מתייעצת ומתלבטת...

שמופית

New member
מתייעצת ומתלבטת...

בשעה טובה קיבלנו את המפתחות לדירה והתחלנו לשפץ. עיקר השיפוץ הוא בעצם סתימת חורים וצביעה. הדירה היתה לבנה וכעת רובה בשמנת (חדרים וסלון). המטבח הושאר בלבן וכן המדרגות לקומה השניה, המקלחת, שרותי האורחים וחדר השרות
ועכשיו לשאלות:
נורא בא לי לצבוע קיר אחד בממ"ד בצבע פוקסיה
הממ"ד ישמש אותי כחדר עבודה, ויהווה גם חדר אורחים (לסבתות בעיקר
) בעלי והסביבה עוסקים במסע שיכנוע להוריד אותי מהפוקסיה ואומרים שזה יעצבן לי את העין. מה דעתכם ? נורא בא לי לעשות משהו על קיר אחד בממ"ד. מה אפשר לעשות ? הכוונה היא לצבע
החלונות בחדרים ובסלון בעלי תריס גלילה, ומעל כל חלון ממוקם מלבן המכיל את התריס. אני רוצה לתלות וילונות, ולא יודעת אם לשים את הקרניז רק מעל החלון או לשים אותו מעל למלבן. מה אתם אומרים ? מה מקובל ? יש לכם אולי הפניות לתמונות שאוכל לראות איך עושים את זה ? האמת היא ששתי האפשרויות נראות לי מוזרות כשאני מנסה לדמיין את התוצאה הסופית
תודה

מזל"ט ../images/Emo39.gif

אין לי ידע בעיצוב, אני עונה לפי טעמי ונסיוני הדל. נורא בא לך צבע? בלי להכנס בסכסוך הצבעים שביניכם
נראה לי ששווה. אולי כשתעמדו מול מניפת הצבעים בחנות תוכלו להתפשר על תת-תת-תת- הגוון שלא ייראה לו מעצבן. רוב הזמן את תהיי שם, והאורחים ממילא יבהו בצבע כמה דקות לפני שיישנו. וחוצמזה, כולה צבע, לא מתאים - אחרי שנה תמלמלי משהו של שינויי טרנדים ומגמות בעולם העיצוב ותחליפי לצבע אחר. וילונות - מעל המלבן, ואפילו לטעמי עד התקרה. אבל את זה אומרת אחת שלא מתה על וילונות, אז בעצם תתעלמי ממני. ותהני!

הודעה לשחרחורת יקראוני

קיבלתי את ההודעה שלך ואיני מצליחה להחזיר לך תשובה. תשלחי לי כתובת מייל או מספר טלפון, ונדבר.

rsmadar

New member
מזל טוב, יקירתי!

לדעתי כדאי לתלות את הוילונות מעל הקופסאות של התריסים. וילונות ארוכים שכאלו. לגבי הצבע בקיר הממ"ד, קשה לי לומר, ממליצה לכם ללכת לחנות צבעים ולדפדף במניפה של טמבור או נירלט, בטוחה שתמצאו גוון שישמח אותך וירגיע אותו.... בהצלחה

שמופית

New member
../images/Emo24.gif תודה ../images/Emo9.gif

אני כבר דפדפנית קבועה במניפות צבעים של חנויות באיזור שלי, ועדיין לא מסוגלת לקחת החלטה
זה אמנם "רק צבע", אבל כל ליטר עולה את ה 70 ש"ח בכיף, ואין לי כרגע יותר מדי רזרבות לבזבוז, אז אני מנסה לקבל החלטה שאני לא אצטער עליה אחרי יומיים
ואגב צבע, נראה לכם מתאים ווש בסלון ? הסלון צבוע בשמנת והספות יהיו בצבע מוקה ונורא בא לי לעשות איזה קיר מיוחד. מאחד ויש מגבלת תקציב מעיקה, הדבר היחיד כנראה שבא בחשבון יהיה ווש (כי אנחנו יכולים לבצע בלי לקחת איש מקצוע). מה דעתכם על ווש צהוב ? אני האמת לא מתה על ווש, ונראה לי שהוא מתאים יותר לחדרי ילדים... אבל גם לא בא לי סתם צבע על הקיר... כך שווש הוא די ברירת מחדל שכזו... מה הייתם עושים ? הולכים על ווש או צבע רגיל ?

lank

New member
../images/Emo68.gif מזל טוב ...

לגבי הסלון - קיר מיוחד לא חייב להיות ווש. את יכולה לבצע לבדך ( עם קצת הדרכה מתאימה ...
) גם קיר בצבע פנטזיה של טמבור או בעזרת צבע חול גרגרי ( בעל גימור של טיח עדין ) ואפילו בטכניקת "ספונג'ינג. מציעה לך להגיע לאזור ת"א, ראשל"צ או חולון - בת"א יש את PAINT MAGIC , בחולון יש את "מוסרי PAINT SHOP " ובראשל"צ יש את "מעודד צבעים". בכל אחת מהמקומות שהזכרתי שי גלריה מדהימה עם הרבה טכניקות שכמעט כל אחד יכול לבצע לבד ( עם מעט הדרכה ). גם בחדר העבודה שלך את יכולה ליישם טכניקה מיוחדת בצבעים מעט רגועים , כך שכולם יצאו מרוצים... בהצלחה!!!

שמופית

New member
יש חנות פאינט מג'יק גם

בנתניה, והמוכרת אמרה לי שאת הטיח הצבעוני אני לא יכולה לעשות לבד (חוץ מזה שזה יקר רצח
) איזו טכניקת צביעה נחשבת היום למודרנית (ומתאימה לסלון) ?

רקמיכל

New member
זה רק צבע

אם בא לך ורוד פוקסיה, וזה יהיה בעיקר חדר שלך - אז תצבעי! במקרה הכי גרוע - אחרי יומיים תקחי צבע אחר ותכסי את זה... מה כבר יכול להיות? זה רק קיר אחד !!! לוילונות יש 3 אפשרויות: 1. להתעלם מהקניז ולשים וילונות פשוטים. 2. לשים חיפוי בד רק על הקרניז, מתחת לוילון, בבד תואם לבד הוילון - אבל לא בדיוק אותו דבר. למשל: נוקשה ועבה יותר. 3. בסגנון האמריקאי - בד מעל הוילון, אפשר גם כמו צעיף שמושלך על הקרניז.

רקמיכל

New member
יש לי המלצה על מעצבת וילונות

באזור הצפון - חיפה והסביבה. היא באה לביתך, מתרשמת מהסגנון הכללי בבית ומאופייך, ורק אז את מגיעה אליה לבחירת בדים וסגנון. בד"כ מה שהיא מציעה זה ממש "את". יש לי ניסיון איתה במספר דירות - וכולם מרוצים עד הגג. שמה רונית מ"קינמון" - אם תבקשי אחפש לך את הטלפון.

שמופית

New member
תודה, אבל אני מנתניה...

נראה לי שיהיה לה קצת רחוק. חוץ מזה, לצערי, בגלל "ענייני תקציב", אנחנו נאלצים לעשות את רוב הדברים בעצמנו, כך שהברירה כרגע היא או לתפור לבד את הוילונות (נו, למה למדתי עיצוב אופנה ? הגיע הזמן להשמיש את מכונת התפירה, לא ?
) או לקנות משהו מוכן. בבית הבא שלנו... הוילה בכפר... כבר נזמין מעצבת וילונות
תודה

chocolate20

New member
2 שאלות קטנות...

סליחה על הבורות... אבל בתור חובבת עיצוב צעירה ולא מנוסה, לא כ"כ ברור לי מה זה ה"קרניז" של הוילון (האם הכוונה למוט שעליו תלוי הבד? כמו כן מה זה "ווש"? תודה לעונים :)

שמופית

New member
אכן... קרניז זה המוט שעליו תלוי

הוילון (למיטב ידיעתי
) ווש זו טכניקת צביעה, שבה מורחים על הקיר צבע בסיס, נניח שמנת ואחרי שמתייבש, מורחים עם ספוג צבע נוסף (שונה) ומטשטשים אותו עם מברשת. יוצא משהו בסגנון עננים כזה... אגב, אני יורדת מהווש וצובעת בצבע רגיל (לא מתה על ווש ממילא ונראה לי מתאים יותר לחדר ילדים מאשר לסלון
)

שמופית
המון מזל טוב!

לגבי הורוד פוקסיה, אני מאמינה שהוא באמת קצת יעצבן אותך בעיניים לאחר תקופה מסויימת. תלוי גם מה סוג העבודה שאת רוצה לבצע בחדר, ואם הוא יהיה גם חדר אורחים, הורוד פוקסיה עלול קצת להפריע לשינה רגועה שלהם, השאלה היא כמובן כמה לילות את רוצה שהם יישארו
אם מאוד בא לך על פוקסיה, אולי תוסיפי אותו בנגיעות? פסים, פס עליון עבה(נדמה לי שיש משהו כזה אצל רעות בסטודיו, לא?) כחצי מ' מהתקרה(תלוי בגובה החדר כמובן) וכו'.. על ווש בסלון גם אני לא מתה, קצת מלוכלך לי מדי בעיניים, למרות שמאוד אופנתי היום. באיזה צבע חשבת לצבוע?

ועוד דבר,

בבילדינג יש מדי פעם סדנאות צביעה עם מדריכים מטמבור ואולי גם נירלט, שמסבירים איך לצבוע בטכניקות השונות, הייתי באחת כזו- ולדעתי (והרי כישרון יש לך) האפשרויות שאת יכולה לבצע לבד רחבות יותר מרק ווש. הסדנאות הן ללא תשלום, אולי כדאי לך לבדוק אם יש אחת כזו בקרוב.

שמופית

New member
תודה על העצות

בסוף החלטתי לצבוע את הקיר בסלון בצהוב-דיז'ון (כמו החרדל
) ויצא יפהפה לדעתי
את חדר העבודה אני עוזבת בינתיים... הבעיה כרגע היא החדר של יהלי :-\ מרוב התלהבות, קניתי סגול כהה ומדי וצבענו שליש תחתון וזה נראה קצת מעיק
אני אנסה להוסיף שבלונה בצבע שמנת ונקווה לטוב (אין לי כוח לצבוע שוב... רוצה כבר להיכנס הביתה !
)

יהלי

אני מאמינה ששבלונה תעשה את הסגול הכהה ליותר נעים בעיניים, אבל לא תבהיר אותו משמעותית.. מצטרפת ומקווה איתך לטוב
. לצבוע בצבע אחיד לא ייקח בערך אותו זמן כמו לעשות שבלונות? יש סברה שאומרת שילדים לא רואים צבעים פסטליים, ולכן עדיף לצבוע בטונים כהים יותר . מעודד ?

שמופית

New member
../images/Emo6.gif כן... מעודד משהו ../images/Emo6.gif

אני מפחדת שהיא תתעצבן מהצבע

למעלה