מתישהו יהיה טוב?

מיצי2013

New member
מתישהו יהיה טוב?

אז אחרי לילה לא שקט שבא דווקא אחרי יום יחסית רגוע, הלכתי היום בבוקר לפגישה עם הפסיכולוגית שלי.
מאז שהחלטתי שאני אשתף אותה במה שעובר עליי חיכיתי לפגישה הזו. הייתי די עצבנית בדרך לשם, לא שקטה, ולא הייתי בטוחה אם אני באמת אצליח לעשות את זה.
בכל מקרה, סיפרתי לה. סיפרתי לה ממה החרדה ועוד דברים שקשורים לזה. בניגוד לציפיות החרדתיות, היא לא נפלה מהכיסא בבעתה ולא זרקה אותי מהחדר שלה.
דיברנו. זה לא היה קל. ידעתי שיהיה קשה לחלוק כי ברגע שאומרים את זה בקול רם ומישהו אחר יודע זה הופך את הכל ליותר מוחשי. זה כבר לא ייעלם פתאום. זה גם חותמת לכך שגם אם הכל מוצף מעבר למה שצריך, יש גרעין של רציונל בחרדה שלי ואת זה אף בנאדם לא יכול לשנות, זה משהו שאין לי מה לעשות אלה לחכות ולראות שיסתדר (אמן).
מצד שני, זו הקלה להוציא את זה מהבטן. אני לא מתחרטת שסיפרתי. היא כן אמרה את הדברים הנכונים ועזרה לי להבין מה תוכנית הפעולה שאני מעדיפה. היא עזרה לי לתחום בעיגול את הדבר המפלצתי הזה עם כל הפחדים והחרדות, משהו שאפשר למקם אותו בזמן ובמרחב ולכן אולי גם אפשר לשלוט בו יותר טוב. והיא תהיה שם.
חוצמיזה היא אמרה מה שליידי אומרת כל הזמן- לא לתת למחשבות האלה להשתלט, ברגע שאני מזהה שזה סתם מעגל של חרדה שאין לו סוף וטעם אז פשוט לעצור את זה. היא גם אמרה שלדעתה זה לא טוב שאני מתנתקת מהחברים והסביבה בתקופה הזאת, כי אין מה שיעסיק אותי וזה משאיר מקום לחרדה להיכנס, אבל אני פשוט לא מסוגלת וכרגע הבריחה הזאת זה מה שנותן לי את הבטחון. אני לא מסוגלת. אני לא יכולה לדבר עם אנשים על סתם דברים כשדבר כ"כ גדול מעיב עליי. תיקון- אני יכולה, אבל אני עושה את זה רק בעבודה כי אין לי ברירה. כי אחרת אני אגור בפחון.
דיברנו גם על עוד דברים לא קלים שלא קשורים לזה ישירות, דברים שברגע שהמכשול הזה יעבור אני אצטרך להתמודד גם איתם.
אז יצאתי בסה"כ בהרגשה יותר מחוזקת. לא רוצה להגיד אופטימית, אבל זה כן עזר. זה נתן לי קצת כלים להתמודד עם המצב, כלים שכנראה אין לי. למה אין זה החלק העצוב.
בכל מקרה, זה ממש לא אידיאלי לקבוע פגישה כזאת על הבוקר לפני העבודה, אבל לא היה זמן אחר. אז מיד אחר כך הייתי צריכה ללכת לעבוד, למרות שהייתי ממש מוצפת רגשית. הלכתי לעבודה וספרתי עד שלוש והייתי חייבת להתנתק מזה... אבל לא לגמרי הצלחתי. נראה לי שהייתי בהלם חצי יום, לא מדברת ולא ממש קולטת מה שאומרים לי. כל הזמן על הקצה. ודווקא היום הסבירו לי הרבה דברים חדשים שאני צריכה ללמוד, שהם חשובים ודי מסובכים.... מה לעשות.
ההרגשה הזאת לא עזבה אותי גם אח"כ. בדרך הביתה היה לי קשה לנשום, הרגשה מוזרה כזאת בחזה ובגרון.
אני רוצה שזה יעבור כבר. אני רוצה שזה יהיה מאחורי. אני רוצה שהכל יהיה מאחורי, שיגיע סוף סוף הרגע שבו יהיה לי שקט ובטחון. בינתיים הפחד מרחף מעל הכל, אי אפשר לברוח ממנו ואין ממנו מנוחה. מתישהו יהיה טוב.

Lady Stark

New member
מיצוש

השיפור במצב החרדתי הזה הוא תמיד הדרגתי. לוקח זמן ללמוד להקטין את החרדה ולהבין איך לפעול.
זה אף פעם לא קורה בהקלה מיידית.
הכי חשוב זה שאת באמת מתחילה לטפל בעצמך ובמה שמדאיג אותך.
לאט לאט, מותק. מכאן זה ישתפר עם הזמן ועבודה והשקעה. תמשיכי לנסות להפנים את העבודה שאת עושה על זה.
ואת שייכת פה איתנו, תמיד, אהובה.

מיצי2013

New member
כן כן...

"זה תהליך"
אז אחרי שהבנתי שזה המצב אין לי בעיה לחכות ויש לי סבלנות להתיר את הקשרים של החיים שלי אחד אחד. כנראה יש לי עוד מה ללמוד על עצמי כדי שאוכל לצאת מהתחת של עצמי (סליחה על הביטוי, ככה אני אוהבת לקרוא לזה).... להפסיק להתעסק רק בסבל העמוק שלי ולראות שיש גם עולם שם בחוץ והוא גם בשבילי.
אבל דבר מסוים אחד חייב להיפתר במיידי. בקרוב.
תודה מותק

שמחה שיש אותך ואת הפורום.

נשמע במה שכתבת שיש הרבה רצון לשנות, והבנה שדברים יכולים להשתנות אם נותנים להם זמן, מקום, וטיפול נכון.
אני יכולה לספר שאני סובלת מחרדות, בעבר זה ממש הפריע לי לתפקד, והיה להם חלק גדול מהמחשבות שלי ומהמעשים שלי. היום כבר הרבה (!!!) פחות. ממש לא מזמן הייתה לי חרדה קלה (לפני שעתיים) אבל הצלחתי לעבור אותה בקלות יחסית.
אני מאמינה שהשיפור הוא בזכות זה שדברים בסביבה השתנו, וכמובן שינוי פנימי בעזרת טיפול פסיכולוגי.

נשמע שאת בדרך הנכונה תמשיכי עם הנכונות לשנות, והאמונה שאפשר לשנות..

Lady Stark

New member
ניסחת את זה מעולה

"להתיר את הקשרים"... כי ככה זה בדיוק.
אני שמחה שאת מבינה שזה תהליך ושיש לך סבלנות. תכלס, עם כל הסבל שלך לאחרונה תדעי שכבר יש לך סבלנות. לא כולם מצליחים לעבור תקופות כאלה.
ואני שמחה שיש אותך :) כמו שהיי אמרה, האומץ שלך עוזר לאחרים להתחיל לקבל טיפול.
חיבוק!

היי48

New member
קודם כל

קבלי ח"ח
על כך שהצלחת להתגבר על הפחד של להביע במילים את מה שאת מרגישה בפנים. זה לא חדש שזה בעיני מעשה אמיץ, אבל... בכל זאת רציתי להדגיש את זה שוב.

אני שמחה לשמוע שעברת את זה ושקיבלת מהפסיכולוגית עצות שונות, אני מקווה שזה יעזור. אני משערת שמה שיעזור זה לא רק הטיפול עצמו או התרופות, אלא זה שהצלחת להסתכל לפחד בפנים ולהביע אותו בקול למישהו אחר. זה מראה כמו שליידי אמרה לאחרונה על זה שעשית דרך ארוכה מאז שהתחלת לכתוב כאן

ותדעי לך גם שזה עוזר גם לאנשים אחרים (לי לפחות) שעדיין לא בטיפול לקרוא את זה, זה מחזק, אז תודה על כך שאת משתפת אותנו

וגם מאחלת לך שהטיפולים הבאים יהיו מוצלחים ופוריים

מיצי2013

New member
תודה מותק

לא שאני מרגישה כ"כ אמיצה באופן כללי, אבל להתגבר על המכשול הזה כן היה אמיץ.
אם זה מעודד אותך לקרוא את זה אז הרווח כפול ומכופל.... אני בטוחה שתקבלי נקודת מבט חדשה והרתיעה שלך מטיפול תפחת בעיתוי הנכון בשבילך ובלי לחץ, ואני מקווה שאם תחליטי ללכת לטיפול אז תמצאי מטפל/ת שבאמת יקדם אותך.
מצד אחד הפנייה לעזרה היא קלה, מצד שני כשאני חושבת על זה לא תמיד ידעתי או היה לי אומץ לפנות לעזרה בזמן הנכון ובמקום הנכון. לפעמים כן ולפעמים לא. לפעמים אתה לא יודע מה נכון באותו רגע. שיהיה לכולנו רק בהצלחה

היי מיצ

כיף לשמוע שהצלחת לדבר עם הפסיכולוגית שלך ולשתף אותה בחרדה שאת מרגישה בנוגע להרבה דברים. "ברגע שאומרים את זה בקול רם ומישהו אחר יודע זה הופך את הכל ליותר מוחשי", אני מרגישה כמוך בדיוק. לבטא את זה במילים זה כמו להודות בזה שקיימת בעיה ולהפוך את זה לאמיתי. זה מפחיד ואת אמיצה מאוד. אני כל כך גאה בך ובתהליך שעשית מאז שהגעת לפה. זה בכלל לא מובן מאליו.
וברור שיהיה טוב. חייב להיות טוב. אנחנו לא נוותר עד שיהיה טוב

מיצי2013

New member
איזה כיף

שאת מבינה

כאילו, הפסיכולוגית היא רצינית כזאת (במובן הרצינות של האמפתיה, או משהו כזה), והיא מתייחסת למה שאני מספרת לה ברצינות, כלומר בין היתר מעודדת אותי שזה בסדר להרגיש ככה.... ובאיזשהו מקום הייתי מעדיפה דווקא ההפך, שהיא תצחק לי בפרצוף ותגיד את סתם מדברת שטויות, ניפחת את הכל, ואז לפחות אני אדע שהחרדה היא באמת בראש שלי ולא קיימת במציאות... אבל זה לא המקרה.
אמן שיהיה טוב. אולי בקרוב השמיים יתבהרו. בינתיים היום הזה גרוע ביותר... השבוע הזה...
לא יודעת מה עובר על הגוף שלי, כל הזמן יש לי כאבים, גירודים, תחושות מוזרות ופצעים לא מוסברים... אני רוצה להאמין שזה בגלל הלחץ אבל אני כמובן משייכת את זה לכל הפחדים הכי גרועים שלי לגבי מה שיכול לקרות לי וזה מוציא אותי מדעתי. מתעוררת בלילה ומרגישה מחנק (טוב נו, אובייקטיבית באמת קשה לנשום ביובש הזה...) וחולמת חלומות מטרידים. החוסר ריכוז בעבודה המשיך, הייתי כ"כ מפוזרת ביום חמישי, כל הזמן הפלתי דברים ועשיתי טעויות קטנות מפגרות... בסוף היום כבר הייתי כ"כ מרוטה שהתפרצתי על מישהו בגלל איזו טעות שהוא עשה, ועשיתי מזה דרמה. אח"כ בדרך הביתה הייתה איזו סיטואציה במקום ציבורי והתחלתי לריב עם אישה זרה על משהו, סתם הוצאתי עליה עצבים מעבר למה שצריך (למרות שצדקתי בטענתי, ברור...) והיא החזירה לי גם ואמרה כמה דברים מגעילים, פתחה פה. וזה בחיים לא קרה לי, בחיים... אני לא מאלה שרבים ומתווכחים עם אנשים, אני הכי שקטה ולא מתערבת וגם אם משהו מפריע לי אני שותקת, אני זו שמצקצקת כשאחרים רבים על שטויות בבהמיות הישראלית. זה היה כ"כ יוצא דופן שעוד פעם נכנסתי לשוק מעצמי, אח"כ הצטערתי שבכלל נכנסתי לזה. אני כנראה במצב כ"כ רגיש ושברירי שאני פשוט מתפרצת וזה יוצא ממני כי כבר אי אפשר לשמור בפנים. קשה לי מאוד ואני לא יודעת איך זה יגמר.

לפחות אני יכולה לכתוב על זה קצת כאן... שבת שלום לכולם

היי48

New member
אני חושבת שהביטוי

כלנו בני אדם מסביר את זה טוב

ונקווה שגם נהפוך כלנו להיות עם הזמן בני אדם חזקים ועם שלווה פנימית רבה יותר

מילקי110

New member
זה אכן עוזר

מה שכתבת , ולדעת שיש עוד אנשים שמתמודדים עם חרדות

הפחד הוא גדול ולא קל אני יודעת , אבל יפה שאת מטפלת בעצמך , הולכת לפיסוכלוגית , ושאת מנסה לשנות את זה

פחד של חרדה הוא משתק בד"כ אני יודעת , במקום שהוא יעודד לעשות דברים אז זה משתק .

תרגישי טוב

מיצי2013

New member
תודה מילקי

מקווה שבאמת אפשר לשנות את זה ולא מאוחר מידי.
שהשיתוק יעבור...

שבוע טוב יקירתי

למעלה