מתייעצת דחוף עם מועצת החכמות כאן

מאז

New member
מתייעצת דחוף עם מועצת החכמות כאן

תשמעו סיפור מעצבן- כזכור (או שלא) העולל נולד בשבת - מה שאמר ברית בשבת.החלטנו לעשות אותה עם המשפחה המאוד מצומצמת בבית מלון. אז לקראת אותו סופ"ש עשינו (בעלי ואני, בנפרד) טלפונים לכל מיני בתי מלון לברר מחירים. רוב המלונות היו די מלאים (תקופת המכביה). בעלי דיבר עם אחד המלונות, וכנראה הם לחצו עליו ובמהלך השיחה הוא נתן את מספר כרטיס האשראי. אז עדיין לא ידענו כמה אנשים יהיו, וגם איפה נשיג מוהל, וברור שהוא היה צריך לדבר איתי לפני "סגירה", כך שאין ספק שמבחינתו הוא לא ראה בזה הזמנה. בסוף המלון הזה היה יחסית מאוד יקר, והאזור לא אטרקטיבי, ולא היה מוהל מומלץ בסביבה, אז סגרנו על מלון אחר. יום למחרת, כמה דקות לפני כניסת השבת, בעודנו מתארגנים במלון אצלו סגרנו, מתקשרים מהמלון "ההוא" - איפה אתם? בעלי התפלא מאוד ואמר שלא סגרנו איתם. בקיצור, הם חייבו אותנו דרך חברת האשראי על סכום גדול (לינה וא' בוקר - שהיה גבוה יותר מאשר הסכום שעלה לנו המלון השני- פנסיון מלא!). בעלי ניסה לבטל דרך חברת האשראי, אבל הם עושים בעיות. בינתיים המלון מציע "פשרה" - לחייב אותנו על כשליש הסכום (שווה ערך לפעמיים לינה וא' בוקר), ונוכל לקבל אותו כזיכוי - כלומר לנצל אותו - למשך שנה. אותי זה עדיין מאוד מעצבן - המלון הזה ממש לא באזור שבא לי לנפוש בו (קרוב מדי לאזור מגורי, ובלי אטרקציות מיוחדות שם). מצד שני, גם לא חושבת שאלך למשפט... זקוקה לעצותיכן בכל המישורים- משפטית פרקטית ועוד...

sipor

New member
תביעות קטנות.

זה מה שצריך לעשות. זה מעצבן בטירוף ומאוד מפליא שחברת האשראי משתפת פעולה על שירות שלא קיבלת. זה מה שאני הייתי עושה.

sael

New member
בתור התחלה הייתי שולחת מכתב מעו"ד

גם לבית המלון וגם לחב' האשראי על כך שהחיוב פה היה ללא ידיעתכם וללא הסכמתכם וזו ממש מרמה.

ענתש

New member
לא מוותרת. איזה כרטיס אשראי יש לכם

שלא מאשר לבטל ? תרשי לי לנחש שויזה ? כי מאסטרכרד (ישראכרט) לא עושים בעיות בדרך כלל. בכל מקרה זכותך לשלוח פקס לחברת האשראי בו את כותבת שחוייבת במרמה עבור שירות שלא הזמנת ולא קיבלת ואת דורשת לבטל את החיוב. הם מחוייבים לבטל את זה לפי סעיף 10 א לחוק כרטיסי האשראי. תוודאי איתם את קבלת הפקס.

מאז

New member
העניין הוא

שהמלון טוען שהזמנו, והיינו צריכים לבטל, ובגלל זה הוא השאיר את החדרים פנויים. וחברת האשראי (דווקא ישראכרט) אומרת שבגלל שנתנו את המספר זה סימן שאכן הזמנו. עכשיו, ללכת לעו"ד שיטפל בזה, יעלה כמעט כמו הפשרה שהם מציעים (ובלי לקבל סופ"ש במלון...). עוד רעיונות?

ayaw

New member
אני לא עורכת דין,

אבל קראתי את מה שכתבת גם בפורום צרכנות, ונראה לי שאם הם טוענים שהייתה הזמנה, אז הם צריכים להראות מסמך שמאשר אותה. אחרת בטח צריך להיות להם אישור לסחר מרחוק ואם אני לא טועה גם אז צריך להיות מסמך שמאשר את זה, למה שלא תנסי לדרוש את זה מהם? בכלל אני בעד לשחק איתם באותו משחק מלוכלך, לבטל את התשלום ולהגיד להם שהם אלו שצריכים להוכיח שהזמנתם ולא להיפך. בהצלחה

T noki

New member
לגבי חברת האשראי - הם טועים

זה שנתתם מספר זה לא אומר, נותנים הרבה פעמים מספרי כרטיס אשראי כי דורשים ממך את המספר כדי לדבר איתך בכלל. למשל בצימרים ומקומות אחרים, אבל לא מחייבים אותך לפני שסוגרים על ההזמנה, אפילו בצימרים יש מספר הזמנה. (ראי תשובתי למטה).

מעיןבר

New member
עבדתי תקופה לא קצרה בבית מלון

למיטב זכרוני, על מנת לחייב כרטיס אשראי בעסקה טלפונית היינו דורשים שישלחו לנו תצלום של כרטיס האשראי משני הצדדים וגם יחתמו על טופס שמאשר. ייתכן שבבית המלון הזה זה אחרת, אבל עדיין צריך להיות איזה שהוא מסמך שמאשר שהזמנתם.

T noki

New member
לא נשמע לי חוקי במיוחד

בהזמנה אמורים לתת מספר הזמנה - האם יש בידיהם/בידיכם מספר כזה? זה נהוג בכל בתי המלון. אם לא הולך בטוב, תתלוננו למועצה לצרכנות או לאחד ממדורי העיתון שעוסקים בכך (יש בידיעות , מעריב ובמקומונים). תשלחו להם לפני כן מכתב, עם העתק מכותב למדור הנ"ל. לדעתי זה יעשה את העבודה, ובחינם, בלי עו"ד (יש את המדור של גדעון רייכר שמאד מתעצבן מדברים כאלה, אם תשלחו מכתב עם שמו כמכותב לדעתי זה יכול לעשות את העבודה). בהצלחה!

למעלה