מתיחת מיתרי קול

Ellianne

New member
מתיחת מיתרי קול

מישהי עברה את הניתוח הזה?
מרוצה מהתוצאות?

Ellianne

New member
אה, לא משנה

בסוף החלטתי לא לעבור את הניתוח מאחר וכולם המליצו לי נגד.

אבל אם זה מעניין מישהי - קושרים את המיתרים עם תפירה מיוחדת. אסור לדבר במשך שבוע-שבועיים (לא זוכרת בדיוק).
הקול הסופי מתגבש אחרי חודשיים-שלושה. וזה ניתוח הפיך - פשוט מורידים את התפירה.
הטווח הקולי מצטמצם - מאבדים טונים נמוכים וגם כמה גבוהים.

סיכונים - דימום פנימי, זיהום וכל שאר הסיכונים שיש בכל ניתוח אחר
סיכון ספציפי לסוג ניתוח הזה - סיבוכים עם התפירה שיכולים להוביל לעיוות בקול או אפילו לאיבוד הקול.

יו איפה

New member
אבל אסור לדבר?

יודעת על קושי אבל על איסור לא שמעתי, למרות שיש בזה הגיון.

מקווה להחזיר את המפגשים לאימון קול בצורה כלשהי בכדי לתרום לכל מי שזקוקה לאימון קול ודיבור נשי.

Ellianne

New member
כן, לא בטוחה לגבי זה

הפסקתי להקשיב לרופאה בשלב כלשהו, אבל לגבי השאר אני די בטוחה ששמעתי נכון.

דרך אגב, יש מורות לפיתוח קול שמומלצות לטרנסיות?
אם אני כבר מוותרת על הניתוח אז לפחות לעבוד על הקול בצורה מקצועית.

המלכה CD

New member
מה???

מאיפה קיבלת את המידע הזה??

הניתוח אינו מי יודע מה מסובך. חותכים עם לייזר ומצרים את מיתרי הקול. לאלו שמעשנות אסור לעשן במשך יום יומיים כמדומני ואחרי זה הכל רגיל. אין איסור לדבר ולא כלום.

אני חושבת שקיבלת את המידע על ניתוחים בשיטות ענתיקות של קשירות וכו'. טוב שלא נתנו לך מידע שפותחים את הגרון מבחוץ

אגב, הסיכונים ממש ממש מזעריים. אני מכירה בחו"ל לפחות 2-3 שעברו ניתוחים כאלו שתיארתי ולא היתה שום בעיה או איסור דיבור.

Ellianne

New member
דיברתי על הניתוח בתל השומר במסגרת הוועדה

ואני לא בטוחה לגבי ה״אסור״, כנראה פשוט מומלץ לא לאמץ את מיתרי הקול למשך שבוע-שבועיים.
לא כל-כך הבנתי מה הרופאה אמרה שם, איבדתי אותה כשהיא רמזה לי שהנישוי של הקול מזערי.

ואני יודעת שיש לייזרים לנישוי קול בחו״ל - בקוריאה יש מכון שלם שמתעסק במיוחד בזה והוא מאוד מומלץ.
אבל אני לא אטוס עכשיו לחו״ל בשביל הנישוי קול בלייזר (גם אין לי כסף לזה).

הנה קישור למכון ולנישוי קול בלייזר (למי שמעוניינת ויש כסף) - http://www.yesonvc.net/disease/feminization_surgery.asp

למעלה