מתיחות, תמונות והסברים

../images/Emo51.gifעל הסדר שעשית בעניין. מ../images/Emo207.gifת לשאול

אני מקפידה לעשות מתיחות אחרי כל ריצה. יש פארק קטן שאני הולכת אליו באופן קבוע. יש בו מתקנים בסגנון חדר כושר שממש מתאימים לעשות עליהם מתיחות... מקפידה על מתיחה אחת לפחות מכל קבוצה. מאז שהתחלתי, אני מרגישה שהגמישות, אחד האלמנטים הכי הכי חלשים אצלי (או במילים אחרות, אני קרש מהלך...
), השתפרה. הספינינג מאד קיצר לי את השרירים ו5-10 דקות של מתיחות אחרי ריצה, עוזר להם להשתחרר קצת. שמעתי שמחקרים חדשים הראו שבהרבה סוגי ספורט, דווקא לא מומלץ לעשות מתיחות לפני אלא רק להתחמם ולמתוח אחרי. הטענה שדווקא הגמשת המפרקים עלולה להביא לפציעות. זה כמובן לא תופס לרקדנים שצריכים את הגמישות לצורך העבודה השוטפת אבל לפי מה שנאמר לי, נכון לספורט אירובי. אשמח לשמוע את דעתך. האם יש צורך במתיחות לפני ריצה/דיווש ואם כן, האם יש הבדל בין מתיחות שלפני למתיחות שאחרי. ושוב תודה

הי נועה, תודה ששאלת../images/Emo8.gif

אני באופן אישי לא חושבת שיש הגיון במתיחה לפני אימון (המתיחה הקצרצרה הזאת לא באמת תגרום לנו להיות גמישים), לפני אימון צריך חימום ורוטציות: חימום- למטופלים שלי אני מסבירה בשפה של ילדים, כשרוצים לשחק בפלסטלינה קודם צריך לחמם אותה אחרת היא תשבר. רוטציות- - סיבובי מפרקים שגורמים לחומר סיכה להיווצר וכך לשמור על המפרק. המתיחה לפני אימון יכולה להיות כחלק מחימום והנעה של מפרק, לא יותר. לגבי מתיחות אחרי אימון, גם אופניים אך בעיקר ריצה מורידים משמעותית את רמת הגמישות בגוף, מתיחות אחרי אימון זה דבר מצויין, אבל צריך לזכור, שמתיחות אחרי אימון, אולי מפחיתות נזק מצטבר, (תלוי בזמן המתיחה), כי בכדי להיות גמישים באמת צריך להקדיש אימון בשבוע שמיועד למתיחות, כאן באמת אפשר לראות שינוי משמעותי, שמירה והתקדמות של הגמישות בגוף. אני באופן אישי עושה אימון יוגה פעם בשבוע, בדגש על מתיחות, לכל מורה ביוגה את את הדרך שלו, חלקם נותנים דגש על נשימה, חלקם על כוח, אני מצאתי מאמן שהדגש אצלו זה מתיחות וזה שומר לי ומפתח אצלי את הגמישות, ותזכרי הכי חשוב, גמישות זה לא רק בגוף, זה גם בנפש, לכן חשוב מאוד לשמור עליה, מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה

../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif בהחלט עזרת

גמישות בנפש היא משהו שאני מקפידה עליו כל החיים. לפעמים אני צריכה להזהר לא להסחף עם זה.... הגוף הוא סיפור שונה לגמרי. אני חייבת לשוב לשיעורי הפילאטיס שלי. כרגע זה מה ששומר לי על הגמישות וכבר משולם
. המורה מאד מאד מקצועית ובהחלט עובדים גם על גמישות. מקווה לדחוס שיעור בשבוע. ממש מרגישה שזה נחוץ. שוב תודה

efroch99

New member
תודה, ההסברים האלה היו חשובים

בגדול זה חיזק את מה שחשבתי, אבל הדגיש לי את העניין של רוטציות כהכנה למפרקים.

עוד סיבה לעשות מתיחות

ובכן, זה כיף! כל השנים הייתי גמישה כמו בטון, וממש שנאתי מתיחות. כשהתחלתי להתאמן בקונג פו עבדנו על זה המון ועם השיפור בא התיאבון! לקח שנתיים לשפגט להגיע אבל הוא הגיע וזה פשוט מדהים! אני מאד ממליצה, במיוחד ל"מקצרות השרירים" שבנינו, להשקיע במתיחות בצורה רצינית. שווה כל שקל... האמת, אחרי ריצה מבחינתי זה הזמן הגרוע ביותר לנסות למתוח משהו. אני מותחת קצת כדי לא להיתפס אבל את אימון המתיחות אנחנו עושים תמיד כשהשרירים עדיין רעננים.

איזה כייף של פורום נשים../images/Emo8.gif

גברים מקבלים התכווצות שרירים שמדברים איתם על גמישות

למעלה