מתי אמורים להגיש דו"ח למס הכנסה

gabiclub9

New member
מתי אמורים להגיש דו"ח למס הכנסה

היי,
פתחתי עסק שנה שעברה (2013)
מתי אני אמור להגיש דו"ח למס הכנסה?

הבנתי שאני אמור לקבל הביתה טפסים כדי להגיש את הדו"ח אבל בינתיים לא קיבלתי שום דבר. האם זה לא אמור להיות עד סוף החודש?

תודה על כל עזרה

tapuach

New member
מועד אחרון להגשת דו"ח עבור שנת 2013 הינו 31/4

ראה מדריך מס הכנסה דע את זכויותיך וחובותיך לשנת המס 2013
עמוד 10 פרק ב' - הגשת הדוח ותשלום המס, סעיף 4: מועד הגשת דוחות

מי שאינו מנהל את חשבונותיו לפי שיטת החשבונאות הכפולה, או שכיר החייב בהגשת דוח, עליו להגיש את הדוח עד ליום 30.04.2014.
על נישום המנהל מערכת חשבונות מלאה לפי שיטת החשבונאות הכפולה ומצרף לדוח מאזן וחשבון רווח והפסד, להגיש את הדוחות עד ליום 31.05.2014.

יחיד החייב בהגשת דוח מקוון יגיש אותו עד ליום 31.5.2013, אלא אם ניתנה לו אורכה למועד אחר.
פקיד השומה רשאי, לאחר שהנישום הניח את דעתו כי
אינו יכול להגיש את הדוח בגלל סיבות מוצדקות, להתיר לו להגיש אותו במועד מאוחר יותר.
אישור הארכה מותנה בכך שהנישום יגיש לפקיד השומה, עד המועד החוקי להגשת הדוח, דוח משוער על הכנסתו וישלם את המס המגיע על-פיו עד אותו מועד.

מייצגי נישומים (רו"ח, יועץ מס, עו"ד) אשר רשומים ב"מרשם המייצגים" של רשות המסים, מקבלים ארכות מרוכזות להגשת הדוחות של לקוחותיהם במועדים שונים.

gabiclub9

New member
את זה ראיתי

אבל אפשר הסבר בשפה פשוטה יותר?

האם אני אמור לקבל טפסים הביתה?
האם אני חייב לשדר דו"ח באינטרנט ? ניסיתי להירשם אבל אני לא מקבל סיסמא להתחברות במייל, רק מייל עם כמה מילים.

האם מישהו יכול לעזור?

tapuach

New member
בוא נתחיל מהתחלה, האם אתה מדווח בעצמך לבד?

מומלץ בחום להיעזר באיש מקצוע מהתחום - יועץ מס, רואה חשבון.

הדבר יעזור לך רבות ויחסוך לך כסף בפועל - כמו להכניס הוצאות שלא חשבת שמוכרות, או דיווח ותשלום תקין ובזמן.

gabiclub9

New member
אני מעוניין לדווח לבד

כיוון שאני עוסק פטור שעובד תוך כדי כשכיר ואין לי הרבה הכנסות אני מעוניין לדווח לבד ולחסוך עלות של שכירת רואה חשבון

tapuach

New member
בהצלחה, הם תמיד מתעכבים עם הטפסים, פנקסים ...

אחרי שראית את ההמלצה להיעזר באיש מקצוע לפחות לדו״ח השנתי,

ועדיין רוצה להגיש בעצמך, כדאי שתדע
הרשויות מתייחסות באופן שונה לנישומים שיש להם מייצג, אני מבין שאתה גם שכיר, והעיסוק כעצמאי (עוסק פטור מבחינת מע״מ) הוא בנוסף
אך מבחינת הרשויות אתה עדיין חייב בדיווח ותשלום לכולם, אל תשכח את ביטוח לאומי.
עצמאי שלא נעזר באיש מקצוע תמיד יעשה טעויות שהיו נמנעות בקלות לו היה נעזר , אפילו רק לדוח השנתי.

תעשה מה שטוב לך כמובן, אבל אני חושב שהעלות של איש מקצוע מחזירה את עצמה מהר מאוד ובכל מקרה שווה כל שקל.

tapuach

New member
לעניין הטפסים - אתה תקבל וצריך לדווח באינטרנט

במסגרת תיקון 161 לפקודת מס הכנסה נקבע כי החל מהדוחות לשנת המס 2008 נדרש כל יחיד
החייב בהגשת דוח שנתי למס הכנסה, שהייתה לו במהלך אותה שנה הכנסה מעסק, ממשכורת או
מחקלאות להגיש את הדוח השנתי באופן מקוון.

ראה קובץ מצורף או הסבר מס הכנסה בנוגע לשידור דוח מקוון ליחיד דו"ח שנתי באינטרנט

2-3 תשובות

א- על פי החוק, עד 30/4 בפועל, מזה המון שנים יש דחיה אוטומטית לכולם עד 31/5
ב- אתה אמור לקבל בדאר רק מדבקה, אבל גם אותה אתה לא צריך. את הדו"ח צריך למלא באתר האינטרנט ואז בסוף המילוי אתה מוציא הדפסה של הטופס (עם ברקוד בראשו) שאותו אתה מגיש למס הכנסה
ג- אם אתה לא רוצה עזרה מאיש מקצוע, מס הכנסה אמור לפתוח בסוף החודש- תחילת החודש הבא "לשכת הדרכה לציבור" ששם תוכל לקבל עזרה חינמית ואנונימית

למעלה