מתישב מעמידה אבל לא מעמידת שש

bklein2

New member
מתישב מעמידה אבל לא מעמידת שש

יאיר שלי כנראה צריך ל"עשות" הכל אחרת ובסדר שונה. ..אז כיום בגיל 8 חודשים האדון זחל גחון,לפני שבועיים נעמד ולפני שבוע החל לזחול על שש ובהצלחה וכיום נטש את הגחון.לפני יומיים למד לכופף ברכיים מעמידה ולהתישב ואז חוזר יפה דרך הצד לזחילת שש. אבל לא מתישב מזחילה. אני מנסה להוריד אגן לצדדים ואפילו עושה את זה לבד אבל לא מתישב. מה ניתן לעשות כדי שישב גם מזחילה? תודה רבה

da kine

New member
מצטרפת לשאלה - כיצד עושים זאת נכון

הגוזל שלי בן 7 חודשים. זוחל גחון מזה כחודש, לא מתיישב, ולפני יומיים נעמד. עומד עמידת שש ואף מתנדנד על שש. מהו הסדר הנכון ? עמידה ואחר כך ישיבה או ההפך? והאם עשוי להגרם לו נזק אם נעמד ומכיוון שאינו יודע כיצד להתיישב, נופל אחורה על הגב (בלול ובמיטה) ?

לאן הוא רץ? ...

שלום de kine, הסדר הנכון, כמו שכתבתי בתשובה קודמת, הוא גחון (לא תמיד), עמידת 6, זחילת 6, התיישבות (לפעמים לפני תחילת הזחילה), עמידה. ראי מה שכתבתי בענין, ל-bklein2. מעבר לזה, לא מומלץ לעודד עמידה בשלב זה. הכוונה היא לא למנוע, אבל לצמצם אפשרויות (וגם "לצמצם התלהבות" כאשר הוא נעמד בעצמו), על מנת לאפשר את התפתחות הזחילה. היכולת להתיישב מאפשרת ביטחון בשלבים מאוחרים יותר. תארי לך שאת רק כעת לומדת ללכת, כל רקע עשויה ליפול ואם את נופלת... זו התרסקות. אין לך אפשרות "להתקפל" (להתיישב) ולמתן את הנפילה או למנוע אותה. אז לשאלתך... כן, זה עשוי להיות לא נעים ואולי גם מסוכן. זו דוגמה מצויינת לסיבה שבגללה מומלץ לעבור את התהליך בצורה מסודרת.

התיישבות מזחילה

שלום bklein2, עפ"י הסדר הנכון, תינוקות ילמדו להתיישב כאשר עמידת 6 תתבסס ותהיה חופשית דיה. לעיתים יגיעו לישיבה רק עם ביסוס הזחילה עצמה. על מנת ללמד תינוק להתיישב מעמידת 6 אפשר במנח זה להטות את האגן שלו אחורה/לצד. מספר פעמים של הטיות קדימה ואחורה מלוות במשיכה אחת ארוכה יותר אחורה עד שהטוסיק מגיע לרצפה. כנ"ל לצד השני. סביר להניח שאם אין קושי ספציפי, התינוק ילמד להתיישב לאחר מספר תרגולים כאלה. אגב, דרך נוספת להתיישב מעמידת 6 הוא לקפל שוק אחת כלפי פנים ולקחת טוסיק אחורה לישיבה.

למעלה