מתי אני כבר אפסיק להבין מה זהX?

olsen cool

New member
מתי אני כבר אפסיק להבין מה זהX?

רע ורע מאוד. זה פשוט כבר נמאס!!!!!!!!!!!!!!! אני מבינה את כל מה שמלמדים אותי במתמטיקה ואפילו לקחתי שיעורים פרטיים אבל כלום לא עוזר ובשני מבחנים נכשלתי:38 ו43
אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר?? יש לי חברה שכל היום חורשת אבל אני לא כי זה משגע לי את העצבים, והיא תמיד מוציאה במקצוע הזה ציונים טובים והיום היא ניסתה לעודד אותי שזה לא סוף העולם ונכון היא צודקת זה לא סוף העולם בשבילה כי היא תמיד מקבלת 100,היא אומרת לי שהיא מבינה אותי אבל בעצם אף אחד לא מבין אותי פשוט אף אחד לא יכול,הגעתי לשלב שהפסקתי לנסות אני לא יכולה יותר אני פשוט בכיתי היום כשראיתי את הציון זה לא מגיע לי!!!
אני מרגישה נורא,כאילו אני לא מנסה כאילו אני ילדה שלא אכפת לה ולא חשוב לה להצליח בזה אבל ככה בסוף זה נראה. ועכשיו המורה שלי החליטה שנעשה בוחן כל שבוע כדי לראות אם הבנו את החומר,כאילו לא הספיקו הציונים שכבר קיבלתי מה הבעיה שלה לתת לי נכשל בתעודה וגמרנו?כן אני יודעת שהיא רוצה לטובתי כדי לעזור לנו אבל אני לא יכולה לסבול את זה. הלוואי והיה מישהו שהיה מבין אותי

Lost Lullaby

New member
מבינה

יש לי 34 במבחן במתמטיקה :| ואין לי מושג איך להגיד להורים שלי, במיחד כי אבא שלי נורא לחוץ בכל מה שקשור אצלי לציונים, ובטח ובטח שבמתמטיקה. אני אגיד לך מה אני עושה, אולי זה יעזור לך.. אני לוקחת ת'ציון בeasy, תמיד ידעתי שמתמטיקה זה לא התחום שלי (לעומת אנגלית למשל..), אז אם נכשלתי אני יודעת שלא נורא. כן, זה ציון וזה יקבע בתעודה- אבל כמו שאמרת אם יש לך הרבה בחנים- יש לך הזדמנויות לשפר.. לי אין
בהצלחה

resputin

New member
גם אני הייתי כזה.

דבר ראשון, לפי דעתי, כדאי שתשארי עם תמיכה של מורה פרטי קבוע בכל מקרה. שיעור פעם בשבוע-שבוע וחצי-שבועיים, רק בשביל רענון. דבר שני ומאוד חשוב הוא לקחת את המבחנים ולעבור עליהם עם המורה הפרטי, שיראה איפה נפלת ולמה ותעבדו על הנקודות האלה. בנוסף, לדבר עם המורה שלך למתמטיקה ולהראות שאת מנסה כמה שיותר להצליח. ברגע שתדעי מה הנקודות החלשות שלך, ואיפה את נופלת, תחזרי שוב ושוב עליהן לפני בחנים\מבחנים. עוד פעולה שאת יכולה לעשות זה ללמוד כמה שאת יכולה עם החברה החרשנית שלך, תרגיל אחרי תרגיל אחרי תרגיל, ומתי שמספיק לך ללכת (ולבקש ממנה את הדפים עם התרגילים שהיא עשתה ולצלם אותם, או משהו, ולעבור על הדרך ולמרקר טריקים ודרכים חשובות.)

../images/Emo24.gif../images/Emo60.gif

מבינה מאודמאודמאוד. כל כיתה ז' ותחילת כיתה ט' היו בשבילי סיוט גמור מבחינת מת'. בכיתה ז' נכשלתי פעמיים, ובט' פעם אחת, או הייתי ממש קרובה לכשלון. ונמנמ, זה בהחלט מעצבן להשקיע ולנסות ולהיכשל בלי לדעת מה הבעיה :/ קודם כל, את מקשיבה בשיעורים? אין לך מושג כמה זה עוזר. גם פותרים תרגילים מסובכים, גם המורה נותנת טיפים. שנית, את מכינה שיעורים? אולי זה נשמע לא חשוב, אבל בתכל'ס זה עוזר לך לתרגל את הדברים שאת לומדת. אם את מסיימת להכין ולא בטוחה, תנסי לפתור שוב כמה תרגילים את שאת מרגישה בטוחה. זה לוקח זמן אבל זה משתלם. מאוד. עכשיו אני בי', ואני מבינה מעולה את כל החומר שאנחנו לומדים. זה נחמד, ואני גם מוציאה ציונים טובים. תבקשי עזרה מחברות שלך, למשל מזו שמוציאה את המאיות. היא בטוח תסכים לעזור לך, כי עם כל הכבוד למורות פרטיות - יותר נחמד שחברה עוזרת לך. ובכלל, גם אני יכולה לעזור לך אם את רוצה, אני אשמח מאודמאודמאוד!
[שלחי לי מסר אם את רוצה את המסנג'ר שלי, גם לא בשביל מת'
] את לא לבד בעניין, יש המוני אנשים שנמצאים או נמצאו במצב שלך. קחי חיבוקיישן

freedom rider

New member
אני חושב שענית בעצמך

שאלת "אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר??" וענית: "יש לי חברה שכל היום חורשת אבל אני לא כי זה משגע לי את העצבים". בכל תחום, ובייחוד במתמטיקה, צריך להתאמץ כדי להצליח. מה לעשות. אין קיצורי דרך.

noosh

New member
אין לי מושג באיזה כיתה את

אבל זה משתפר, מנסיון אני בכיתה י' עוד ישבתי על 98 בכיף, וב=י"א זה איכשהו הגיע רק לנכשלים כל הזמן, וכבר רציתי לפרוש ל-4 או משהו... ואיכשהו זה הסתדר וגם בי"ב הייתי כל הזמן על 30, ואיכשהו זה הגיע ל-100 זה פשוט מקצוע שמשתפר באמת, אני לא יכולה להסביר למה ואיך, אבל אחרי שהחומר נהיה ממש ממש קשה (בד"כ בתחילת השנה), הוא שוקע לאט לאט, ואז באמת מבינים אותו (בד"כ במחצית השניה של השנה) לא חייבים לחרוש למבחנים, צריך פשוט להקפיד לעשות שיעורי בית כל פעם שנותנים אותם ולתרגל את החומר באמת, לראות שאת מבינה, לשאול את המורה דברים שלא הבנת ולכתוב בצד ליד התרגיל הערות איך לפתור, זה ממש עוזר ועוד טיפ - לא להלחץ. אנשים פשוט נוטים לקחת מתמטיקה כדבר הכי קשה בעולם, כשבעצם זה רק כיף אחד גדול. פשוט צריך לדעת לא להלחץ מזה, לא להתסכל על זה כעל - "אווו! מתמטיקה!!!!", אלא כעל עוד מקצוע שחלק טובים בו וחלק לא, ורק צריך לנסות לראות את היופי שבו. ולנסות לעקוב אחרי החומר ולהקשיב כמה שיותר, בסוף זה מסתדר במקרה הכי גרוע שזה לא מסתדר אפשר לרדת ל-4 יחידות, זה ממש לא סוף העולם

למעלה