מתיעצת איתכם

מתיעצת איתכם

אני נוסעת עוד עשרה ימים, בתשיעי לחודש. יש לי כמה שאלות איך המזג אוויר שם? צריך לקחת מתאם? אם כן, איזה? אנחנו נוסעים קבוצה גדולה, 150 ילדים, זה יפגע בהרגשה המיוחדת? מפצלים אותנו בבתי מלון? מישו מכם כבר היה במצב כזה ויכול להסביר איך זה בעצם? חשבתי על זה, אנחנו נהיה בפולין ביום שישי? עושים משו מיוחד? קידוש? הולכים לבית כנסת?, בהתחשב בגודל הקבוצה שנוסעת. הבנתי שנחליף את הכסף בפולין, מה עדיף, יורו או דולר? כמה כסף אתם ממליצים לקחת? ההליכות מרובות? תודה!

שירנות

New member
חחחחחח כמה שאלות../images/Emo2.gif../images/Emo6.gifטוב אז ככה:)

מזג אוויר-אני נסעתי כמעט חודש אחרייך והמזג אוויר היה קריר על גבול הנעים-היו ימים עם גשם וקור איימים שאנשים הלכו עם 500 חולצות 200 כפפות ו50 כובעים והיו ימים שהלכנו עם חולצה קצרה....הכי טוב זה פשוט לבדוק באתר של מזג אוויר יש כאלה בקישורים...אה וגם לשאול את המדריכים הם תמיד יודעים מה מומלץ(:)
מתאם-אמממממ זה תלוי...בפולין יש להם שקעים עם שתי חורים לתקע...מבינה?ככה שאם נגיד יש לך תקע שיש לו 3 פינים(כמו למשל במפצל)אז את לא תוכלי להטעין...ברוב המטענים והמכשירים בישראל יש 2 פינים אבל אנחנו לקחנו גם מפצל(שהסתבר שזאת הייתה אחת ההברקות שלנו)ואז היינו צריכות מתאם...אגב,מאוד מומלץ לקחת מפצל כי יש המון דברים להטעין ולפעמים אין מספיק שקעים:) ///לגבי איזה אני לא יודעת להסביר נראה לי שארופאי...בכל מקרה יש הסבר במאמרי הפורום או משו:)
קבוצה גדולה-אין לי שמץ...אנחנו נסענו קבוצה של 60 ילדים ככה שאני לא כל כך מדד פה אבל יש לי חברה שנסעה גם במשלחת נורא גדולה משו בסביבות ה-150+ איזה 4-5 אוטובוסים ולא זכור לי שהיא חזרה עם הרגשה שונה משלי ככה שנראה לי שזה פשוט תלוי באנשים שיוצאים ולא בכמה יוצאים-כמו שאומרים,זה לא הכמות זה האיכות
מלון-לא יודעת היינו במלון אחד כולנו:)
יום שישי-ברור!!!!ואווו יום שישי זה אחד הדברים המרגשים שיש((:)עושים קבלת שבת,קידוש כל הדברים האלה מביאים יין וחלה מהארץ:) זה היה טעם של בית פתאום:) לנו גם צילמו מילים של שירי שבת ושרנו וגם נתנו לנו כל מני מחזיקי מפתחות וברכות שבת כאלה:) ועוד כל מני דברים ממש ממש נחמדים-יום שישי זה יום נורא מרגש וכיפי במסע...:)
כסף-זה לא משנה הם מחליפים את שתייהם אין להם בעיה לא עם יורו ולא עם דולר,אני אישי הבאתי דולר
אגב את גם יכולה לקנות שם בשווקים עם שתייהם(:) בקשר לכמה כסף לקחת מומלץ לקחת 100-150 דולר שזה אפילו יותר מדי תמיד חוזרים עם עודף...אם את לא מתכוונת לעשות שם מסע קניות נרחב זה בהחלט מספיק
הליכות-כן!!!!!!לקחת נעליים נוחות!!!לא מומלץ אולסטאר למרות שהאמת הבעייתיות איתם היא יותר בחורף בגלל הגשמים אבל גם לא מומלץ כי זה כמו ללכת בלי סוליה חחחח בקיצור נעליי ספורט טובות או סתם נעליים ממש נוחות יעשו לך את החיים הרבה יותר קלים
סורי על החפירה
מקווה שעזרתי((:) אם יש עוד שאלות/תהיות את תמיד מוזמנת לשאול
מסע מוצלח ומשמעותי
נשמח מאוד לשמוע חוויות((:)

תודה רבה../images/Emo70.gif

איזה סבלנות יש לך לענות על כל השאלות
אני מקווה לזכור לכתוב לכם חוויות כזאחזור

שירנות

New member
חחחח בכיף(:)

חחח אני עונה בשמחה
אני זוכרת כשאני הייתי לפני המסע(עוד מעט שנה!!!!)והייתי צריכה עזרה עם כל השאלות שיש לפני(
)
וחוץ מזה שזה מחזיר אותי קצת למסע ולהרגשה שלו אז זה תמיד נחמד
אוקיי נחכה לשמוע איך היה
מסעמ מוצלח ומשמעותי

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif סיוון

מסע מוצלח
ההליכות לא מרובות מדי למיטב זכרוני. את מוזמנת לשתף גם אחרי המסע איך היה

תודה רבה../images/Emo70.gif

אני אשתדל לזכור נראה לי שאני אקח איתי יומן לכתוב ולפרוק רגשות תודה

noam625

New member
טוב אני רואה שיש הרבה שאלות

אני הנסה לאנות על כולם מזג האוויר את יכולה לבדוק את מזג האוויר בפולין באינטרנט במזג האוויר בעולם וורשה פגיעה בהרגשה המיוחדת אם תהיו מאוחדים לא כל כך כי בסך הכל אתם אוכלים ביחד בהפסקות באתרים אתם ביחד רק מחולקים לקבוצות פשוט כל קבוצה עם המדריך שלה וחר כך תמיד את יכולים להיות ביחד בבית המלון בהפסקות וחולי ..... יום שישי יעשו לכם קידוש הילדים יעשו אותו על פי התפקידים שיחלקו לכל אחד כסף עדיף להחליף בשדה התעופה או בארץ או בפולין ואת לא צריכה כל כך הרבה כסף הכל גרושים 100$ יספיק לך ואם את רוצה להיות בטוחה עוד 50/100$ לפי הרגשה שלך בסך הכל הכל עולה גרושים בפולין ועדיף דולר שאותו את מחליפה לזלותי בשדה התעופה הפולני אחרי זה למצוא שם מקום להחליף די קשה אבל אני לא פוסלת את האפשרות ההליכות ההליכות ארוכות ומרובות ועומדים הרבה זמן בחוץ המלצה אל תקחי כל כך הרבה דברים כי את לא תספיקי לעשות איתם כלום הכי חשוב אמפי 4 ופול שירים פלאפון פאו'ש ולשמור את הדברים החשובים קרובים אליך ך ולבלות ולהיות גם שמחה ולא כל הזמן באווירה של המחנות

Efrat K

New member
לגבי גודל הקבוצה

אנחנו היינו במשלחת בערך 150,זה קצת פגע לפי דעתי בקטע של הדיוק בזמנים כי היינו חייבים לזוז כמה שיותר מהר-כשיש לך קבוצה גדולה צריך להקדים בזמנים שגם המאחרים שבמאחרים יוכלו להגיע בזמן ולא יווצרו עיכובים וזה היה מעצבן כי היינו צריכים לקום כל יום ב5 בבוקר. חוץ מזה אני לא חושבת שזה יפגע בהרגשה,כל אחד לוקח את המסע אחרת וזה לא משנה כמה אנשים עומדים במקום שבו את נמצאת,ברגע שאת מרגישה משהו אז אף אחד אחר לא יכול להגיד לך שזה לא בסדר או שזה לא מה שאת אמורה להרגיש. בכל מקרה יחלקו אתכם כנראה לקבוצות ככה שזה לא אמור כל כך להפריע,לי לפחות זה לא הפריע בכלל כי הרגשתי הרבה יותר בטוחה כשהיו איתי הרבה,ככל שהקבוצה מצומצמת זה הרבה יותר מפחיד לפי דעתי.

shiri121

New member
אני חושבת שיש בעתיות בכמות..

אנחנו יצאנו 26 תלמידות ועוד 10 מלווים... והיה פשוט מדהים! :) זה עזר מאוד לגיבוש בין האנשים.. אני בטוחה שאם היינו איזה 150 איש-הייתי מתחרפנת..זה בלתי אפשרי וממש עושה את החוויה לפחות טובה.. נגיד אצלנו אחרי כך מחנה שיאנו ממנו רקדנו ושרנו(נשמע מוזר...תבינו כשתהיו שם) אז ברור שבתור 150 אנשים יהיו אנשים שיציקו לנו בכל דבר.. וגם בטוח שיהיו את הילדים המפגרים שלא יפסיקו לצחוק/להציק. אנחנו יצאנו במשלחת דתית(אולפנה) אז שישבת היה ממש ממש טוב!אבל זה תלוי אצל כל אחד..אני לא יודעת מה יהיה איתכם..:) אממ...בקשר למזג אוויר-אני יצאתי בקיץ(חזרתי לפני חודשיים בערך) וממש היה חם...חום אימים... אני מאמינה שכבר חזרת...אבל זה טוב לשאר האנשים...איך היה?

Efrat K

New member
יש הרבה גורמים שמשפיעים

גם אנחנו יצאנו במשלחת דתית רק של בנות,אבל חילקו אותנו לקבוצות של 25-30 פלוס כמה מורים ככה שבקטע הזה לא נפגענו,רק בקטע של הזמנים והארוחות שהיו הרבה בלגנים אבל מבחינת ההרגשה,בעיניי זה לא משנה.

חזרתי../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

אני שוב מודה על העזרה! היא הייתה כולככך במקום! המזג אוויר היה ממש קררר! בשלושת הימים הראשונים 12 מעלות ביום ובחמשת האחרונים בין 6 למעלה אחת בלבד! בלילה היה ממש על גבול האפס. הבתי מלון היו נוראים! רק בלילה האחרון הוא היה בסדר. האוכל פשוט מזוויע! |פשם| הכמות הגדולה של המשלחת כן פגעה במסע לדעתי, תמיד חיכינו לכמה ילדים שלא התעוררו זה היה יכול להמנע אם היינו פחות. יום שיש עשינו קידוש וקיבלנו מכתבים מהבית, שלושה ימים אחר כך קיבלנו וידאו מהבית. גם פגשנו בבירקנהאו משלחת נוספת מהארץ, משפיים. זה הרגיש נורא חזק לראות עוד חבר'ה מהארץ ולשמוע קצת עברית מאנשים אחרים. לא בכיתי ולא הבעתי רגשות בכלל, למה זה? מישו היה בכזה מצב? בכללי, היה מוזר, קשה, מבלבל, עמוס, חוויתי, מעייף ומטריד. אבל אני כול כך מרוצה שיצאתי בסופו של דבר. אני מוסיפה כמה תמונות שיצאו מיוחדות לדעתי :) המון תודה

שירנות

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

ואווו באמת היה קר
איזה מוזר,אנחנו יצאנו באוקטובר והיה פחות קר
בקשר לכמות והילדים שלא התעוררו, אני יכולה להגיד לך שאנחנו יצאנו משלחת של 60 אנשים וגם לנו יצא לחכות לילדים שלא היו מוכנים בזמן או ששכחו את הדרכון בחדר וכל מני כאלה ובגללם הפסדנו אתרים כי לא היה זמן... איזה כיף לכם שקיבלתם וידאו!!!! איזה רעיון מגניב(:) לנו עשו רק מכתבים
נשמע אחלה רעיון,בטח ממש התרגשתם:) לא להביע רגשות זה טבעי, גם לי זה קרה... אני מניחה שזה פשוט מהשוק,את צריכה לקלוט כל כך הרבה בכל כך מעט זמן ובמהירות שיא שלפעמים קצת קשה לעכל באותו רגע... או שאולי זה מחוסר נוחות לבכות ליד אחרים... לא יודעת ממה זה נובע,אפשר רק לנחש... אבל רק שתדעי שזה בסדר לא להביע רגשות או לא לבכות במסע,זה קורה להרבה אנשים:) עם הזמן זה יתחיל לחלחל יותר ויותר ואולי אז זה יצא:) וגם אם לא,זה בסדר,העיקר שלמדת והקשבת והרגשת,גם אם לא תמיד החצנת את זה:) שמחה לשמוע שחזרת מרוצה שיצאת למסע("שחזרת שיצאת"
)
אגב,אחלה תמונה!!! אהבתי

תודה../images/Emo70.gif :)

כן היה ממש קר! היינו כול כך לא מוכנים לקור שביום השלישי או הרביעי לקחו אותנו במיוחד לקנות בגדים חמים. אני חושבת שזה באמת מתחיל קצת להיקלט בראש. נכון אמרים שאנשים שעושים את המסע הזה חוזרים אנשים אחרים? טובים יותר? אני לא יכולה לומר את זה על עצמי, לא כרגע. זה שוב קשור בחילחול הזה? זה יקרה עם הזמן? תודה רבה

שירנות

New member
../images/Emo13.gif

אממ...כן יש כאלה שאומרים את זה... תראי,האמת?שאין לי תשובה ברורה על זה כי דעתי על זה היא לא חד משמעית... אני אפילו לא כל כך פיענחתי את העניין הזה על עצמי... אני מניחה שבאיזשהו מקום זה קשור אחד לשני... גם אני חזרתי עם אותה הרגשה,גם אני לא החצנתי שם רגשות,לא בכיתי,ולא הרגשתי שהשתנתי, חזרתי מרוצה שיצאתי,ממש שמחתי שעברתי את זה,אבל שוב,לא הרגשתי שהשתנתי בטח שלא הפכתי לאדם יותר טוב, חחחח אני זוכרת שעשינו שיחת "חוויות"/"מסקנות" איזה חודש אחרי המסע,וישבנו במעגל וכל אחד ככה פרק את מה שהיה לו להגיד ומה שזה הותיר בו ובכלל סיפרנו איך היה לכל אחד מהנק' מבט שלו,ואנשים אמרו "אני פתאום מעריך את המיטה שלי יותר/החיים שלי יותר" וכו' או כל מני אמירות דומות שמוכיחות שכיבכול הם חזרו "אנשים יותר טובים" ואני ישבתי שם ולא הבנתי על מה הם מדברים... ואגב,גם היום אני לא כל כך בטוחה שאני מבינה על מה הם דיברו...
אבל במשך השנה הזו הפכתי לאדם יותר רגוע(אני טיפה עצבנית
),אני לא יודעת אם זה כתוצאה מהמסע או שזה פשוט סוג של התבגרות,חברות שלי אומרות שזה בגלל המסע כי בסופו של דבר זה שינה אצלי המון דפוסי התנהגות וזה היה ממש שינוי גדול,והרי בשביל ששינוי כזה יקרה צריך שאיזה משו יוביל אליו.... אז אולי כן,אולי זה משו שלוקח זמן,אולי זה גם קשור לעניין החילחול... מה שאני יכולה להגיד לך כמעט בוודאות זה שעוד כמה חודשים את תוכלי להבין הרבה יותר טוב מה עברת מה ראית, יום השואה כבר לא יהיה יום השואה רגיל בשבילך, זה יחלחל לאט לאט, וכן,אולי בסופו של דבר זה גם ישנה בך דברים שבחיים לא ציפית שישתנו... המדריכה שלי מהמסע אמרה לי פעם שלפעמים ההשפעות של המסע באות דווקא מהכיוונים שאנחנו הכי לא מצפים להם...
וחוץ מזה שינוי אמיתי זה דבר שלוקח זמן
מקווה שעזרתי לך להבין קצת יותר

למעלה