הי נועה, תודה ששאלת../images/Emo8.gif
אני באופן אישי לא חושבת שיש הגיון במתיחה לפני אימון (המתיחה הקצרצרה הזאת לא באמת תגרום לנו להיות גמישים), לפני אימון צריך חימום ורוטציות: חימום- למטופלים שלי אני מסבירה בשפה של ילדים, כשרוצים לשחק בפלסטלינה קודם צריך לחמם אותה אחרת היא תשבר. רוטציות- - סיבובי מפרקים שגורמים לחומר סיכה להיווצר וכך לשמור על המפרק. המתיחה לפני אימון יכולה להיות כחלק מחימום והנעה של מפרק, לא יותר. לגבי מתיחות אחרי אימון, גם אופניים אך בעיקר ריצה מורידים משמעותית את רמת הגמישות בגוף, מתיחות אחרי אימון זה דבר מצויין, אבל צריך לזכור, שמתיחות אחרי אימון, אולי מפחיתות נזק מצטבר, (תלוי בזמן המתיחה), כי בכדי להיות גמישים באמת צריך להקדיש אימון בשבוע שמיועד למתיחות, כאן באמת אפשר לראות שינוי משמעותי, שמירה והתקדמות של הגמישות בגוף. אני באופן אישי עושה אימון יוגה פעם בשבוע, בדגש על מתיחות, לכל מורה ביוגה את את הדרך שלו, חלקם נותנים דגש על נשימה, חלקם על כוח, אני מצאתי מאמן שהדגש אצלו זה מתיחות וזה שומר לי ומפתח אצלי את הגמישות, ותזכרי הכי חשוב, גמישות זה לא רק בגוף, זה גם בנפש, לכן חשוב מאוד לשמור עליה, מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה