מתייעצת גם כאן-ארוך ומבולבל

מתייעצת גם כאן-ארוך ומבולבל

כשהתחלתי לעבוד עבור העמותה, סוכם שעה בשבוע אצלם ושאר הזמן אני עובדת במשרד כשצריך. הגיעו מים עד נפש, כבר כמה פעמים היא (המזכ"לית) התחשבנה איתי על הזמן למרות שאני נותנת יותר כשצריך ויש לי זמן. עשיתי איתה שיחה על ההתחשבנות וסיכמנו שהיא נפסקת כי כשצריך אני נותנת יותר זמן. לפני שבועיים הייתי שם שעתיים, ולפני שהלכתי סיפרתי לה שכל יום שישי ב-11 אני עם הגדולה אצל הפסיכולוגית. במהלך שבוע שעבר אמרה שלא תהיה סוף שבוע ושאני אחזיר לה את הזמן שלא הייתי, שתקתי על זה. הגיע השבוע, דיברנו על יום חמישי בערב או שישי בבוקר. לפני כמה ימים אמרה שזהיהיה שישי, אמרתי לה בסדר, יום שישי בבוקר. התקשרה אלי לעבודה (למרות שאסור לה כי זה לא קשור לשעות שאני חייבת לה והבוסית כועסת עלי שאני מדברת איתה בעבודה) ואמרה לי שזה יהיה רק אחרי 10 וחצי ביום שישי. אמרתי לה שאי אפשר והזכרתי את המחוייבות שלי בשעה 11. היא: אז ניפגש בצהריים. אני: לא יכולה אני נוסעת אחרי הפגישה. היא: אז שבת. אני: לא יכולה כי אני נוסעת ואחזור מאוחר במוצ"ש היא: אבל חייבים להפגש, שבוע הבא אני נוסעת. אני: לא יודעת מה להגיד לך, אני לא אשמה שאת לא נמצאת. היא: היית צריכה להגיד לי מראש שהפגישות מוגבלות בזמן (למה את לא אמרת לי מראש שאת לא תהיי?) אני: אמרתי לך לפני שבועיים על שעה 11 וחוץ מזה זה חד פעמים שיוצא שאני גם נוסעת ולא אהיה אחה"צ או שבת. היא: אז תמצאי פתרון אני: אין לי, אני לא אשמה שאת לא נמצאת. היא: אז יום ראשון אני: בעלי עובד, אני צריכה לראות שהוא יכול להפסיד שעות עבודה וןכסף שאף אחד לא ישלם לו. היא: אז תבואי ב-8 בערב אני: זו שעה שאני כבר לא יכולה, יש ילדות להאכיל ולהשכיב לישון ואני גם אחרי יום עבודה היא: גם אני אחרי יום עבודה (בטח, היא חיה את העמותה 25 שעות, אני לא). אני: אין לי מה להגיד לך, אני לא יכולה. היא: היית צריכה להגיד לי שיש הגבלת זמן מתי נפגשים אני: אמרתי לך על השעה 11 זה שאת לא זוכרת זו לא אשמתי וחוץ מזה זה חד פעמי שיוצא שאני נוסעת ואת לא יכולה בבוקר. היא: את חייבת למצוא פתרון ולהפגש איתי אני: זו לא אשמתי שאת לא יכולה. הוויכוח נמשך עוד הרבה זמן. כשסיימנו לדבר הרגשתי שאני לא מצליחה לנשום מרוב עצבים. זה קרה לי עוד כמה פעמים, היתה לי צניחת סוכר, הקרסול התחיל לכאוב נורא, סחרחורות, הכל בגלל העצבים שעשתה לי. דיברתי עם הבוסית שלי שממש לא שווה לי הכסף (1200 גם הנה"ח וגם הדפסות) תמורת הכפייה שלה כל הזמן להיות מוכנה לה. היא מתקשרת אלי המון בערב, הדפסות בבית בלי סוף, שיחות ארוכות על חשבוני ועוד. הכסף הוא אויר לנשימה בשבילנו (הלך קורס המאסטר), אבל השאלה מה שווה, גם אם נדבר והיא תבין במה היא טעתה, זה יחזור על עצמו, כי היא נושמת את העמותה כמו אויר לנשימה ומצפה שכולם יעשו ככה. מה אתן הייתן עושות במקומי?

טיפוטף

New member
מה יש להוסיף - נראה שבאמת אין כימיה

ביניכן ואין התאמה בין הצרכים... מה עוד שבמקום העבודה הקבוע שלך לא מתלהבים בלשון המעטה מההתעסקות שלך בעניינים שלא שייכים להם ע"ח שעות העבודה. אז או שתנהלי שיחה עם הגברת, תסבירי לה שאת יכולה להמשיך עימם אך ורק אם הם יתאימו את עצמם לאפשרויות שלך, או (במיוחד אם את לא מאמינה שייצא מהקשר הזה משהו) תרדי מכל העניין וזהו. ואולי בסוף תצליחי גם למצוא ג'וב אחר שיתאים יותר לאפשרויות שלך. בכל מקרה שום דבר לא שווה את העצבים שלך...

הדר לצ

New member
לא נראה לי ששוה לך להמשיך

עושה רושם שאת בכלל לא נהנית מכל הסיפור הזה ובשביל הגרושים שאת מקבלת שווה לך להפסיק ולחפש משהו אחר.

הדר לצ

New member
אוקיי, כשאת מציגה את זה ככה זה לא

גרושים, אבל השאלה אם בשביל כל כך מעט זמן בחודש את צריכה להשקיע כל כך הרבה אנרגיות ומאמץ נפשי מיותרים. אני בעד הגישה של אם לא טוב לך - תעזבי (עדיין לא מיישמת אותה בעצמי...
)

הכסף הזה מאוד חיוני לנו, אחרת כבר

מזמן הייתי עוזבת את זה. נראה איך ייתפתח היום ושבוע הבא.

משוש30

New member
תראי אני מאד מבינה את שתיכן

אני גם מאלה שאם צריך יעבדו שישי ושבת (אם כי לא ברצון) אבל מה לעשות שיש אילוצים ולא תמיד יכולים? הכי טוב תשלחי לה את השעות שאת יכולה בהן בכל יום ותגידי שאם היא לא יכולה באף אחד מהשעות תאלצו לדחות את הפגישה או לעשות אותה בצורה יצירתית דרך אי מייל/טלפון וכד'. יש פה כמה שאלות א. האם את מרגישה שהעמותה הזאת גם חשובה לך ב. האם את צריכה את הכסף ג. עד כמה נעים לך בעבודה ד. מה הסבירות למצא עבודה בשכר זהה או טוב יותר, שיהיה לך שם טוב ובזמנים הנוחים לך. אולי כדאי לעשות רשימה (ממש לכתוב) של בעד ונגד. בדרך כלל אחרי שרושמים הדברים יותר ברורים. יש לי גם תחושה שיש כמה דברים ששמרת בבטן והעצבים עכשיו יוצאים על כל פיפס. השאלה אם אתן יכולות לנסות להגיע לעמק השווה או לפחות להבין ולהפנים האחת את הבעיה של השנייה.

ניסיתי בעבר לדבר איתה על התחשבנות

על השעות, זה עזר בדיוק לדקה וחצי (אולי). את הכסף אני צריכה מאוד, את העבודה אני עושה בגלל הכסף. משהו אחר לא בטוחה שאני רוצה, האנרגיות שאני מוציאה בעבודה שלי ובבית גוזלות לי את כל הכוחות, ככה שביוזמתי בטוח לא אחפש לשרת עוד לקוחות.

ו שתי

New member
נשמע לי,

שזה לא לענין. אלא אם כן את רוצה את הקורס, ומוכנה לסבול עוד קצת בעבורו. מנסיוני המר (ששוב, הוא רק נסיוני, ואין להקיש ממנו לגבי כלל המקרים) היא נשמעת כמי שממש לא מבינה איך את לא עושה את מה שאת עושה בחינם, ובפול טיים. אנשים כאלו לא הצלחתי אף פעם לרצות, וכל השקעה של שעות ואנרגיה, וכל תוצאה, רק מזמינה אצלם דרישה גדולה יותר.

ו שתי

New member
אני, כרגיל

מציעה ללכת עם מה שאת מרגישה שאת מסוגלת. אם את מסוגלת לשאת את הניג'וס שלה ביודעין שזה מממן לך את הקורס- תשארי, ותזכרי את זה (ואולי היאוש יהפוך ליותר נח). אם את מרגישה שזה מחיר שאת לא מוכנה לשלם- תעזבי, ונקווה ביחד שהזדמנות אחרת, נעימה שבעתיים, תגיע אליך.

yaelia

New member
הרבה פעמים אנשים שכל כך שקועים

בעשיית טוב מהצד שלהם, לא רואים ממטר אנשים אחרים והדרישות שלהם לא רציונליות. יצא לי לעבוד עם די הרבה כאלה וקשה לרצות אותם (אם אני מצילה כל היום חתולי רחוב נטושים איך הבן שלך לא יכול להסתדר בלעדייך בזמן שאת עושה עבודת קודש חתולית או משהו כזה). הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה להסביר לה שאת מבינה את המחוייבות שלה ושאת מעריכה אותה גם, אבל החיים שלך שונים. את עובדת בשכר ובתחום ספציפי ואלה השעות שקבעתן עליהן ולכן רק אותן את יכולה לתת. ברגע שתמידי בפניה עובדה היא תאלץ להסתדר איתה. תודיעי לה, אל תתני שום פתח לדיון או לוכחנות מצידה. תחפשי עבודה אחרת במקביל שתיתן לך תנאים טובים ושכר ראוי. אין מה לעשות, כשאין כימיה אין כימיה ומישהי שהיא כל כך בתוך העניין לא יכולה לראות את הצד שלך גם אם מאוד תרצי.

boringvered

New member
המממ...

אני חושבת שבגלל הפעם הזו חבל לך להפסיד את הכסף שכל כך חשוב לך= הייתי מנסה במקביל לחפש משהו אחר אם יש לך אפשרות. מתסכל נורא נורא... ורד

חושחושה

New member
נורא נורא מתסכל....אבל, הייתי מנסה

לחשוב רק על כך שזה יאפשר לך את הקורס שאת כל כך רוצה, ואת יודעת מה? אם תצליחי לשרוד את הקטע הזה למען המטרה, גם נורא תתחזקי.

../images/Emo124.gif עידכונים - עידכונים ../images/Emo124.gif

אז ביון חמישי היא לא התקשרה לכתוב את המכתב, למרות שהיה לה נורא נורא דחוף. הגיעה היום למשרד לשבת איתי על החומר. בדיוק חצי שעה בה היא נתנה לי את החומר בלי לעבור עליו ועבדנו על כמה מכתבים דחופים שאני צריכה להדפיס לה בערב ולשלוח לה במייל. כשהיא תחזור, אני רוצה לשבת איתה ולכתוב יחד איתה חוקי עבודה וציפיות. מקווה שאצליח ושזה יעזור.

למעלה