מתיחות לכפות רגליים

batelav

New member
מתיחות לכפות רגליים

אנחנו לא עושים את המתיחות בכלל ודר' בור יודע מזה ואמר שיש גמישות לכפות הרגליים, אני רוצה אינפורמציה לגבי החשיבות לפי ידיעתכם, ואם זה גורם לעיכוב כלשהו. ומהם ההשלכות לזה. תודה סמדר וצום קל למי שצם גמר חתימה טובה.

simchamiryam

New member
גם אנחנו לא עושים

שלום לך אנחנו מטופלים בהדסה עין כרם ע"י פרופ' פורת וד"ר למדן, איננו עושים צתיחות ולא עשינו שום פיזיוטרפיה. בזמנו כששאלתי על כך בפורום הגישה של הרבה מהחברים היתה שרצוי לעשות פיזיוטרפיה,מתיחות וכו' ואם לא יועיל לא יזיק. ביתי היום בת שנה וחודשיים התפתחה בזמן ועשתה הכל 'בהתאם לספר' עם הדניס בראון עד גיל 11 חודש. גמישות הרגליים מצוינת ברוך ה', ובעוד חודש אנחנו מפסיקים עם הנעליים בעז"ה. כששאלתי את הרופאים מס' פעמים על פיזיו' ומתיחות הם פשוט צחקו עלי ושאלו אם משעמם לי בחיים, אמרו שאין שום צורך להוסיף לילד טיפולים מלבד מה שממילא יש לו (למרות שאני יודעת שיש ילדים שזה חוויה בשבילהם). ד"ר למדן אמר לי שכשהילד מתחיל לרוץ, לקפוץ , לטפס זו הפיזיו' הכי טובה. אני בגישה שצריך לעשות מה שצריך, ולא להשתגע ולחפש דאגות חדשות, מי שצריך את זה מסיבות מיוחדות, בהצחה אבל אין טעם לרדוף אחר טיפולים ולהלחץ. מה שצריך לעשות עושים, ומתפללים ומקווים לטוב. בהצלחה יונה

תחיצ

New member
אלו תשובות אופיניות לרופאים../images/Emo193.gif

(וזה לא שאני עושה פיזיותרפיה). רופאים בד"כ יענו לך, שמה שהם עושים משפיע, והיתר... אני בטוחה שעיסויים ופיזיותרפיה לא מזיקים, ואפילו מועילים. גם אם אין מחקרים שמוכיחים את זה, וגם אם הרופאים אומרים שלא. מאחר ואני יודעת שאני לא אתמיד בטיפול אז לא הלכתי להתייעצות, אבל כן הייתי מציעה להתיעץ עם איש מקצוע בתחום כדי לשמוע את הנסיון שלו וההמלצות (בכל מקרה, אח"כ אפשר לעשות מה שרוצים). בזמנו גם התייעצתי עם חברה שעושה התעמלות רפואית במים (הידרותרפיה) והיא הציעה לקחת אותו לשעור לדוגמא וללמד אותי מה שצריך לעשות כדי לטפל בו לבד בבית או בבריכה. אני מבינה שהתעמלות לכפות הרגלים, גם בגילאים יותר גדולים חשובה (גווינבר כל הזמן חוזרת על זה), ויש לי איזה פנטזיה לרשום את מלאכי לחוג בלט כשהוא יגדל. שנה טובה ובריאה

טאניוש

New member
הרופאים לא תומכים ולא מתנגדים

פיזיוטרפיסטית שלנו הופתעה לשמוע את תגובות הרופאים, היא טוענת שאחרי כל ניתוח בגיד (לא חשובה הסיבה) צריכים לעשות מתיחות. דר'למדן דוקא הראה לנו איך עושים ואמר כן לעשות, אולי בגלל שלאון עוד לא הלך אז (אבל גם עמית עוד לא הולך). אני הקפדתי מאד על מתיחות עד שהילד התחיל ללכת (ליתר דיוק לרוץ, אנחנו עדיין מלמדים אותו ללכת לאט, כי זה ממש מפחיד איך שהוא עף), מאז חפיף. עושה אחרי אמבטיה לפני השינה וזהו. אבל הוא עושה "תרגילים" בעצמו- נעמד בתנוחת דוב (ואז מתגלגל קדימה
), הולך על עקבים, מטפס על כל דבר. מה אכפת לך לעשות? לא חייבים ללכת למכון להתפתחות הילד, אפשר לבוא פעם אחת רק כדי שיראו לך תרגילים ולעשות לבד בבית.

למעלה