מתיחות

יחיאלוש

New member
מתיחות

יחיאל עבר את הניתוח להארכת הגיד בגיל 3 חודשים בערך. כבר שהרופא יצא מהניתוח הוא אמר שברגל שמאל הוא השיג תוצאה פחות טובה. כיום (8 חודשים) יחיאל נעמד, אך ברגל שמאל לא מצליח לעמוד עמידה מלאה- הוא נשען על האצבעות ולא על כל כף הרגל. 2 רופאים המליצו לנו לעשות מתיחות של הגיד כדי לא להגיע לניתוח. האם מישהוא נתקל בבעיה דומה? האם המתיחות הללו באמת עוזרות, או שהן רק סבל לילד ולהורים? אחרי חודש של מתיחות אני (ואולי ראייתי מוגבלת)לא רואה שום שינוי... אשמח לתגובות. תודה לכולם, חיה.

כן גם לנו...

תמיר היה הולך על החלק החיצוני של כף הרגל ולא מניח את כף הרגל כולה על הרצפה ובאמת המליצו לנו לעשות מתיחות לדוגמא לתת לו ללכת על העקבים!!!!, בקושי על כריות כף הרגל הוא הולך!!!, כיום,כשאני מסתכלת בסרטי וידאו שצילמנו אז, ניתן לראות את ההבדל. את האמת, לא נראה לי בגלל המתיחות.... אנחנו הסתפקנו בדגדוגים של חוץ כף הרגל ולדעתי,שוב, זה לא היה כל כך אפקטיבי....אבל בכל זאת....

טאניוש

New member
אני חושבת שהמתיחות עוזרות

כשהתחלנו עם המתיחות בקושי הצלחתי לכופף את כף הרגל, הילד התנגד והיה ממש קשה. עכשיו אני מצליחה לכופף את כף הרגל בזוית ממש טובה
, ללא שום מאמץ וללא התנגדות, הוא צוחק כי חושב שזה משחק וממש אוהב את זה. אנחנו המשכנו עם הגבסים אחרי הניתוחון כי לא הושג תיקון טוב מספיק. שאלתי את דר'למדן בארוח והוא ענה שזה לא משהו חריג, זה קורה. בעיניי גבס עדיף על ניתוח. איפה אתם מטופלים? אולי כדאי לקחת את הילד לחוות דעת נוספת?

לדעתי האישית מתיחות עוזרות.

אמא של גוויניבר עשתה לה מתיחות עד גיל העשרה והרופאים אמרו לה שאם לא אז מצב הרגליים היה פחות טוב ממה שעכשיו. האם הבר שלכם מכופף קצת? 15 מעלות מקסימום? זה נועד לשמור על התיקון של הגיד.

יחיאלוש

New member
כיפוף הבר

לפי מה שנראה לי המוט הכחול של הבר ישר מאד... קראנו ועיינו בפרוטוקול לגבי מספר השעות אבל לא לגבי הכיפוף...אם למישהוא יש את הפיסקה המקורית המתארת את כיפוף הבר, נשמח אם יוסיף אותה.(מקורי= אנגלית) מרגיז לגלות שכל דבר צריך לבדוק לבד ואי אפשר לסמוך על הרופאים ביעניים עצומות, עם כל ההמלצות והמוניטין שלהם... (רק שהרופא שלנו לא יזהה אותנו בפורום) תודה על כל התגובות והמשובים, חיה.

בקושי רואים שהוא מכופף,

אולי כדאי לשאול את הרופא שלכם אם אפילו לכופף יותר בצד שיש בו בעייה? עמוד 15 בחוברת ההדרכה The bar should be bent 5 to 10 degrees with the convexity away from the child, to hold the feet in dorsiflexion [D]. קישור: אתר הדרכה מעולה: אפשר להוריד קובץ (pdf) הדרכה מצויין בצבע אם המון הסברים ותמונות עם כל הפרטים. אפשר גם להוריד את הקובץ כאן בנספחים. חוברת שנכתבה יחד עם פונזטי וד"ר הרצנברג: http://www.global-help.org/publications-title.html הקישו על: הגירסה הקצרה: Clubfoot Guide for Parents (Mosca הגירסה הארוכה להורים: Ponseti:Clubfoot Management (Multiple authors including Ponseti)

בקושי רואים שהוא מכופף,

אולי כדאי לשאול את הרופא שלכם אם אפילו לכופף יותר בצד שיש בו בעייה? עמוד 15 בחוברת ההדרכה The bar should be bent 5 to 10 degrees with the convexity away from the child, to hold the feet in dorsiflexion [D]. קישור: אתר הדרכה מעולה: אפשר להוריד קובץ (pdf) הדרכה מצויין בצבע אם המון הסברים ותמונות עם כל הפרטים. אפשר גם להוריד את הקובץ כאן בנספחים. חוברת שנכתבה יחד עם פונזטי וד"ר הרצנברג: http://www.global-help.org/publications-title.html הקישו על: הגירסה הקצרה: Clubfoot Guide for Parents (Mosca הגירסה הארוכה להורים: Ponseti:Clubfoot Management (Multiple authors including Ponseti)

גווניבר

New member
נכון

ואחרת היו צריכים לעשות לי ניתוחים (מה שמחליש את הגידים והשרירים, ומעיק מאוד בחילופי מזג אויר). אני מכירה מספיק אנשים שעברו מעל 10 ניתוחים (וחלקם גם 17, או מספר מפחיד כזה). מתיחות עוזרות. אין כאן שאלה בכלל. ובכלל - מומלץ מאוד לשלוח את הילדים לחוג שחיה/בלט או כל מה שעוזר להגמיש את הגידים. בבגרותם הילדים יודו לכם שמנעתם מהם ניתוחים וכאבים לא הכרחיים.

למעלה