מתייעצת..

nofi1456

New member
מתייעצת..

היי :)
אני לא כותבת כאן אבל קוראת מידי פעם..

אני עובדת בתחנת דלק ולפני שבוע בערך אחד הלקוחות התחיל איתי..זה לקוח שראיתי כבר יחסית הרבה פעמים וכל פעם דיברנו קצת עד ששמתי לב שהוא נשאר סתם כדי לדבר איתי, הרבה אחרי שהוא סיים לתדלק, והבנתי שזה מוביל לשם..

הוא בן 27 ואני בת 22.

דיברנו קצת בפייסבוק ואז בטלפון ואתמול הגענו איכשהו לדבר על זה שאף פעם לא היה לי קשר רציני.
הוא אמר לי שאם גברים מתחילים איתי אז לא לספר להם את הפרט הזה. פשוט לשקר..להגיד משהו בסגנון "לא מזמן יצאתי מקשר של שנה" או משהו כזה..
והוא הסביר את עצמו ואמר שגברים בני 22-24 הם הכי חרמנים שיש ואם הם יידעו שהם צריכים "לחכות" בשבילי אז הם לא ירצו להיות איתי..
ואז הוא נתן דוגמא גם על "כאילו סתם מישהו" בן 26 שבחיים לא ירצה לצאת איתי כי הפערים גדולים מידי..שרוב האנשים בגיל הזה כבר לומדים לתואר ואני הרגע השתחררתי ולא יודעת מה הכיוון שלי בכלל..

אז יצאתי מהשיחה הזאת עם 2 שאלות גדולות -
1.רואים שהגיל שלו הוא מאוד "אישיו" בשבילו.. כל השיחה הייתה בטון של "אני בן 27 ואת צעירה ולא יודעת כלום אז בואי אני אסביר לך דברים על העולם"..
אוקיי...נגיד...אין בעיה שיש אנשים שזאת הגישה שלהם..אבל -
מה לעזאזל הוא רוצה ממני? אם הוא באמת בגישה שהפערים בנינו גדולים מידי בגלל ה-5 שנים הפרש למה הוא אמר לי להוסיף אותו לפייסבוק ולמה הוא מתקשר אליי?

2.אתם חושבים שהוא צדק? הדרך היחידה שלי להשיג קשר זה אם אני אשקר לגבי הניסיון שלי במערכות יחסים?

המשך שבת מקסימה :)

שלום

לא צריך לשקר, אנשים שיאהבו אותך ישמחו להיות אתך בקשר. לא הכרחי להציג מיד את הנושא של ניסיון במערכות יחסים אחרות כי זה גם לא ממש משנה. אפשר לא לספר את הפרט אבל גם לשקר. מי שיוצר קשרים רק מתוך חרמנות אינו שווה שיהיו אתו. אני לא יודע מה הבחור רצה ממך ולמה יצר אתך קשר, ייתכן שרצה קשר מסוג אחר או סתם לדבר אתך על כמה דברים שחשובים לו. אל תאמיני בזיוף, זאת לא הדרך. העולם יפה וטוב. צרי קשרם לאט והשקיעי בהם באהבה וברצינות, וככל שתתני אהבה ולא תשחקי, יצליחו יותר. אנשים אוהבים שאוהבים ומעריכים אותם וטובים אליהם.

קטניפ

New member
תסלחי לי אבל זה חרטוט

גבר שלא מחפש סתם מישהי לזיין אותה וללכת פחות מתעניין אם יש לך ניסיון או לא (מה גם שאת בת 22 ולא בת 42 ובגילך להיות ללא ניסיון זה לגמרי נורמלי)
ואם לטעמו פער של חמש שנים זה הרבה - סבבה לו, תודה ולהתראות.

הוא סתם בלבל לך בשכל.

יש אמת קטנה בזה שבקשרים הראשונים אתה 'פחות מנוסה' בזוגיות, ועם כל קשר לומדים יותר, אבל גם זה שונה ולא נכון בנוגע לכל אדם ואדם.
יש לי חברות שכבר בקשר הראשון שלהן הייתה זוגיות מוצלחת והעניין הזה של ניסיון לא הזיז לחבר שלהן.

"בן 27.."

FineSilverMan

New member
בולשיט

אני מאמין שאין לו ניסיון אז הוא מוריד אותך לרמה שלו...

מי שרוצה אותך, ירצה אותך כפי שאת.

להתחיל מערכת יחסים עם שקרים זה לא בריא.

אילו היית חסרת ניסיון ומבוגרת בעשור או שניים, זה היה סיפור אחר...

אייני

New member
הוא אידיוט.

דבר ראשון - אם היית אומרת לי "לא מזמן יצאתי מקשר של שנה", דווקא *זה* מה שהיה גורם לי לשקול מחדש להתחיל איתך. כי אם לא מזמן יצאת מקשר של שנה אז יש סיכוי שתהפכי אותי לריבאונד, ואני מעוניין בקשר רציני.

דבר שני - אם את מעוניינת במישהו בצורה רצינית הוא יגלה את זה דיי בקלות (במיוחד כשאת ממציאה קשר של פאקינג שנה). וכשהוא יגלה - הוא יחשוב פשוט שאת פתטית, וזה יוריד לו. או - גרוע יותר - הוא יחשוב שאת שקרנית ויתהה לגבי מה עוד שיקרת לו. (שימי לב, אני אפילו לא אומר "אם". אני אומר "כש". זה ברור חד משמעית שהוא יגלה, אלא אם את מעוניינת בו למשהו לא רציני בלבד, ואז יש סיכוי שהקשר יהיה קצר מספיק לפני שהוא יגלה).
ובנוסף, בכל הכנות - זה לא דווקא אחלה של אמצעי סינון מה שהוא הציע? אם זה מסלק כל גבר בן 22-24 שלא יהיה מסוגל להתאפק קצת בשבילך - נהדר! אלה בדיוק הגברים שתרצי לסלק בסופו של דבר במילא. לא ככה?

עכשיו, הדוגמא שהוא נתן לך היא כבר דוגמא בנושא אחר לגמרי שלא קשור למערכת יחסים קודמת, אלא למקום בחיים. וזאת דוגמא שהיא "קצת" יותר נכונה, אבל לא כ"כ רלוונטית אלייך. הקטע הוא כזה - יש אנשים שהם במקומות שונים בחיים, ולכן הם מחפשים דברים שונים בזוגיות. את למשל בת 22. לא בדיוק מחפשת להתחתן עכשיו סביר להניח. את אפילו לא יודעת במה תרצי לעבוד, ומן הסתם אין לך את היכולת הכלכלית להחזיק דירה.
לעומת זאת, גבר בן 28 לדוגמא - יש סיכוי טוב שכבר מתחיל לחשוב על נישואין, או סיכוי טוב מאוד שהוא רוצה מישהי שהוא יוכל לחיות איתה ביחד בדירה שלו (משהו שלא תוכלי להרשות לעצמך סביר להניח). ככה שיש פער בין הרצונות שלכם *בזוגיות*, ו*זה* מה שיפריע כנראה.
אבל - וזה אבל חשוב - לא בהכרח. הסיבה שכנראה יש פער היא סטטיסטיקה - נשים בגילך פחות מעוניינות בנישואין, גברים בגיל 28 יותר מעוניינים בלגור עם מישהי. אבל סטטיסטיקה אינה קובעת בהכרח. יש גברים בני 28 שלא ישנה להם אם הבחורה לא תגור איתם, ולא רוצים להתחתן בקרוב. וכמובן, יש נשים שכן מעוניינות להתחתן בקרוב. ואז, אם הציפיות שלכם מהקשר הזוגי תואמות - אין כבר כ"כ חשיבות לגיל.

אחרון חביב. מה הוא רוצה ממך? הוא לצערי אחד מהגברים האלה שכדי להתחיל עם אישה מקטינים אותה, ולצערי יש לא מעט כאלה. הוא מצפה שתסתכלי עליו בהערצה מלמטה ותחשבי "ואו, כמה שהוא חכם", "ואו, כמה שהוא יודע דברים על העולם", "ואו, הוא עשה כלכך הרבה בחיים!", וחשוב יותר - "ואו, אני כלכך לא ראוייה לו, איזה מזל יש לי שהוא מדבר איתי!", ותפלי לזרועותיו. זאת הסיבה שהוא מנסה להקטין אותך כל הזמן. אין לך מה לבזבז את זמנך עליו. תחתכי ותמשיכי הלאה.
בנוסף אגב, אפשרות נוספת היא שהוא פשוט מנסה לשכנע אותך לסמן "וי" על "הייתה לי מערכת יחסים זוגית" (וסביר יותר, על "קיימתי יחסי מין") כדי "לעזור לך".

בקיצור... הכותרת שלי פשוט מסכמת את כל החפירה הארוכה.

רואה 6 6

New member
את כבר עלית בכוחות עצמך על העובדה שהוא חרטטן

וחסר ביטחון בדיוק כמוך(על החלק השני לא עלית אבל הראשון בא לך די מהר בלי שהרגשת).
אם ממש בא לך עליו את יכולה לשאול אם בא לו לצאת מתישהו לאנשהו ואם לא בא לך לשאול אז אל תשקיעי יותר מדי אנרגיה.
לגבי השאלה השניה ,אל תקחי את המילה שלו כמים חיים משתי סיבות: האחת רשומה למעלה,השניה,שמה שהוא חושב על העולם זה ענינו האישי ולא מייצג אף אחד.
עם זאת,לגבייך באופן כללי,לא הייתי שופכת כל פרט על חייך בשיחה,שתיים ראשונות. אפשר לענות אם שואלים אבל את ממש לא חייבת. מותר לרצות להכיר מישהו טיפה לפני שמכניסים אותו לעבר/הווה/עתיד הפרטיים שלך.

cmyk137

New member
היתי מקשיב לדיעה

כל אחד נויד להתנהג אך שהוא
לפני שלב התקרבות או הכרות פנימי
אחר כל אחד בבחירה והחלטה עצמית
וכפי שהוגדר כל אחד נועד לחשוב
על העולם וענינו באופן האיישי
במה להשקיעה במה מדובר בכלל באופן כללי

מצאת חן בעיניו חיצונית

ולכן דיבר כפי שדיבר.

אל תקחי אותו קשה, הוא מייצג את התפיסה שלו, המחשבות והדעות שלו.
להתחיל מערכת יחסים בשקר זה לא דבר בריא או כדאי. ויש גברים שיחכו, גם אישה שהיא לא בתולה זכותה לקחת את הזמן עד שהיא קופצת למיטה.

sweetdreams

New member
הוא סתם מדבר שטויות

ובכלל נראה לי שהוא די נהנה וזה עושה לו טוב להתנשא מעלייך, יותר מאשר שזו את שמעניינת אותו.
וזה גם לא נראה שהוא מפזר יותר מדי פניני חוכמה תמורת ה5 שנות נסיון הה-כל-כך משמעותיות שלו...

כך שאם היית שואלת אותי, הייתי אומרת לך לשלוח אותו להתנשא וללמד מישהי אחרת.
אבל מצד שני, יש כאלה שזה מתאים להן שהגבר שלהן יהיה יעני יותר חכם מהן ושיראה להן את הדרך, אז זו החלטה שלך..

Zzz124

New member
חרמן

הוא פשוט חרמן שמבלבל את המוח חשב שיצא לו משהו ממך עד שהוא גילה שאת לא משחררת בקלות

לאליס8

New member
ממה שזה נראה לי

הוא סתם ליצן שחושב שהוא כבר עבר הכל יודע הכל ועכשיו נותר להעביר הלאה. הוא אשכרה ״מייעץ״ לך לשקר לבחור שיגש להתחיל איתך? לא אמין בעליל. בקיצור חרטום.

מילי1991

New member
חרטא

תהיי אמיתית
מי שלא רוצה שיילך..
למרות שכן אני לא אכחיש יש בעייתיות עם ה"לא היה לי קשר רציני בעבר"
אך השאלה היא האם היה לך נסיון מיני בעבר?
זה פרט שמשנה את כל התמונה לדעתי

nofi1456

New member
עונה לשאלה..

אין לי ניסיון מיני..
ואני מסכימה שלחלק זה יוריד ממני, אני יכולה להבין את ההיגיון שמאחורי זה..
אבל האם לדעתך במקרה הזה כן צריך לשקר?
לא נראה לי..

למעלה