מתי אליפות אירופה בג׳ודו? והיכן מתקיימת?

BentzWatchJudo

New member
מתחיל ביום העצמאות. אליפות חשובה להרבה....

אליפות חשובה להרבה ספורטאים.
חמישי (יום העצמאות), שישי ושבת בשבוע הבא.
(יש גם אליפות לנבחרות ביום א' אבל ישראל לא תשתתף)

זה דווקא חבל, לדעתי ישראל יכולה היתה

להעמיד נבחרת לא רעה בכלל, לתחרות קבוצתית כזו.

guinnart

New member
קרב רותח בין הרוסים ב- 66 ק"ג

המדורג ראשון בעולם, מוגושקוב, עם 1280 נק' דירוג.
המדורג שני בעולם, גדאנוב, עם 1262 נק' דירוג.
למוגושקוב תחרות חלשה של 80 נק', לגדאנוב תחרות חלשה של 72 נק' (שמחציתה תימחק - אליפות אירופה הקודמת).
אליפות אירופה הקודמת של מוגושקוב היתה חלשה יחסית - מקום 5 ו- 36 נק' בלבד, כך שהוא לא יאבד נקודות.
כדי לעבור את מוגושקוב גדאנוב חייב לעלות לפחות לגמר ולהקדים במקום אחד את הראשון בעולם.
יותר לוהט מאליס וירדן, יותר צמוד מצוברי ומשיח.

אירופיים אחרים בצמרת ש"יפריעו" לגולן פולק להבטיח מקום בלונדון הם: רוק דראקסיץ' (7 בעולם, סלובניה), דויד לארוסה (צרפת, 10 בעולם), סוגוי אוריארטה הספרדי שכבר הפסיד לפולק פעמיים (11 בעולם), אונגווארי מהונגריה (12 בעולם), קוואלסקי הפולני (18 בעולם), דרבוט האוקראיני (18 בעולם), נזריאן הארמני (20 בעולם) ועוד חמישה אירופיים שלפניו בדירוג (למעט רוסים וצרפתים שאינם בין השניים הראשונים בארצם). סה"כ פולק יהיה מדורג בערך 15 בתחרות וירצה לסיים בין הארבעה הראשונים... צריך לזכור גם את הכשרון העולה שאבדאטואשווילי הגיאורגי שבינתיים ב- 2012 יש לו רצף יוצא מהכלל. הוא החל להתחרות בבוגרים רק השנה וכבר הוא נושף חזק בעורפו של פולק.

BentzWatchJudo

New member
מעניין מאד. תודה!

ההכרעה בין הרוסים לא חייבת להיות לפי הדירוג. הם יכולים לבחור את הנציג שלהם בכל דרך שתראה להם.

קל זה לא יהיה אבל אני בטוח שגולן מסוגל.

BentzWatchJudo

New member
ועוד משהו בקשר לדירוג באליפות אירופה

בגרנד פרי וגרנד סלאם יש 16 מדורגים שמופרדים בהגרלה ומתחילים ישירות בשלב 32 האחרונים.
בטורנרים מסבב גביע העולם יש 8 מדורגים בלבד וכך גם באולמפיאדה.
מעניין איך זה הולך באליפות אירופה (במיוחד אם אכן גולן יהיה מדורג 15 בתחרות, בתרחיש של 16 מדורגים בשמינית הגמר הוא אמור לפגוש את המדורג 2 בתחרות).

guinnart

New member
ממה שנראה לי ההגרלה עובדת אחרת

מגרילים את 1-4 לבתים, ואז מגרילים את 5-8, אחריהם את 9-12 (אם יש יותר מ- 8 מדורגים) וכו'.
מדורג 5 יכול להיות באותו בית עם כל אחד מהארבעה שלפניו.
אני משער שהשיטה באליפות אירופה תהיה דומה לשיטה האולימפית - יש הבחנה בין תחרויות עם רפסאז' לתחרויות בלי רפסאז' כמו גרנד-פרי וגרנד-סלאם.
פולק בטוח יהיה בבית עם אחד מבין מוגושקוב, גדאנוב, דרקסיץ' ולארוסה, ועם אחד מבין הרביעייה שאחריהם. אם יהיה לו מזל בהגרלה הוא יפגוש אותם רק ברבע ואז אם יפסיד יגיע לרפסאז' (תמיד יכול להיות שמישהו לא יופיע בגלל פציעה או סתם יוותר, ואז הכול ישתנה). כמובן שבכל מקרה עד לרבע הוא יהיה חייב ניצחון אחד או שניים על כאלו שמדורגים לפניו.

io100

New member
עוד נקודה ישראלית מעניינת

אורי ששון- קרוב לוודאי שיתחרה במשקל הפתוח וינסה להשיג תוצאה טובה שאולי תוכל לסלול לו את הדרך ללונדון..

BentzWatchJudo

New member
בהחלט נקודה מעניינת

אני ממש סקרן לקראת עוד יום קרבות של אורי במשקל הכבד, אם אני מבין נכון הסיכוי שלו זה כרטיס אירופאי והוא תלוי לא רק בתוצאות של עצמו אלה גם ואולי בעיקר בתוצאות ובדירוגים של סוסו, רוני שוורץ, גולן פולק וטומי ארשנסקי (במצב העניינים כרגע סוסו לוקח את
הכרטיס האירופאי, אם סוסו היה נכנס ל- 22 אורי היה זכאי לכרטיס).

הערה קטנה: זה לא משקל פתוח אלה משקל כבד. חייבים להיות מעל 100 ק"ג כדי להתחרות. המשקל הפתוח הוא משקל לא אולימפי שבו אפשר להתחרות בלי תלות במשקל של הספורטאי.

BentzWatchJudo

New member
לי היה נראה...

לפחות בתחרויות מסבב גביע העולם שזה כמו שאני תיארתי כלומר ברבע הגמר 1 יפגוש 8 ו- 2 יפגוש 7 וכו' כאשר יש סייג אחד וזה הפרדה לפי מדינה. אם המדורגים 1 ו- 8 מאותה מדינה אז תתבצע כנראה איזושהיא הגרלה למיקום החדש של 8 כך שהוא ימוקם בחצי התחתון של ההגרלה.
(אבל אני מסייג כי לא התעמקתי עד הסוף ואלי יש צדק במה שכתבת, אשמח אם מישהו שבדק ובטוח איך זה עובד יכתוב פה, מסקרן ומעניין לפחות אותי)

נראה לי שאתה צודק שיש הבדל בין תחרויות שמונהג בהם בית ניחומים ותחריות שבהן אין בית ניחומים, באמת שמעתי את השדר של איגוד הג'ודו העולמי מדבר על זה, בעיקר על כך ש- 16 המדורגים מוקפצים ישירות לשלב 32 האחרונים ואז יש סיכוי לבלתי מדורגים לקרב אחד או שניים ללא מיפגש נגד החזקים ביותר.

פולק, בהנחה שלא יהיה בין 8 המדורגים בתחרות, צפוי לקרב נגד אחד מהם כבר בשמינית הגמר אלה אם המדורג שישובץ בחלק של גולן בהגרלה יודח קודם.

למעלה