מתיחת הרצועות בברך

רונן@

New member
מתיחת הרצועות בברך ../images/Emo10.gif

אתמול, במהלך ניתור במשחק כדורסל הרגשתי כאילו הרגל השמלית שלי נחלקה לשניים - זו שמעל הברך וזו שמתחתיה. לאחר צילום רנטגן ובדיקה שיטחית ביותר בבית החולים וולפסון, נאמר לי שמתחתי את הרצועות בברך. חבר אמר לי היום, שלמיטב ידיעתו, הרצועות אינן נמתחות, אלא מדובר בניסוח עדין לקריעה חלקית של הרצועות. אשמח ללמוד על הנושא דרך נסיונם של אחרים ואו הפניה למאמרים מקצועיים באינטרנט. רונן

אתי@

New member
מק../images/Emo78.gif בשביל רונן@

בתקווה שמישהו יוכל לענות...

inbale

New member
ממה מסטול החתול? ../images/Emo13.gif

רונן אני מקווה שאתה מרגיש כבר יותר טוב. אני מצרפת קישור שאולי יעזור. אם תרצה עוד חומר אני אחפש לך.

החתולמסטול מדיאט קולה וריח של טיפקס

ותודה רבה על הדאגה... אך עדיין לא קרעתי שום רצועה תודה לאל ואני מתאמן סדיר כל אימון אזתודה רבה לכם על הדאגות

paradan

New member
עיקר הבריאות

אני אבקש מחברי הפיזיוטרפיסטים להכנס לפורום ולענות לך. אגב, לימודי שנה א´ משותפים ברובם לרפואת חירום ופיזיוטרפיה (בבן גוריון). הידעתם? תרגיש טוב דני

paradan

New member
מתיחת רצועות../images/Emo101.gif

רצועות (או ליגמנטים) הינן סוג של רקמת חיבור אשר תפקידן בעיקר לחבר בין עצמות ולייצב את המפרקים (נקודות חיבור בין עצמות). לדברי חברי הפיזיוטרפיסטים במפרק הברך קיימות כ-12 רצועות. הרצועות במפרק הברך חלקן גמישות יותר וחלקן פחות. תפקידן בעצם לשמור על מבנה המפרק ועל העצמות מחוברות אחת לשניה. מתיחת הרצועות האלו אפשרית. מתיחת רצועות מערערת את יציבות המפרק ומלווה לרוב בכאבים עזים ביותר. מתיחת הרצועות יכולה גם להשפיע על טווח התנועה של המפרק ולהגביל אותו כך שתנועות מסוימות תלוונה בכאבים. מעבר לכאבים לרוב יש גם נפיחות מקומית כתוצאה מתגובה דלקתית המלווה בהצטברות נוזלים. לסיכום לא נעים כלל. מקווה שאוכל לפרט בקרוב גם על טיפול והחלמה (את זה הם עוד לא למדו) רונן תרגיש טוב דני

רונן@

New member
תודה רבה לכם ענבל ודני ../images/Emo24.gif

היום, לאחר שירדה מעט הנפיחות, הצליח הרופא לבדוק אותי. הוא אמר שככל הנראה מתחתי את הרצועה הצדדית של הברך (מהצד הפנימי), ושאני צריך להפסיק כל פעילות ספורטיבית למשך חודש. מאוחר יותר דיברתי עם ידידה טובה שלי, רוקחת במקצועה, שהמליצה לי על ג´ואי - כמוסות טבעיות לחיזוק השרירים התומכים בשלד. כהיפוכונדר בדם אני כבר מת לנסות אותם
מאחל לכם רק בריאות, שלכם, רונן

למעלה