנות לחיים של סלבריטיז שהתרגלנו שהיא לגיטימית (בעיני היא לא). יש מתיחות כאלה כי מספיק אנשים רוצים להקשיב להם. תכל'ס, את מי זה מעניין שהנסיכה קייט סובלת מבחילות בוקר? מסתבר שממש הרבה אנשים מתעניינים בזה.

מעבר לזה זאת שוב אחת מאותן מתיחות שנראות כנראה אמינות לנמתח באותו רגע, כלומר אני מניחה שהאחות (לא זאת שהתאבדה) שמסרה את המידע באמת האמינה שהיא מדברת עם המלכה. מה מצחיק בזה? היא אולי פתיה ולא כ"כ מקצועית למסור מידע כזה בטלפון, מצד שני אפשר להבין איך היא התבלבלה אם היא באמת האמינה שמדובר במלכת אנגליה... אז מה? מה מצחיק פה? זאת מקסימום דרך צהובה להוציא סקופ, אבל מצחיק?

שונאת שונאת שונאת מתיחות

אף פעם לא הבנתי את הרעיון המצחיק שעומד מאחורי מתיחות.
מעולם לא הצחיק אותי, כשאדם מחליק על קליפת בננה, או נפגע בראשו ממקור אחר.
גם כשהייתי קטנה, מעולם לא התקשרתי למישהו לשאול אותו אם יש לו קולה בברז במקום מים.
אתם לא יכולים לדעת מי נמצא בצד השני. אולי הוא מבוגר? או הוא חולה, או נכה? או סתם איש/אישה עסוקים?

כשעבדתי בשירות לקוחות, 1 באפריל היה אחד הימים שהכי לא אהבתי לעבוד בהם, כי כל הילדים המשועממים היו מתקשרים ועובדים עלינו שנגנב המכשיר, שיש בעיות במסך וכתוב כל מיני מלים לא נעימות בלשון המעטה, ועוד מיני פנינים כהנה וכהנה.

הייתה פעם שעבדו עלי:
כשהייתי בצבא, היו ח'ברה שחשבו שזה יהיה משעשע עד מאוד לרשום אותי לאיזה אתר של הכרויות, ולתת את הטלפון שלי בעמדה.
כשהתחלתי לקבל את השיחות האלו, והבנתי מה קרה, הם חטפו את הקריזה של החיים שלהם.
מאחר וחיבבתי אותם, ולא רציתי לעשות מזה עניין יותר מדי גדול, אז לא סיפרתי למפקדים שלי. אבל זה היה מאוד לא נעים.

בצבא היו מתיחות ממש מטופשות

היו נהגים משועממים שנהגו להתקשר למשרדים שלנו ולשגע את מי שענה להם, לטעון שהיא/הוא התחצפו אליהם ו"אני סגן אלוף ודורש את הפרטים שלך!" שמו לזה סוף אחרי שאני עניתי פעם והעברתי את המשועמם התורן למישהו... רציני, שישר קלט במי מדובר ואפילו הביא אותו אלינו וגרם לו להתנצל בפני כולם.

בענף אחר עבדו על חיילת חדשה בצורה מטופשת - אחד המשק"ים סחב את המעיל של הרע"ן, מישהו אחר אמר לה שהיא צריכה להיכנס אליו לראיון ולהצדיע. המתיחה התפוצצה הודות לאחד הקצינים שעבר שם שלא הבין מה הקטע ויידע אותה שהיא הצדיעה לרב"ט.

באופן כללי מתיחות בעבודה נראות לי לא מתאימות כי יש להן נטייה להפריע לאנשים בעבודה. זה לא רק מתיחות - בזמנו סיפרתי על מישהי שחשבה שזה נורא מצחיק לפרק לי את הסידור בשיער בזמן שהייתי בשיחת ועידה. לדעתי זה לא מצחיק באופן כללי, אבל התזמון רק עשה את זה יותר מעצבן.

babylon_a1

New member
שעושים לך זה מעצבן

אבל אם שי ודרור מתקשרים לפיצריה בבירות להזמין פיצה, זה משעשע

babylon_a1

New member
בגדול אני נגד

אבל היא צריכה להיות ממש טיפשה בשביל להתאבד בגלל זה, זה משהו אחר לחלוטין
השיחה הזאת עזרה אולי לעיתוי

lilo4

New member
אין שום קשר לטיפשות

אנשים לא מתאבדים בגלל שהם טיפשים, אנשים מתאבדים בגלל שהם חווים מצוקה קשה ולא מרגישים שהם מסוגלים להתמודד עם המצוקה הזו.
ספציפית במקרה הזה אני לא באמת יודעת מה קרה שם, אני גם לא טורחת לעקוב אחרי העדכונים בנושא כי זה לא באמת מעניין אותי

lilo4

New member
נזכרתי בזה

לפני כמה שבועות פורסם הסטטוס הזה בעמוד הפייסבוק הרשמי של ארומה:
"השיטה הנהוגה בארומה בה שואלים את האדם לשמו לצורך רישום ההזמנה, מזמינה מידי פעם בפעם "מתיחות, בדיחות והלצות" חלקן בטעם טוב, חלקן בטעם פחות טוב.
לראשונה נתקלנו באדם אשר מתוך רצון מפורש לעורר פרובוקציה, לא היסס לבזות את זכר הנספים ואת כבוד הניצולים מהשואה.
אתמול, סבר לקוח באחד הסניפים כי השם "היטלר" מתאים לביצוע הזמנה, וזאת מבלי לתת את דעתו למשמעות השם, ולביזוי ערכי השואה, וחבל. מישהו משער מה הזוועה שהיו חווים ניצולים אם היו שומעים, כי במדינת ישראל –מדינת העם היהודי - מזמינים לכוס קפה את היטלר?.
הקופאית הצעירה נכנסה למצוקה, אך הלקוח עמד על דעתו. (בדף הפייסבוק שלו הוא טוען, כי מדובר בנחישות...).
אין ספק שהלקוח קיווה ורצה, כי יוכרז בקולי קולות בסניף השם "היטלר". כאשר ההזמנה הייתה מוכנה, הצוות לא היה מוכן להכריז בקול את השם האמור, ולכן נוצר עם הלקוח קשר עין, וההזמנה נמסרה לו ישירות.
ארומה גאה ותומכת בקופאית הצעירה ובצוות הסניף, שהובאו למצב הבלתי אפשרי, ואשר בשכל ישר לא נגררו לפרובוקציה, ולא הכריזו את השם ברמקול, אלא הגישו את ההזמנה ללקוח.
ארומה תפעל גם למצות את הדין עם האדם האמור ואת כל כספי הפיצויים שיפסקו לטובתה היא תתרום לארגונים של ניצולי השואה."

כי באמת, לבקש מהקופאית לקרוא לך היטלר זה היסטרי. קורע מצחוק. שנינות במיטבה

trilliane

Well-known member
מנהל
ש-ו-נ-א-ת מתיחות. רובן סתם אכזריות ומטופשות

ושמחה לאיד או צחוק על חשבונו של מישהו אחר זו חכמה קטנה מאוד. לשמחתי לא ממש יצא לי להימתח (אישית) בחיי (בטח היו כמה דברים קטנים, לא משהו משמעותי) אבל לא אהבתי לראות את זה נעשה לאחרים.

אני מתעבת בכל לבי מתיחות או שיחות מציקות / משפילות של תכניות רדיו כמו "דידי הררי" או "שי ודרור" שמנסים להוציא את הצד השני קטן ואדיוט. "פספוסים" הייתה תכנית שהייתי מחרימה בקביעות כי היא הייתה עושה לי כאב בטן. המתיחה היחידה שאני יכולה לציין בה לטובה הייתה של "מי רוצה להיות מיליונר" כי היא לא השפילה את יורם ארבל, לא הכניסה אותו למצוקה נפשית ולא הייתה רעה, פשוט מפתיעה.

מתיחות מהסוג האחרון, אלה שלא משפילות, מבהילות או מאמללות, נסבלות בעיניי (ועדיין מיותרות למדי). כל מיני שטויות שמפרסמים באחד באפריל לרוב לא מפריעות לי. בעבודה ידענו שלרוב באחד באפריל המנהלים עלולים להנפיץ איזו "גזרה" חדשה, ואז מי שלא קישר לכל היותר התמרמר כמה שעות... בקטנה (וזה גם לא היה אישי כלפי אף עובד). אני לחלוטין נגד מתיחות לעובדים חדשים, זו סתם התעללות וניצול אדם תמים, פגיעה באמון שלו כשהוא חסר ביטחון ונלהב.

אחת המתיחות הכי...

הביאו לו לתכנית בלונדינית "אמיתית", בשאלות הראשונות היא כבר השתמשה בגלגלי הצלה, ענתה על שאלות בניחושים והימורים עם הסברים מטופשים ו-צדקה כל פעם. הראו אותו מאחורי הקלעים מנסה להבין מה הביאו לו ואיך זה שהיא מצליחה ככה. לאט לאט היא הגיעה למליון... ובשאלה האחרונה ביקשה את הגלגל האחרון שנשאר לה - חבר טלפוני, הזעיקו את אבא שלה ו-הופיע יגאל שילון עם הסיגר... היה ענק לראות את יורם קולט שעבדו עליו וסוף סוף דברים הסתדרו לו בראש...

וכן, זה היה מצחיק כי לא השפילו אף אחד וגם יורם ארבל הוא אדם מתורבת ככה שלא עשה לעצמו פאדיחות (מישהו אחר היה שופך "מחמאות" על אותה בלונדינית).

למעלה