מתיחות בצפון

קלייטון.ש

Well-known member
המסלול שלנו ביער מביא אותנו קרוב לנקודה בכביש שנמצאת מאד קרוב לגבול. שם בדרך כלל כשיש "מתיחות בצפון" מופיעים כמה חיילים ומקימים מחסום. בצדק - מי שעובר שם בטוח אין לו כוונות טובות אפילו בחר לגור במקום הזה.
יצאנו מהשביל הצדדי שמוביל לשם וראינו אוהל יפה שהציבו החיילים, מסוג האוהלים שמשמשים לי כבית בפנטזיות הפרישה חסרות הסיכוי שלי. הם עצמם ישבו כבר במחסום, אבל כנראה עוד לא התעוררו לגמרי כי למרות שעברנו 30 מטר מהם, לא הבחינו בנו. המשך המסלול הרחיק אותנו משם אז לא יצא לנו להגיד להם בוקר טוב.

הזכיר לנו את הפעם הקודמת שהיתה מתיחות. בפעם ההיא גם התכוונו להמשיך במסלול שלנו אבל לשם שינוי אחד ההחיילים הבחין בנו וצעק אלינו. פנינו להתקרב אליהם ומי שנראה כמו מפקד הכוח, סג"מ צעיר, עם כרס מכובדת ולא מתאימה בכלל, התקדם לעברנו. את הנשק השאיר שעון על הרכב. אחרי רגע כנראה הבחין במבט המזועזע שנעצתי בנשק (אותי חינכו שזה מעשה שאין נורא ממנו) ומיהר לכתף אותו. שאל אותנו מי אנחנו ומה אנחנו עושים. ענינו שאנחנו גרים ביישוב למטה ועושים טיול ביער. חזר על המילים במדויק "גרים ביישוב למטה ועושים טיול ביער". שאלתי אם הכל בסדר וענה "אין מה לדאוג". המשכנו בדרכנו ואמרתי לאשתי שאם זה מפקד הכוח שצה"ל החליט להציב בגזרה הזו, כנראה גם לדעתו אין מה לדאוג.

Zadig

Well-known member
כנראה שהמצב כל כך נפיץ שלא שמים שם דרואיד. החלטיות זה לא משהו שצריך עם פוליטיקה...

קלייטון.ש

Well-known member
אגב מתיחות בצפון, אמרתי לאשתי שבניגוד לעמדתי המוקדמת והעקרונית, אני דווקא רוצה ללכת להשתתף בהפגנות.
ענתה לי שבניגוד לעמדתה המוקדמת והעקרונית לפיה יש לי בהחלט זכות ללכת להפגין, עכשיו היא דווקא מתנגדת, כי היא יודעת מצויין מה אני מחפש שם.

אבח"י

Well-known member
מה אתה מחפש? בטח לא אשה מס' שלוש לחיי הטור המשפחתי שלך. עריצה היא הלבנה,היינלין, נישואי טור -

מנואל או'קלי מתגורר בלונה סיטי שעל הירח ונשוי בנישואי טור, שבהם מוסיפים כל פעם למשפחה חתנים וכלות צעירים. המשפחה של או'קלי קיימת כבר כמאה שנה. היו בה כבר 21 הורים, תשעה עדיין בחיים. הסידור הזה יעיל מאוד להבטחת המשכיות המשפחה ובייחוד לביטחון ילדים, ואצל רוברט היינליין זה מה שבאמת חשוב. הכלה האחרונה היא נכדתה של מייסדת המשפחה, אבל היא אינה קרובת דם של אף אחד מהבעלים הפעילים מבחינה מינית. היינליין מעולם לא הסתייג מגילוי עריות, רק מהבעיות הגנטיות שזה יכול ליצור.

אבח"י

Well-known member
אתמול כשנסענו חזרה ממושב גורן שמענו בחדשות על המתיחות בצפון, על חסימת כבישים. באנחת-מה אמרנו - הגענו בזמן ועזבנו בזמן. אם הקצין בעל הכרס מתפקד כמפקד יחידת היי-טק, ואם במקום הזה ישנה ציפייה ל... הרי מתאים שהוא יהיה שם, לא?!

קלייטון.ש

Well-known member
מה אתה מחפש? בטח לא אשה מס' שלוש לחיי הטור המשפחתי שלך. עריצה היא הלבנה,היינלין, נישואי טור -

מנואל או'קלי מתגורר בלונה סיטי שעל הירח ונשוי בנישואי טור, שבהם מוסיפים כל פעם למשפחה חתנים וכלות צעירים. המשפחה של או'קלי קיימת כבר כמאה שנה. היו בה כבר 21 הורים, תשעה עדיין בחיים. הסידור הזה יעיל מאוד להבטחת המשכיות המשפחה ובייחוד לביטחון ילדים, ואצל רוברט היינליין זה מה שבאמת חשוב. הכלה האחרונה היא נכדתה של מייסדת המשפחה, אבל היא אינה קרובת דם של אף אחד מהבעלים הפעילים מבחינה מינית. היינליין מעולם לא הסתייג מגילוי עריות, רק מהבעיות הגנטיות שזה יכול ליצור.
לפי החדשות על ההפגנות יש מפגינות שמתערטלות כדי להעביר את המסר שלהן. הבעיה שבצילומים המסר מטושטש ואי אפשר להבין מה הוא. אני רוצה לראות את המסרים מקרוב ובלי טשטוש כדי שאוכל להבין אותם לעומק, כי נראה לי על פניו שאני מסכים. מגיע לבחורות האלה שיראו את מה שיש להן להגיד מקרוב ויתמכו בהן ובמאבקן הצודק.

יוסי ר1

Active member
לפי החדשות על ההפגנות יש מפגינות שמתערטלות כדי להעביר את המסר שלהן. הבעיה שבצילומים המסר מטושטש ואי אפשר להבין מה הוא. אני רוצה לראות את המסרים מקרוב ובלי טשטוש כדי שאוכל להבין אותם לעומק, כי נראה לי על פניו שאני מסכים. מגיע לבחורות האלה שיראו את מה שיש להן להגיד מקרוב ויתמכו בהן ובמאבקן הצודק.
אתה מערבב שני דברים - בין לראות מה יש לה להגיד - וזה בסדר שתלך לראות [ולשמוע],
ובין לתמוך - בשביל זה פשוט שלח לה חזייה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

"עריצה היא הלבנה" - ספר חובה לאוהבי מדע בידיוני. כבר הזכרתי את זה כאן, כשמישהו ציטט (לא נכון לדעתי) את רוברט היינלין.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
"עריצה היא הלבנה" - ספר חובה לאוהבי מדע בידיוני. כבר הזכרתי את זה כאן, כשמישהו ציטט (לא נכון לדעתי) את רוברט היינלין.
נראה לי שהקטע של המדע הבדיוני בספרים של היינליין זו בעצם רק מעטפת כדי להציג בה את הדעות החברתיות שלו שהן העיקר בספריו ולא העלילה.

אבח"י

Well-known member
נכון. אם כי לאזרוס לונג תמיד תמיד בדק את הנשים ששכב אתן מבחינה גנטית, להיות בטוח לגמרי שאינן צאצאיות שלו. מעבר לכך הוא בהחלט קיבל כל סוג של סקס בין בני אדם, כן כולל גילוי עריות. לטעמי, בזמנים שהוא כתב זה היה די מתקדם. קח לדוגמה את פרנק הרברט וסדרת "חולית" שלו. שם הומוסקסואליות כמעט ואינה מופיעה, ואם כן היא נתפסת כמאפיין של דמות הרע, שרוצח נערים צעירים ללא הרף.

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
נראה לי שהקטע של המדע הבדיוני בספרים של היינליין זו בעצם רק מעטפת כדי להציג בה את הדעות החברתיות שלו שהן העיקר בספריו ולא העלילה.
בכל במדע בדיוני טוב המדע-בדיוני הוא רק אמצעי להציג מסר, בדרך כלל חברתי, מוסרי, או פוליטי. מדע בדיוני טוב מדבר על ההווה ולא על העתיד.
מדע בדיוני שרק רוצה להציג חלליות ורובי לייזר וחייזרים הוא לרוב באיכות בינונית ומטה.

אבח"י

Well-known member
נו מה נעשה, תגיד? פוליטיקה היא לא כאן, ולא נראה לי שיש בינינו חילוקי דעות משמעותיים בענין.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
בכל במדע בדיוני טוב המדע-בדיוני הוא רק אמצעי להציג מסר, בדרך כלל חברתי, מוסרי, או פוליטי. מדע בדיוני טוב מדבר על ההווה ולא על העתיד.
מדע בדיוני שרק רוצה להציג חלליות ורובי לייזר וחייזרים הוא לרוב באיכות בינונית ומטה.
זה נכון, אבל לא רק. אצל היינלין המסרים החברתיים אכן מובלטים מאוד. אצל אר.סי.קלארק וגם אצל אסימוב המוטיב העתידני בולט יותר.

Zadig

Well-known member
זה נכון, אבל לא רק. אצל היינלין המסרים החברתיים אכן מובלטים מאוד. אצל אר.סי.קלארק וגם אצל אסימוב המוטיב העתידני בולט יותר.
האדם תחום בתחום המוכר לו. הוא מדמיין אותו טוב יותר. השאלה אם המסר העתידני מתבסס על (תכלס) מה שכבר כתוב. ואז שואלים "איפה היינו"....

נערך לאחרונה ב:
למעלה