מתייעצת ברשותכם
היי לכולם,
אני מקווה שאני במקום הנכון ואם לא - אנא הפנו אותי למי שיכול לעזור. ותודה מראש
אני אמא לתאומים בני 1.5, שנולדו כתוצאה מהפריה עם איקסי בלידה קיסרית בשבוע 37. משקל לידה נמוך יחסית, אבל תקין לגמרי.
הם עדיין לא הולכים, אבל ממש בדרך לשם ואני לא מודאגת.
החששות שלי הם לגבי אחד מהם, שנראה שההתפתחות המוטורית, כמו גם הקוגניטיבית, איטית יותר משל אחיו.
הוא כמעט לא חוזר על מילים שאנחנו אומרים (בניגוד לאחיו, שהכינוי שלו בזמן האחרון הוא "התוכי")
יש לו 2-3 מילים שהוא אומר בצורה ברורה, אך לא נראה לי שממש מבין את משמעותן ("אבא" לדוגמא היא מילה שנאמרת גם כלפי אבא שלו, אבל גם אליי, לחתול, לעצים ברחוב ובעצם לכל דבר מסביב. כנ"ל "אור")
הוא לא תמיד מגיב כשקוראים בשמו. רוב הפעמים הוא לא מגיב...
הוא לא משחק בקוביות (נניח) אלא יותר זורק אותן לכל עבר, כנ"ל ספרים, כנ"ל הכל...
יש רגעים שאני תופסת אותו בוהה במשהו (בעיקר בטלוויזיה) ללא תנועה, במשך מספר דקות ולא מגיב אם קוראים בשמו כשהוא עושה את זה
מצד שני - הוא ילד מאוד חייכן, נינוח, רגוע. כן יודע להצביע על דברים כשהוא רוצה, כן יודע להביע מחאה או כעס כשצריך (ולא עושה את זה סתם ללא סיבה). יש לו אינראקציה מאוד חיובית עם הסביבה, הוא כן מחבק ויודע להפריח נשיקה...
בקיצור - אני בלחץ לגביו ולא יודעת מה לעשות...
הרופא שלי (התייעצתי איתו די מזמן בנושא) אמר שאני סתם היסטרית ושאין לו שום סימנים לכלום.
ואני - עדיין בלחץ. כל הסימנים האלה מפחידים אותי + העובדה שנולד כתוצאה מאיקסי...
בקיצור - יש סיבה לדאגה?
בבקשה תגידו שאני סתם היסטרית
היי לכולם,
אני מקווה שאני במקום הנכון ואם לא - אנא הפנו אותי למי שיכול לעזור. ותודה מראש
אני אמא לתאומים בני 1.5, שנולדו כתוצאה מהפריה עם איקסי בלידה קיסרית בשבוע 37. משקל לידה נמוך יחסית, אבל תקין לגמרי.
הם עדיין לא הולכים, אבל ממש בדרך לשם ואני לא מודאגת.
החששות שלי הם לגבי אחד מהם, שנראה שההתפתחות המוטורית, כמו גם הקוגניטיבית, איטית יותר משל אחיו.
הוא כמעט לא חוזר על מילים שאנחנו אומרים (בניגוד לאחיו, שהכינוי שלו בזמן האחרון הוא "התוכי")
יש לו 2-3 מילים שהוא אומר בצורה ברורה, אך לא נראה לי שממש מבין את משמעותן ("אבא" לדוגמא היא מילה שנאמרת גם כלפי אבא שלו, אבל גם אליי, לחתול, לעצים ברחוב ובעצם לכל דבר מסביב. כנ"ל "אור")
הוא לא תמיד מגיב כשקוראים בשמו. רוב הפעמים הוא לא מגיב...
הוא לא משחק בקוביות (נניח) אלא יותר זורק אותן לכל עבר, כנ"ל ספרים, כנ"ל הכל...
יש רגעים שאני תופסת אותו בוהה במשהו (בעיקר בטלוויזיה) ללא תנועה, במשך מספר דקות ולא מגיב אם קוראים בשמו כשהוא עושה את זה
מצד שני - הוא ילד מאוד חייכן, נינוח, רגוע. כן יודע להצביע על דברים כשהוא רוצה, כן יודע להביע מחאה או כעס כשצריך (ולא עושה את זה סתם ללא סיבה). יש לו אינראקציה מאוד חיובית עם הסביבה, הוא כן מחבק ויודע להפריח נשיקה...
בקיצור - אני בלחץ לגביו ולא יודעת מה לעשות...
הרופא שלי (התייעצתי איתו די מזמן בנושא) אמר שאני סתם היסטרית ושאין לו שום סימנים לכלום.
ואני - עדיין בלחץ. כל הסימנים האלה מפחידים אותי + העובדה שנולד כתוצאה מאיקסי...
בקיצור - יש סיבה לדאגה?
בבקשה תגידו שאני סתם היסטרית