מתייעץ פסיכומטרי

ymbi1948

New member
מתייעץ פסיכומטרי

שלום אני צריך לעשות פסיכומטרי וכיוון שאין לי בגרויות. יעצו לי לעשות את הבגרויות שייתנו לי את הבסיס לקורס פסיכומטרי שהם מתמטיקה, לשון ואנגלית.
וקיבלתי שתי הצעות.

מקום א'
סמסטר חורף - 4 יחידות אנגלית 3 יחידות מתמטיקה .
סמסטר קיץ - 2 יחידות לשון פלוס קורס פסיכומטרי.

מקום ב'
סמסטר חורף - 3 יחידות באנגלית 2 יחידות בלשון.
ו-3 יחידות מתמטיקה שמתפרסות על 2 הסמסטרים
ובסמסטר קיץ לעשות פסיכומטרי.

השאלה שלי איזה מקום יכין אותי הכי טוב לפסיכומטרי ואם אני יוכל לשלב את זה עם עבודה (חצי משרה)?

נ.ב. יש לי הפרעת קשב וריכוז.
אני עושה את זה בשביל להתקבל למכינה אוניברסיטאית.

jaromor

New member
שלום

* לדעתי, עדיף לעשות בחינה באנגלית של 4 יח"ל על פני 3 יח"ל (ובכל מקרה רמת האנגלית שתזדקק לה באוניברסיטה היא גם מעל לרמה של 4 יח"ל).

* בגרויות במתמטיקה ובאנגלית עדיף לעשות בקיץ לעומת בחורף. הסיבה לכך היא שבקיץ יש שני מועדי בחינה לכל אחד מהשאלונים (מועד א' ומועד ב'), כך שהציון הנחשב לכל שאלון הוא הגבוה מביניהם, ואילו בחורף יש רק מועד בחינה אחד (אני לא אומר לך חד משמעית לא לגשת בחורף, ברור שזה תלוי גם בלו"ז שלך, אבל ממליץ לך לתת עדיפות לקיץ).

* פסיכומטרי- שים לב שיש 5 מועדים בשנה שאפשר לגשת אליהם לפסיכומטרי (פברואר, אפריל, יולי, אוקטובר, דצמבר). אני ממליץ לך לבחור מועד לפסיכומטרי כך שיהיו לך לקראתו לפחות שלושה חודשים פנויים (שבהם תוכל ללמוד רק לפסיכומטרי). לדעתי, מאוד לא מומלץ ללמוד לפסיכומטרי ולבגרות במקביל.
(מכיוון שלבגרות יש רק 2 מועדים בשנה ולפסיכומטרי יש 5, אני ממליץ לך קודם להחליט מתי לגשת לבגרויות, ולאחר מכן לראות איזה חודשים ניגשו פנויים, ולגשת בהם לפסיכומטרי).

* אתה לא בהכרח חייב לגשת לבגרויות ולפסיכומטרי באותו מכון. נסה לשמוע כמה שיותר הצעות ממכונים פוטנציאליים, ותבחר את המתאימה ביותר עבורך (גם מבחינת איכות וגם מבחינת מחיר).

* וטיפ כללי לגבי אנגלית- אני ממליץ לך כבר עכשיו, כשעדיין אין לך לחץ של לימודים, להתחיל ללמוד אנגלית- אתה יכול לעבור על מילים ולפתור קצת אנסינים (זה מאוד יעזור לך גם לבגרות וגם לפסיכומטרי).

בהצלחה!

ymbi1948

New member
על מה היית ממליצה

על מקום א'
או מקום ב'
אני נורא מבולבל וקשה לי על מה להחליט.
תודה

ymbi1948

New member
*במקום ב' יש לי אופציה

לעשות יחידה רביעית באנגלית בסמסטר קיץ

jaromor

New member
היי שוב

קודם כל - יש הרבה שיקולים שצריכים להשפיע על ההחלטה שלך באיזה מכון לבחור, כגון חומרי הלימוד, איכות המורים, קרבה לבית, מחיר וכד'. לכן קשה לי לייעץ לך בין שני המכונים שציינת.

בנוסף,
למה התכוונת כשאמרת "לעשות את הבגרויות כבסיס לקורס פסיכומטרי"?
אני חשבתי שהכוונה היא שהמכינה שאתה מעוניין להירשם אליה דורשת שיהיו לך את הבגרויות הללו. אם אתה מתכוון לגשת לבגרויות רק בשביל בסיס לפסיכומטרי, לא נראה לי שזה מומלץ (כפי שהומלץ לך בתגובה מתחתיי). אם אתה צריך כתנאי קבלה למכינה ציון פסיכומטרי בלבד (ולא ציוני בגרויות), יש דרכים טובות יותר להתכונן לפסיכומטרי.

jaromor

New member
דרכים להתכונן לקראת קורס פסיכומטרי

הדרך העיקרית ללמוד לפסיכומטרי היא כמובן קורס (או לימוד עצמי בעזרת ספרים). אם אתה רוצה להתכונן לקראת קורס כדי לשפר את היסודות שלך בתחומים השונים, תוכל לעשות את הדברים הבאים:

1. כמותי-
- חלק מהמכונים מציעים מכינה בתחום הכמותי לקראת קורס פסיכומטרי (בחלק מהמקומות זה מוצע כקורס נפרד בתוספת תשלום, ומיועד לאנשים שמגיעים עם רקע חלש במתמטיקה). מכינה כזאת עוסקת רק בנושאים הפסיכומטריים, ולא בנושאים שנכללים בבגרות אך לא מופיעים בפסיכומטרי.
- בחלק מהמקומות אפשר לקנות ספר בסיסי של מכינה (יסודות מתמטיים) לקראת קורס פסיכומטרי ולתרגל ממנו (גם כאן, הכוונה היא לספר שנכתב ספציפית בהתאמה לחומר הפסיכומטרי).

2. מילולי
- הפרק המילולי מבוסס ברובו על הבנת הנקרא. מומלץ מאוד לקרוא כמה שיותר חומרים בעברית (אפילו ספרים), ובפרט חומרים פסיכומטריים. באינטרנט יש הרבה חומרים פסיכומטריים בחינם שתוכל להיעזר בהם (בחינות ישנות של המרכז הארצי עד יולי 2012 ובנוסף בחינות לדוגמא שהמכונים השונים מפרסמים בחינם. את כל חומרי הבנת הנקרא בבחינות האלו אתה יכול לפתור כבר עכשיו. שים לב שאני לא ממליץ לך לפתור את הבחינות החדשות מספטמבר 12 ואילך, כי אתה צריך לשמור אותן לתקופת המרתון).
- לימוד מילים בעברית ממילון פסיכומטרי- אם רמת העברית שלך נמוכה, לימוד מילים בעברית יכול לתרום לך.

3. אנגלית
- לימוד מילים באנגלית ממילון פסיכומטרי - חשוב מאוד!
- תרגול חומרי אנגלית פסיכומטריים (תוכל לתרגל מבחינות ישנות של המרכז הארצי ומבחינות שפורסמו ע"י המכונים, בדומה להמלצה שכתבתי לך בחלק של העברית)- בהתחלה זה יכול להיות קשה, ואולי תצטרך לפרש חלק מהמילים בעזרת המורפיקס, אבל אחרי שתתרגל לקרוא באנגלית זה "יזרום" בצורה טובה יותר וכבר לא תצטרך מילון (במבחן עצמו אסור להשתמש במילון כמובן...).

בהצלחה!

tessa2

New member
דעה אישית

לא ממליצה לך לעשות בגרות במתמטיקה ובלשון בתור בסיס לפסיכומטרי.
הבגרות בלשון מורכבת מנושאים שרובם בכלל לא קשורים לפסיכומטרי (מערכת הצורות, תחביר). בשני השאלונים יש קטע הבנת הנקרא ובשאלון ב' כתיבת חיבור שרק אלה רלוונטיים לפסיכומטרי. אני לא חושבת שצריך לעשות בגרות בלשון בשביל זה...
הבגרות במתמטיקה לדעתי תיצור אצלך בלבול, אמנם תוכל ללמוד יסודות מתמטיים אך הבגרות ברובה היא טכנית ובפסיכומטרי השאלות הן יותר שאלות חשיבה ודרך החשיבה היא שונה מהבגרות

באנגלית אתה יכול להתחיל ללמוד לבד דרך קריאת ספרים ומאמרים במקום לשלם על קורס לבגרות מיותר

למעלה